İzmir Çamlık -höyryjunamuseo

izmir camlik höyryjuna banaani
izmir camlik höyryjuna banaani

Çamlıkin höyryveturimuseo tai Çamlıkin rautatiemuseo on ulkona rautatiemuseo, joka sijaitsee Çamlıkin naapurustossa Selçukin alueella Izmirissä. Turkki on suurin Rautatiemuseon museon kokoelma on yksi suurimmista Euroopassa kokoelmista höyryveturi.

Çamlıkin höyryjunamuseon historia


Museo on vanhin radan Turkissa, joka on osa Izmir-Aydın vanha rata on perustettu lähelle Pine Grove naapurustossa. Museo on hyvin lähellä kuuluisaa Efesoksen muinaista kaupunkia, kun taas İzmiristä Aydıniin suuntautuvaa rautatietä järjestettiin uudelleen, osa rautatie- ja Çamlıkin rautatieasemalta suljettiin käyttöön. Museolle suljettua asema-aluetta käytettiin. Museon valmistelu aloitettiin vuonna 1991 ja valmistui vuonna 1997. Museossa käytettiin vuonna 1866 rakennettua alkuperäistä rautatietä.

Maa, rakennukset ja veturikokoelmat ovat kokonaan TCDD: n omistuksessa, mutta Atilla Mislioglu on hallinnoinut museota 99 vuotta. Hän on aikaisemmin Çamlıkin rautatieasemalla työskennellyt signaalivirkailijan poika.

Kokoelma Çamlık-höyryjunamuseota

Museokokoelmassa on 33 höyryveturia. Heistä 18 sijaitsee pyörivällä alustallani. Veturien valmistusajat vaihtelevat 1891 - 1951. Vanhimman veturin tuotti britti Stephenson. Kokoelmassa Henschel (8), Maffei (2), Borsig (1), BMAG (2), MBA (1), Krupp (3), Humboldt (1) Saksasta; NOHAB (2) Ruotsista; ČKD (1) Tšekkoslovakiasta; Stephenson (2), Pohjois-Britannian (1), Beyer Peacock (1) Yhdistyneestä kuningaskunnasta; USA: lta Liman veturitehtaalta (1), ALCO: lta (1), Vulcanin rautatehtaalta (1); ja Creusot (1), Batignolles (1), Corpet-Louvet (2) veturit Ranskasta. Vierailijat voivat kiivetä veturille katsomaan kilpiä, jotka tarjoavat tietoja veturien teknisistä yksityiskohdista.

Veturi numero 45501, joka on osa Yarimburgazin juna-onnettomuutta tekevää Şark Expressiä, on myös esillä tässä museossa. Onnettomuus tapahtui vuonna 1957 kahden junaa törmäyksen seurauksena, ja 95 ihmistä kuoli. Tämä onnettomuus on onnettomuus, että useimmat kuolemantapausta rautateiden onnettomuuksien Turkissa.

Museossa on myös 2 matkustajavaunua, joista 9 ovat puisia. Mustafa Kemal Atatürkin (1881-1938) käyttämä vaunu on näytteillä museossa ja vierailijat voivat käydä siinä. Museossa on myös 7 tavaravaunua. Tämän vaunukokoelman lisäksi laitokseen kuuluu rautateille ja asemille käytettävä vesitorni, pyörivä lava, kantolaitteet ja nosturi. Vierailijat voivat käydä näissä lisäosissa.

Tämä diaesitys vaatii JavaScriptin.2 Kommentit

  1. miksi se poistetaan artikkeleita kirjoitettaessa?

Yorumlar