Historiallinen Paşabahçen lautta vedetään Haliçiin joulukuussa

historiallinen pasabahce -höyrylaiva
historiallinen pasabahce -höyrylaiva

Historiallinen Paşabahçen lautta kuljetetaan Haliçiin joulukuussa; Odotettaessa päivän partakoneen terää Beykozin rannikolla, historiallinen Paşabahçen lautta, joka siirrettiin takaisin kaupungin linjoille Istanbulin pääkaupunkiseudun aloitteesta, viedään Haliçin telakalle joulukuussa, ja huolto- ja korjausprosessi aloitetaan. Alus palautetaan meriliikenteeseen kunnostamisen valmistuttua.

Paşabahçen matkustajalautta, joka oli historiallisen Şehir Hatları AŞ -merkin tunnusaluksia, jonka 10 oli myöntänyt Beykozin kunnalle vuotta sitten edellisen Istanbulin pääkaupunkiseudun (IMM) hallinto, jätettiin rappeutumaan meren rannalla. Höyrylaivaa, jota käytettiin lyhytaikaisesti hääjuhlana, pyydettiin sitten rakentamaan museoksi. Se keksi jopa sukeltamisen Bosphorusiin ja reitin vedenalaiseen elämään ja sukelluksen harrastajiin. Mikään projekti ei kuitenkaan toteutunut, ja esteettinen ihmelaiva 10 jätettiin mädäntymään Beykozin rannalla ympäri vuoden.

Viime kuussa purkamista varten tarjouskilpailussa pidetty 67-vuotias lautta pelastettiin partakoneelta IMM: n aloitteilla. Tarjous peruttiin ensin IMM: n pyynnöstä palauttaa alus Bosporin toriin. Beykozin kuntakokous päätti viime viikolla yksimielisesti, että "Paşabahçe matkustajalautana ja 2 kelluvat vuoden aikana edellyttäen, että İBB Affiliate City Lines Inc.: n jakamisen ehto hyväksytään."

Istanbulin tärkeimpien historiallisten tapahtumien todistajana toiminut alus tapaa Bosporin ja sen matkustajat, kun niiden huolto ja korjaukset on saatu päätökseen IMM: llä. ©BB-asiantuntijat, jotka tutkivat laiminlyödyn aluksen; höyrystimen ulkometalli syöpsi happea ja merivettä, hiuskomponentti oli uusittava kokonaan, se ei ollut kunnossa retkikuntien suorittamiseen ja vaati suuria ylläpitokustannuksia.

Elokuvateatterit julkistivat kokousprosessin veneen matkustajien kanssa

Şehir Lines Inc: n toimitusjohtaja Sinem Dedetaş ilmoitti aloittaneensa aloitteen lisätä Paşabahçe-höyrylaiva laivastoonsa İBB: n presidentin Ekrem İmamoğlu-määräyksellä.

”Ensin otetaan Istanbulin satamaviranomaisen tutkimusraportti (yleinen tilanne). Saatuaan päätökseen tarvittavat tekniset tutkimukset laivan turvallisesta poistumisesta varmistamme, että se hinataan Haliçin telakalle joulukuussa. Höyrystimen kunto on tärkeä. Puhumme lautasta, jonka kohtalo on hylätty noin 10 vuoden ajan. Meriliikenteessä tehdään tarkastuksia ja tarkastuksia. Altaan kunnossapito tehdään myöhemmin telakalla. On osia, jotka on uusittava kokonaan, kuten runko ja kone. Me näemme mitä häneltä on jäljellä. Aluksen taloudellinen toteutettavuus hyödynnetään kunnostamiseen ja nykyaikaistamiseen. Suunniteltu huolto tehdään. City Lines -merkkilauto Paşabahçe alkaa palvella Istanbulin asukkaita heti, kun kaikki nämä työt on saatu päätökseen. ”

BOGAZ oli nopein ja kaunein

67-vuotias Paşabahçe-höyrylaiva, joka käynnisti kampanjan Istanbulites-eloonjäämiselle, ei ollut vain Bosporin nopein ja muisto, vaan myös Bosforin helmi herkällä suunnittelullaan.

Historiallinen lautta 1952, rakennettu taistelulaivaksi Tarantossa, Italiassa, 2. kysynnästä maailmansota päättyi, Turkki kaupunki viivoja iltana Italiassa muutettiin muotoon. Voimakkaalla moottorillaan ja vankalla venerakenteellaan Italiasta Istanbuliin saapuva laiva 2,5-päivänä pystyy nopeuttamaan 18 mailia tunnissa.

Höyrylaiva 73,71-mittarimaalilla, 13,17-mittarin leveydellä ja 3,27-mittarin syvyydellä palveli kaupungin herroja ja naisia ​​Bosporin molemmin puolin. Vuoden aikana 58 toimi matkustajana Istanbulin vesillä Adalar- ja Yalova-reiteillä.

Paşabahçen matkustajalautta, jonka İBB-hallinto lahjoitti Beykozin kunnalle 2010: ssä, pyydettiin rakentamaan museoksi. Restaurointia ja ylläpitoa ei kuitenkaan voitu suorittaa, koska resursseja ja sponsoreita ei ollut riittävästi. Beykoz oli ankkuroitunut monien vuosien ajan rannalle kunnan edessä.

Nykyiset rautatiehuutokaupat

Mon 09

Persianlahden liikenne

Alue 9 @ 08: 00 - Alue 11 @ 17: 00

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar