Milloin tonnikalan kalastus alkaa?

Milloin tonnikalan kalastus alkaa?
Milloin tonnikalan kalastus alkaa?

Maa- ja metsätalousministeriön kalastuksen ja kalatalouden pääosaston lausunnossa kerrottiin, että tämän vuoden tonnikalan kalastus tapahtuu 15. toukokuuta ja 1. heinäkuuta välisenä aikana.

Kansainvälisillä foorumeilla ministeriön kiintiöjakoprosesseissa osoittaman erinomaisen ponnistelun ja menestyksen seurauksena Turkin tonnikalakiintiö, joka oli 2017 tonnia vuonna 943, nostettiin 2022 2 305 tonniin vuodelle XNUMX.

KIINTIÖN JAKAMINEN MÄÄRITÄÄN NOTAARIN ARPATTAMALLA ERÄllä

Tonnikalan kalastusta harjoitetaan Kansainvälisen Atlantin tonnikalojen suojelukomission (ICCAT), jonka osapuolena on 52 jäsenmaata, maamme mukaan lukien, määrittelemien sääntöjen mukaisesti ja kalastukselle myönnettyjen kalastuskiintiöiden mukaisesti. ministeriömme alukset julkisen notaarin läsnäollessa arvotun arvonnan perusteella. Mikäli ministeriömme kiintiön myöntämien kalastusalusten kalastuskiintiöt täyttyvät ennen heinäkuun 1. päivää, kalastus lopetetaan niiltä kalastusaluksilta, joiden kiintiö on täynnä.

METSÄSTÄÄN 26 KALASTUSALUKSELLA

Vuoden 2022 kiintiön sisällä tonnikalaa pyydystää 26 kalastusalusta, jotka ovat saavuttaneet kalastuskiintiön täyttämällä ministeriömme määrittelemät ehdot. 54 kalastusalusta toteuttaa myös kuljetus- ja tukitoimia, joita käytetään muun muassa saaliiden tonnikalojen siirtämisessä häkkeihin vesiviljelyä varten ja kuljettamiseksi tiloihin.

VUOSITULO 100 MILJOONAA DOLLARIA

Lähes kaikki pyydetyistä ja myöhemmin viljellyistä tonnikaloista viedään Yhdysvaltoihin ja Kaukoidän maihin, ensisijaisesti Japaniin, ja niistä saadaan maallemme yli 100 miljoonan dollarin vuotuinen vientitulo.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar