Turkki High Speed ​​ja High Speed ​​radat ja kartat

kalkkuna, suuri nopeus ja nopea ratojen ja karttoja
kalkkuna, suuri nopeus ja nopea ratojen ja karttoja

Turkin suuri nopeus ja nopea junarata kartat; Suurnopeusjunien rakentamisessa ydinverkoksi määritetään Istanbul-Ankara-Sivas, Ankara-Afyonkarahisar-İzmir ja Ankara-Konya -käytävät. suunniteltua yhteenliittäminen 15 suurkaupungeissa meidän suurnopeusjunien ensisijaisesti Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya-Istanbul ja Ankara-Istanbul linja on alkanut YHT hallintaan ja Turkista tuli kahdeksas kuudes maa Euroopassa maailmassa nopeiden junien liikenteessä. Tavoitteiden mukaisesti 1.213 km -nopean rautatieyhteyden rakentaminen on saatu päätökseen. Ankara Sivas, Ankara-İzmirin suurnopeusjunarata on rakenteilla. Kayseri-Yerköyn suurnopeusjunaradan tarjouskilpailut jatkuvat.

Käynnissä olevien ja suunniteltujen hankkeiden ansiosta maamme on rakennettu nopeilla ja nopeilla rautatieverkoilla idästä länteen ja pohjoisesta etelään. Siten GST: t suunnittelevat saavutettavuuden käsitettä yhdistämällä pääkaupunkiseudun kaupungit ja luovat uuden aluekehityskäytävän yhdistämällä kaupungimme kaikki niiden dynamiikat rautateiden sijaan.

Kartta Turkki pikajunat

Ankara – Istanbulin suurten nopeuksien rautatiehanke

Ankara-Eskişehir-osa, joka oli Ankara Istanbulin suurten nopeuksien rautatieprojektin ensimmäinen vaihe, otettiin käyttöön vuonna 2009, jotta maamme kahden suurimman kaupungin Ankara-Istanbulin välinen matka-aika vähentyisi, jotta saataisiin aikaan nopea, mukava ja turvallinen kuljetusmahdollisuus ja siten lisätä rautateiden osuus kuljetuksista. YHT: t ovat olleet rautatiematkustajien tärkein motivaatio, koska niiden avulla kansalaiset voivat matkustaa Ankaran ja Eskişehirin välillä nopeimmalla, mukavimmalla ja turvallisimmalla tavalla. Kansalaisemme ovat muistelleet melkein unohdetun rautatiematkansa.

Eskişehir-Pendik-osuuden rakentaminen saatiin myös päätökseen ja 25 otettiin käyttöön heinäkuun 2014. Ankara – Istanbulin suurten nopeuksien rautatieprojektilla, jonka enimmäispituus on 513 km / h käytävän pituudella 250 km, kahden suurimman kaupungin välinen matka-aika 3 tuntia 55 min. Se on ollut.

Ankara – Istanbulin suurten nopeuksien rautatieyhteys integroidaan Marmarayn kanssa lyhyessä ajassa ja tarjoaa jatkuvia kuljetuksia Euroopasta Aasiaan. Maamme kahta suurinta kaupunkia yhdistävän hankkeen myötä kaupunkien välinen sosiaalinen, taloudellinen ja kulttuurinen vuorovaikutus lisääntyy ja Euroopan unioniin liittymässä oleva maa on valmis EU: lle kuljetusinfrastruktuurillaan.

Bussit Eskişehir-Bursan välillä YHT-yhteydellä ja junat Kütahyan, Afyonkarahisarin ja Denizlin välillä ovat alkaneet liikennöidä, ja näiden kaupunkien väliset matka-ajat ovat vähentyneet merkittävästi.

Turkin nopeus nopeuteen yht'n YHT tuovia matka vaihtoehtoja meidän kuljetus 28 miljoonan kansalaisen pääsy Istanbulin esiteltiin.

Ankara Istanbulin nopea rautatie
Ankara Istanbulin nopea rautatie

Ankara-Konyan suurnopeusjunahanke

Ankara-Konya YHT -projekti, jonka paikalliset urakoitsijat toteuttivat paikallisella työvoimalla ja omilla resursseilla, otettiin käyttöön 2011: ssä. Polatlı, joka sijaitsee Ankara-İstanbul -hankkeessa, erotettiin etelästä ja rakennettiin suurnopeusjunarata, jonka enimmäispituus oli 212 km / h.

Siten Konya, turkkilaisten ensimmäinen pääkaupunki Anatoliassa ja Ankara, maamme pääkaupunki, tuli paljon lähempänä toisiaan. myös; Karamanin, Antalyan / Alanyan maakunnan yhdistämiseksi An-karaan YHT: ien kanssa on YHT: llä kytkettyjä lentoja Konyasta.

Ennen projektia tavanomaiset junat käyttävät Eskişehir-Kütahya-Afyon -reittiä Ankarasta Konyaan.

Ankara Konyan nopea rautatie
Ankara Konyan nopea rautatie

Ankara-Sivasin suurnopeusjunahanke

Ankara-Sivas YHT: n, joka on Vähä-Aasiaa ja Vähä-Aasiaa yhdistävän silkkiä reittiä pitkin kulkevan rautatiekäytävän tärkeitä akseleita, rakentaminen jatkuu. Se on tarkoitus integroida Baku-Tbilisi-Kars -rautatiehankkeeseen yhdessä suurnopeusjunayhteyksien Sivas-Erzincan, Erzincan-Erzurum-Kars kanssa.

Nykyinen Ankara-Sivas-rautatie on 603 km ja matka-aika on 12 tuntia. Projektilla, joka lyhentää kahden kaupungin välistä matka-aikaa, pyritään rakentamaan uusi nopea rautatie kaksoislinjoilla, sähkö, signaali ja sopiva 250 km / h enimmäisnopeudelle. Siten linja lyhenee 198 km: iin ja matka-aika lyhenee 405 tunneista 12 tunteihin.

Nykyiset Ankara-Istanbul, Ankara-Konya suurnopeusjunaradat jatkavat Ankara-Izmir-suurnopeusrautatien rakentamista operaation avaamisen myötä. Se tarjoaa yhteyden maamme itään ja länteen. YHT: n merkitys väistämättä kasvaa.

Ankara Sivas -nopea rautatie
Ankara Sivas -nopea rautatie

Ankara-Izmir-suurnopeusjunahanke

3 tarjoaa maamme teollisuuden, matkailupotentiaalin ja sataman. Ankara-İzmir -nopean rautatiehankkeen rakentaminen, joka aloitettiin İzmiristä, suurimmasta kaupungista, sekä Manisa, Uşak ja Afyonkarahisar reitillä naapurimaihin Ankaraan, jatkuu.

Nykyinen Ankara-Izmir-rautatie on 824 kilometriä ja matka-aika on noin 14 tuntia. Kahden kaupungin välinen etäisyys pienenee 624 kilometriin ja matka-aika 3 tunteihin 30 minuutteihin.

Ankara İzmir -nopea rautatie
Ankara İzmir -nopea rautatie

Kayseri-Yerköyn suurnopeusjunahanke

Kayserin ja Yerköyn väliin rakennetaan 250 km kaksoislinja, sähköinen ja signaloitu nopea rautatie. Kayseri-Yerköy YHT -projekti liitetään Ankara-Sivas YHT -linjaan Yerköystä.

Kayseri-Yerköyn suurnopeusjunaradan tarjouskilpailut jatkuvat.

Kayseri Yerköyn suurnopeusjunarata
Kayseri Yerköyn suurnopeusjunarata

Nykyiset rautatiehuutokaupat

Mon 09

Persianlahden liikenne

Alue 9 @ 08: 00 - Alue 11 @ 17: 00

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar