Viime hetki: Kuinka monta ihmistä kuoli tulvakatastrofissa Şanlıurfassa? Ilmoitettu ihmishenkien menetysten määrä tulvissa

Viime hetken kuinka monta ihmistä kuoli tulvakatastrofissa Sanliurfassa, tulvakuolemien määrä ilmoitettu
Viime hetken kuinka monta ihmistä kuoli tulvakatastrofissa Şanlıurfassa, tulvassa kuolleiden määrä ilmoitettu

Maa- ja metsätalousministeri prof. DR. Vahit Kirişci antoi lausunnot Şanlıurfa turvallisuus- ja hätätilanteiden koordinointikeskuksessa (GAMER) pidetyn tapaamisen jälkeen sisäministeri Süleyman Soylun, valtiovarain- ja valtiovarainministeri Nureddin Nebatin kanssa.

Aloittaen puheensa sanomalla "parane pian" Şanlıurfalle, Adıyamanille ja Malatyalle, Kirişci toivotti Jumalan armoa 12 kansalaiselle, joista 2 oli Şanlıurfassa ja 14 heistä Adıyamanissa, ja pikaista paranemista loukkaantuneille.

Kirişci huomautti, että maantiede, jossa tulvakatastrofi tapahtui, sisältää myös tiettyjä riskejä, ja sanoi, että ilmaston lämpenemisen ja ilmastonmuutoksen vaikutukset tuntuvat sekä Turkissa että muualla maailmassa. Muistuttaen, että "National Risk Shield" -mallilla aloitettiin tutkimus 3. maaliskuuta näiden vaikutusten estämiseksi, Kirişci sanoi: "Toivottavasti näiden tutkimusten avulla rakennetaan kestävämpiä, kestävämpiä ja kestävämpiä järjestelmiä luonnonkatastrofeja vastaan. Valitettavasti menetimme henkemme eilisestä aamusta alkaneiden sateiden jälkeen ja Meteorologian ennakkovaroitukset tehtiin ajoissa ja annoksella. Şanlıurfan monien vuosien keskimääräinen sademäärä on 460 kiloa ja maaliskuun keskimääräinen sademäärä on 63 kiloa, mutta tasan kaksinkertainen määrä sademäärää on kohdannut Şanlıurfamme maita kahdessa päivässä. Tämä tarkoittaa, että jos tällainen sademäärä toistuu 2 kertaa, Şanlıurfamme vuotuinen keskimääräinen sademäärä täyttyy tällä tavalla. hän sanoi.

Kirişci korosti, että sateet, jotka tulisi jakaa vuodeksi, kohtaavat maaperän lyhyin väliajoin, vaikeuttavat tilannetta, Kirişci sanoi, että tilanne on poikkeuksellinen.

”EYYUBİYE, HALİLİYE JA KARAKÖPRÜ OVAT PIIRIIN, joihin se vaikuttaa eniten”

Kirişci huomautti, että maantiede, jolla Şanlıurfa sijaitsee, on myös strategista merkitystä maataloustuotannon kannalta, hän sanoi: "Tällä maantieteellisellä alueella kasvatetulla on myös suurta merkitystä elintarviketurvamme kannalta. Siksi on meidän kaikkien toive, että työt täällä valmistuvat nopeasti ja aiheuttavat mahdollisimman vähän vahinkoa maataloustuotannollemme. Ei olisi oikein puhua ystäviemme kenttätyön lopullisista tuloksista, koska tulva ja tulvatapahtuma jatkuu, mutta toivon, että jaamme heidän viimeistellyt versionsa yleisölle lähipäivinä." käytti hänen lausuntojaan.

Korostaen, että Eyyübiye, Haliliye ja Karaköprü ovat eniten kärsineet alueet, Kirişci totesi, että jotkin Haliliyen Konuklun, Boyderen ja Kısasin kaupunginosien kasvihuoneet vaurioituivat. Lisäksi Kirişci totesi, että Harranin alueella Durablen, Doruçin, Köprücen, Aşağıyarımcan ja Yenidoganin naapuruston viljakasvien viljelyalueilla on alustava arvio, ja teki seuraavat arvioinnit:

”Karaköprün alueella vaurioitui 300 mehiläispesää. Tieto, että 8 nautaeläintä ja 8 lammasta menehtyi, on ystäviemme havaintojen joukossa. Tiimimme sateiden jatkumisen ja epäsopivien maasto-olosuhteiden vuoksi toivon, että kun vielä keskeneräiset työt saadaan päätökseen, autamme nopeasti asukkaidemme menetyksiin ja vahinkoihin liittyvissä toimenpiteissä. Tulvan vuoksi kaikki DSI:n vastuulla olevat evakuointikanavamme ovat tällä hetkellä auki. Harranin ja Akçakalen puolella, joilla evakuointikanavat ovat alavirtaan, on satunnaisia ​​tulvia ja kuljetuksissa häiriöitä, koska evakuointikanava ylittää niiden kapasiteetin. Şanlıurfa Akçakalen tiellä evakuointi on vuotanut yli joidenkin evakuointiin aiemmin tehtyjen toimenpiteiden vuoksi ja kuljetus on suljettu päätiellä."

"AUTOAJAT KAUPUNGISSA ON AVOINNA"

Kirişci huomautti, että kaupungin purot ovat avoimia, eikä niiden edessä ole ruuhkaa, mutta Kirişci sanoi: "Kuitenkin Karakoyun-virran uoman veden ylivuodon vuoksi Karakoyunin ja Akaben kaupunginosien kellarit puron lähellä olivat tulvineet. Siellä tekemiemme toimenpiteiden avulla virran molemmille puolille kertyneen veden purkaminen puroon tuo toivottavasti myönteisiä tuloksia." hän sanoi.

Kirişci totesi, että kastelutunnelit suljettiin varotoimenpiteistä sateen jälkeen, "Meille on kerrottu aiemmin, että sateen odotetaan jatkuvan iltaan asti, mutta meillä on tietoa, että tämä toivottavasti hidastuu ja päättyy yöllä. Kansalaisillemme on suurta hyötyä viranomaisten varoituksista." varoitti.

"VAHINGON ARVIOINTITUTKIMUKSET ADIYAMANISSA JA MALATYASSA"

Muistuttaen, että DSI:nä he ovat tehneet investointeja suojellakseen 20 asutusta ja maatalousmaata, erityisesti Şanlıurfan keskustassa, 21 puronparannusprojektilla viimeisen 40 vuoden aikana, Kirişci sanoi, että jos mainittuja investointeja ei olisi tehty, suurempi katastrofi tapahtuisi. on kohdattu tänään.

Kirişci totesi, että Adıyamanin rankkasateiden seurauksena oli joillakin alueilla tulvia, ja totesi, että pistaasi-, viikuna-, mulperipuutarhat, vehnän istutusalueet ja kasvihuoneet vaurioituivat Tut Sincikin, Samsatin ja Kahtan alueilla.

Kirişci huomautti, että Malatyan tulvakatastrofi ei aiheuta kasvi- ja eläintuotannon menetyksiä, ja totesi, että vahinkojen arviointitutkimukset jatkuvat kolmessa maakunnassa.

Günceleme: 16/03/2023 14:10

Samanlaisia ​​mainoksia