TTSD Kuljetus Co Käy pääjohtajassa

btsden tcdd kuljetus yleisenä mudurune-vierailuna
btsden tcdd kuljetus yleisenä mudurune-vierailuna

TTSD Kuljetus Co Vierailu pääjohtajassa; Yhdistyneen liikenteen työntekijöiden liiton (BTS) keskushallinnon komitean jäsenet ja haarapuheenjohtajat sekä TCDD Taşımacılık A.Ş. Pääjohtaja Kamuran Yazıcı vieraili toimistossaan.

Haastattelu; Presidentti Hasan Bektaş, lakiasiainministeriö TİS ja ihmisoikeussihteeri Rıza Ercivan, Ankaran seurakunnan presidentti İsmail Özdemir, Istanbulin 1-sivukonttorin puheenjohtaja Sadık Short, Adana-sivukonttorin presidentti Tonguç Özkan ja Diyarbakır-sivukonttorin presidentti Nusret Basmacı osallistuivat kokoukseen. Hänen velvollisuuksiensa vuoksi välitettiin hyviä toiveita ja työpaikoilla ilmeni ongelmia ja vaihdettiin mielipiteitä näiden ongelmien ratkaisemiseksi.

Haastattelussa esitetyt ongelmat ovat seuraavat; ”26 Lokakuun 2019, TCDD A.Ş toteutti myynninedistämiskampanjan, ja seuraaville päiville kiintiön onnistuneille henkilöille tehdään haastattelutesti, mutta haastattelutestien suhteen on viime vuosina tapahtunut huomattavaa määrää spekulaatiota ja painostusta ammattiliittojen valinnassa. tiedetään olevan hyvin selkeä. Tämä ei vääristä liiketoimintarauhaa, vaan myös antaa varjon pätevän henkilöstön valinnalle. Se on erityisen tehokas maakunnissa, ja jopa huhut aiheuttavat toimielimelle maineen menettämisen yleisessä mielipiteessä ja aiheuttaa tauon työrauhassa henkilöstölle, joka vuodattaa hikeä tentteihin. Tällaisten kysymysten ja mahdollisten keinottelujen välttämiseksi haastattelututkimuksissa TCDD: n pääosastossa 2018: ssä tapahtuva nimityksen edistäminen ja nimityksen muuttaminen saavutetaan antamalla ehdokkaalle poikkeuksetta sama pistemäärä haastattelussa.

Lainumerolla 6461 instituutiossa työskentelevät TTG: t on annettu TCDD: n pääosastolle ja TCDD Transport Inc.:lle 2017-päivämäärästä lukien. Olemme varoittaneet molempia instituutioita aiheesta, että tämä aiheuttaisi käytännössä paljon ongelmia. On kuitenkin tiedossa, että ongelmat kootaan enemmän kuin ennustettu prosessi. Tätä käytäntöä ei jatketa ​​enää, ja kaikki TTG: t kootaan TCDD: n ja TCDD: n Taşımacılık AŞ: n pääosastoon ja muut junaoperaattorit saavat palvelun täältä.

Vaikka koneistajan nimi on ammattia, joka vaatii paljon huomiota, tämän ammatin rakenne on heikentynyt vakavasti viime vuosien käytäntöjen kanssa. Voimme selittää kaksi erittäin tärkeää otsikkoa seuraavasti; Aikaisemmin ensimmäiseen työhön rekrytoitu Assistant Machinist -profiili sai tietyn kokemuksen hankkimalla Machinist-tittelin tietyn ajanjakson ja koulutuksen jälkeen. Hän loi ala-ylemmän hierarkian veturin ohjaamoon, mikä teki työstä kurinalaisempaa. Poistuttuaan apulaiskäsittelijän otsikosta ja antamalla suoran koneistimen otsikon työn alussa, se on tuhonnut edellisen kasvatusprosessin ja poistanut hierarkian hytissä ja aiheuttanut sekaannusta.

Vaikka mekaanikkojen ammatin harjoittamisessa on ollut virkamiehen asema (657 ja 399 KHK) asettamisen jälkeen, uusiin ostoihin on sovellettu 10-työlaki viimeisen 4857 vuoden ajalta. Se tosiasia, että samassa työpaikassa tai jopa samassa veturimökissä työskentelevälle henkilöstölle asetetaan kaksi erilaista tilaa ja työaika, palkat, palkkiot ja kurinpidolliset erot, ovat aiheuttaneet sekaannusta liiketoiminnan rauhan ja työn toteuttamisen kannalta. Tämän sovelluksen poistaminen on välttämätöntä ammatin tehostamiseksi.
Viime aikoina sisäisissä nimityksissä on ollut vakavaa ansioiden puutetta ja sääntöjenvastaisuuksia. Nimitykset perustuivat ammattiliittojen jäsenyyteen ilman ansioita ja ansioita. Hüllen viimeisen kuuden kuukauden aikana tekemät nimitykset on tutkittava ja peruutettava välittömästi.

Sähköisiä siirtoja ei ole avattu TCDD: ssä jo kauan. Vaikka anteeksiannetun henkilöstön siirto on suurelta osin ratkaistu ammattiliittoidemme ja unionin viranomaisten kanssa käytyjen neuvottelujen tuloksena, olisi tarkoituksenmukaisempaa tehdä niin 2 (kaksi) kertaa ja henkilöstön tulee päättää asiasta. Alueesta riippuen; Adana, İskenderun, Gaziantep, Konya Ongelmia johtuu siitä, että ei ole kuljettajia käyttämään huoltoautoja, joita käytetään ajoneuvojen kunnossapidon työpajojen työpaikoilla työskentelevien koneiden saapumiseen ja lähtöyn.

Sen on osallistuttava 2020 / 2022-menekinedistämiskokouksiin tarkkailijoina CBS-neuvotteluihin osallistuvissa ammattiliitoissa.

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar