Kuka on William James Sidis?

kuka on william james sidis
kuka on william james sidis

William James Sidis (syntynyt 1. huhtikuuta 1898 - kuolleena 17. heinäkuuta 1944) on kaikkien aikojen juutalais-amerikkalainen matemaatikko, jolla on erinomainen matematiikka ja kielitaito, keskimäärin 290–300 IQ.


Hän kiinnitti maailman yleisön huomion ensimmäistä kertaa teoksellaan Animate & Inanimate, jota hän keskusteli 1920-luvun julkaisemassaan pimeän aineen, entropian ja elämän termodynaamisessa yhteydessä. Hänen isänsä, psykologi Boris Sidis kasvatti Williamia erityisesti. Hän halusi poikansa olevan lahjakas. Yhdentoista-vuotiaana hän tuli Harvardiin ja opetti monia aikuisia professoreita.

Suurena lapsena syntynyt William pystyi puhumaan edistyneellä tasolla latinaa, kreikkaa, hepreaa, ranskaa, saksaa ja venäjää, lukuun ottamatta äidinkieltään englantia, kun hän oli kahdeksanvuotias. Hän on oppinut elämänsä aikana yhteensä 25 kieltä ja luonut Windergood -nimisen kielen.

Jotkut ihmiset eivät uskoneet Williamin älykkyyttä, mutta tuolloin New York Times -lehdessä julkaistut Williamin neroa koskevat sarakkeet ja myös onnistuneiden professorien, kuten Norbert Wienerin, Daniel Frost Comstockin, William Jamesin todistukset, osoittivat, että Williamilla oli poikkeuksellista älykkyyttä. se oli luonteeltaan.

Vanhemmat ja kasvatus (1898–1908)

William James Sidis syntyi 1. huhtikuuta 1898 New Yorkissa Venäjän valtakunnasta muuttaneiden juutalaisten parin ainoana pojana. Hänen isänsä Boris Sidis muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1887 - maahan, joka edisti juutalaisia ​​eniten tulemaan kotimaahansa paetakseen pogromin ja juutalaisten vainon Venäjällä.


Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar