Kansalliset suurten nopeuksien ja raidejärjestelmien ajoneuvot tulisi tuottaa TÜLOMSAŞ: ssa

kara- ja rautatiejärjestelmän ajoneuvot on tuotettava tulomsasta
kara- ja rautatiejärjestelmän ajoneuvot on tuotettava tulomsasta

GOOD-puolue Eskişehirissä aloitti allekirjoituskampanjan, jonka otsikko oli ”Kansallisten suurten nopeuksien juna- ja rautatiejärjestelmän ajoneuvojen on oltava tuotettu TÜLOMSAŞ: ssa”.

Puheenvuorossaan TÜLOMSAŞ: n allekirjoituskampanjassa maakunnan puheenjohtaja Mehmet Ektaş sanoi: ortak. Meidän kaikkien yhteinen pyrkimys ja tavoite on lisätä maamme ja kaupungin hyvinvointitasoa. Tapa nostaa hyvinvointitasoa on kääntyä korkean teknologian perustuvaan arvonlisätuotteiden tuotantoon pikemminkin kuin vähäarvoisten sijoitusalueiden kuten rakentamisen ja maatalouden aloilla. Tämän meidän on tehtävä provinssillemme. Viimeksi julkaistussa ”Livable Cities” -luokituksessa valitettavasti kaupunkimme on kuitenkin laskenut inci-sijoituskapasiteettiin X 32: n suhteen.

Tämä tarkoittaa alhaisempia tuloja tulevaisuudessa, alhaisempaa kuin maan keskiarvo ja työttömyyslukemaa korkeampaa kuin maan keskiarvo tulevaisuudessa. Toisaalta ENTİL, HAPALKİ DÖKÜM ja TARKON MAKİNE, joka on yksi kaupunkimme tärkeimmistä teollisuus- ja työllisyyslaitoksista, tulivat tehtaisiin, joihin maamme talouskriisiympäristö vaikuttaa kielteisesti, ja tulivat sulkemisvaiheeseen, koska he eivät nähneet tarpeeksi tukea. Näissä tehtaissa työskentelevä 500-työntekijämme ei ole pystynyt saamaan palkkaa 4-kuukausiksi eikä voi viedä leipää koteihinsa. Näiden suurten tehtaiden lisäksi tiedämme, että monet pienet yritykset ovat lukittaneet ovensa, aikovat vähentää työntekijöitä kokonaan tai sulkea kokonaan ja jotkut isoista tuotemerkeistämme ovat vähentäneet tuotantoa. TOPRAK Holdingin tehtaat on jätetty mädäntymään vuosia. Ilman tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja sijoitus- ja työllisyysongelmiin on kaupunkimme väistämätöntä luokitella imkansıziksi, jota ei voida elää lyhyessä ajassa. Tehdas, jonka edessä tällä hetkellä seisomme, on erikoistunut veturien, vaunujen ja muiden rautatieajoneuvojen valmistukseen Cer Atolyeleriksi perustetusta 1894: stä lähtien. Tämä kansallinen teollisuusjärjestö, jossa ensimmäinen turkkilainen höyryveturi Karakurt rakennettiin vuonna 1961 ja ensimmäinen turkkilainen auto REVOLUTION samana vuonna, on tuottanut satoja veturia ja tuhansia erityyppisiä kuorma-autoja.

Tällä hetkellä eri puolilla maata 1100 tiedetään toimivan eri toimittajien TULOMSAS teollisuudelle kuin vain mahdollisuus ottaa leipää tuhansien työntekijöiden kotona Eskişehir on bulmaktadır.dig sijaan Turkin tärkein 500 teollisuus-, tietojenkäsittely, älykkäät järjestelmät, joka sijaitsee inavosyo järjestön Eskisehir järjestäytyneen teollisuudelle. Organisoidulla teollisuusalueella toimivilla organisaatioillamme on talous, tekniikka, henkilöstö, kokemus ja yrityskulttuuri, jotka auttavat ja tukevat TÜLOMSAŞ: ta. Näissä olosuhteissa on selvää, että TÜLOMSAŞ rakentaa kansallisen suurnopeusjunan ja kaikki rautatiejärjestelmän ajoneuvot, kun heille annetaan mahdollisuus insinöörien ja työntekijöiden kanssa, joista kukin on erikoistunut rautatieajoneuvoihin. Siksi 4.5 otti myös käyttöön 94-suurnopeusjunajoukon tarjouseritelmän TCDD: n edellyttämistä 15 miljardin dollarin arvioiduista kustannuksista N-paikkakunnan nopeudella. on peruutettu ilman tarjouskilpailua. Noin 05.04.2018 kuukausina ei ole tapahtunut myönteistä kehitystä tarjouksen peruuttamisesta.

ESKİŞEHİR TARVITTAA SIJOITUKSIA, TYÖLLISYYSÄ, ESKİŞEHİRLİN TARVITTAA TYÖTÄ JA ALASTA

Ektaş sanoo, että Eskişehir ansaitsee ”rautatieinvestoinnit, etenkin sen kertymisellä, jännityksellä ja motivaatiolla.” Ali Ağaoğlu ansaitsee tuen ja kannustimet Ethem Sancakin Eskişehirin yrityksille. Eskişehirin tarpeet ja vaatimukset ovat ylipoliittisia, kaikilla poliittisilla puolueilla, parlamentin jäsenillä, maakuntien organisaatioilla, jaostoilla ja liittoilla on tässä suhteessa velvollisuuksia ja vastuita. BEST-puolueperheenä olemme tietoisia tästä vastuusta. Tässä yhteydessä TÜLOMSAŞ mainitaan ”paikallisena sidosryhmänä” 94-suurnopeusjunajoukkojen hankintaeritelmissä, jotka uusitaan lyhyessä ajassa TCDD Taşımacılık A.Ş: n tarpeiden mukaisesti. Aloitamme vetoomuskampanjan kutsuaksemme poliittista tahtoa tehtävään valtuutettujen instituutioiden ja organisaatioiden kanssa, jotta voimme tehdä tarvittavat päätökset suurten nopeuksien junajoukkojen ja kaikkien rautatiejärjestelmän ajoneuvojen tuottamiseksi TÜLOMSAŞ: lla. Allekirjoituskampanjamme jatkuu tänään 17.00-17.30 ja TULOMSAŞ Road Gate ja Cer Door välillä, osastot, jotka perustetaan 12-13 ympärille sivulle 14 / 2019 / 10.00. Uskomme, että ihmiset suojelevat TÜLOMSAŞ: n ja Eskişehirin tulevaisuutta, ja kutsumme heitä tukemaan kampanjaa allekirjoituksillaan. ”

Nykyinen rautatiehuutokalenteri

Kohti 07

Hankintailmoitus: Puu-ratapölkkyjen hankinta

Marraskuu 7 @ 14: 00 - 15: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Kohti 07

Hankintailmoitus: Suojattujen risteyksien haltijoiden hankinta

Marraskuu 7 @ 14: 00 - 15: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

miten 1

  1. HSC: ien tuottaminen markkinoilla on loogista

Yorumlar