TCDD:n perustajan, rautateiden pioneerin Behiç Erkinin nimi tulee eloon Istanbulissa

IBB TCDD:n perustaja, rautateiden johtaja Behic Erki's Name Lived
TCDD:n perustajan, rautateiden pioneerin Behiç Erkinin nimi tulee eloon Istanbulissa

İBB antoi TCDD:n perustajan ja ensimmäisen toimitusjohtajan Behiç Erkinin nimen Turkin suurimmalle rautatiejärjestelmän keskukselle, joka rakennettiin Ümraniyeen ja jossa on ensimmäinen 2-kerroksinen junapysäköintialue. Korostaen, että he ottivat haltuunsa edesmenneen Erkinin mukaan nimetyn Rail System Campuksen rakennustyömaan 33 prosentin tasolla ja pysähtyivät kokonaan, İmamoğlu sanoi: "Huolehdimme nopeasti kuukausia seisoneet metrotyömaamme, jotkut vuosia ja näyttävät vähän yksinäisiltä. Siellä oli jopa kaupungille vaarallisia rakennustyömaita. Heti kun astuimme virkaan, aloitimme liiketoimintamme noudattamalla heidän varotoimiaan. Tämä prosessi on historiallinen prosessi. Korostetaan, että tämä Istanbuliin tuomamme ajanjakso, erityisesti metrojen osalta, on historiallinen prosessi, josta puhutaan paljon tulevaisuudessa.

Istanbulin suurkaupunkikunta (IMM) säilytti TCDD:n perustajan ja ensimmäisen johtajan Behiç Erkinin, yhden vapaussodan logistisista sankareista. Erkinin nimi annettiin Rail Systems Campus -kampukselle, jota käytetään kolmen metrolinjan komentokeskuksena kaupungin Anatolian puolella. Behiç Erkin Rail System -kampus Ümraniyessa; IMM:n puheenjohtaja Ekrem İmamoğluavattiin, kun osallistuivat Emir Kıvırcık, edesmenneen Erkinin pojanpoika, ja Teymur Rzayev, taidemaalari, joka maalasi Erkinin, joka hirtettiin kampuksen sisäänkäynnillä. Avajaisissa, vastaavasti; İmamoğlu ja İBB:n apulaispääsihteeri Pelin Alpkökin pitivät puheen.

”MEILLÄ ON TÄYSIN PYSÄYTETTY RAKENNUSTYÖMAA 33 PROSENTIN TASOLLA”

İmamoğlu kuvaili Metropolitan Municipality Metro Istanbul Behiç Erkin Rail Systems -kampusta "paikaksi, jossa kaupungin Anatolian puolen metrolinjoilla liikennöivät junat kerätään ja huolletaan", İmamoğlu sanoi: "Tällä kampuksella; huoltopaja, raskas huoltopaja, avoimet ja suljetut junien pysäköintialueet, muuntajarakennukset ja tietysti hallintorakennus. İmamoğlu korosti, että he ottivat haltuunsa kampuksen rakennustyömaan, jonka he avasivat, 33 prosentin tasolla ja pysähtyivät kokonaan, İmamoğlu sanoi: ”Koimme saman omituisuuden Dudullu - Bostancı -linjalla. Koska tuolloin käytettiin lainaa Iller Bankista, osa siitä, lähes puolet, tehtiin 1,6 miljardin lainalla. Se linja pysähtyi, kun rahat loppuivat, koska rahoitukseen ei ollut valmistauduttu, ja koska ei ollut suunnitelmaa tehdä sitä omista varoista", hän sanoi.

"JOS IMM EI VOI RAKENTAA METROA TÄLLÄ AIKANA, SYYTÄ ON TÄYSIN TAITO JA ENSISIJAINEN ONGELMA"

İmamoğlu toisti, että metrokysymys on tärkeä asia Istanbulille:

”Tänä päivänä kuljetamme lähes 1 miljoonaa ihmistä yhdessä päivässä Istanbulissa. Mitä tarkoittaa 9 miljoonaa ihmistä? Kuljetamme siis yhtä monta ihmistä kuin Lontoon väkiluku. Mutta meillä on maanalainen kolmasosa metrolinjasta Lontoossa. Siksi polku, jota meidän on valittava, asiat, jotka ovat olleet laiminlyötyjä ja keskeneräisiä tähän päivään asti, itse asiassa teidän kaikkien pitäisi tietää ja ymmärtää, minkä valtavan tavoitteen olette jättäneet ja asetetut meille. Siksi pääsimme nopeasti töihin. Niin sanoakseni; Käsittelimme nopeasti metrotyömaamme, joista osa on seissyt kuukausia, osa vuosia ja jotka tuntuvat vähän yksinäisiltä. Siellä oli jopa kaupungille vaarallisia rakennustyömaita – kaivauksia oli sentään maan alla. Heti kun astuimme virkaan, aloitimme liiketoimintamme noudattamalla heidän varotoimiaan. Tämä prosessi on historiallinen prosessi. Korostetaan, että tämä Istanbulissa kokemamme ajanjakso on historiallinen prosessi, josta puhutaan paljon tulevaisuudessa, erityisesti metroista. On ehdottomasti todettava, että; Jos Istanbulin pääkaupunkikunta ei tuolloin kyennyt tuottamaan, ei harjoittamaan liiketoimintaa tuolloin, jos metroa ei voitu tehdä, syy on puhtaasti taitoongelma, ensisijainen ongelma. Mikä on keskittymisongelma? Se on kaupungin, kunnan, jätteiden hoitamisen ongelma. Nyt jos asiat sujuu kitkattomasti ja pyörät pyörivät, jos leikkaamme ylpeänä tuota nauhaa avattaessamme monia töitä, kuten tämän tärkeän keskuksen rakentamista; Ainoa syy tähän on, uskokaa minua, keskittyminen työhönne, Istanbulin palveleminen, Istanbulin budjetin säästäminen tuhlauksesta, hedelmällisen budjetin tekeminen, yhteistyöprosessin institutionalisoiminen poliittisilla mekanismeilla, jotka ottavat huomioon tekniset ihmiset, pätevien, työnsä tuntevien johtajien sanat ja heidän ehdotuksensa. Moraalin ohjaamisen käsitteen toteuttaminen antaa tällaisia ​​tuloksia."

”ON TÄRKEÄÄ OLLA KAUPUNKI, JOKA RAKENTAA 10 METTÄÄ SAMAAIKAISESTI, MUTTA…”

”Jos haluat palvella yleisöä, toteutat projekteja, jotka palvelevat yleisöä; Tätä me teemme", İmamoğlu sanoi. "On tärkeää tulla kaupungiksi, joka valmistaa eniten metroja maailmassa. On tärkeää operoida maailman suurinta metrorakennustyömaata samanaikaisesti, mutta ei ole sama asia olla johdolla, jolla ei ole tiedossa olevaa lähdettä tai joidenkin projektit ovat epäselviä, mikä tekee suurin osa metrotarjouksista samaan aikaan. Joten teet tarjouksen, mutta jos sivusto ei toimi, se ei toimi. Esimerkiksi; Kuten Mahmutbey – Esenyurt -linja. Toisin sanoen ei ollut hanketta, ei rakennustyömaa. Esimerkiksi; Göztepe – Ataşehir – Ümraniye linja, joka kulkee Finans Şehirin ali. Se koskee myös täällä. Se on erittäin tärkeä linja. Se on yksi linjoista, jonka otimme haltuumme 2-3 prosentin tasolla. Aivan kuten ei käynnistetty tukikohtaan rakennettua ja ylpeänä Finance Cityksi kutsuttua metroa, jonka oletetaan kulkevan paikan alta, jonne odotetaan tulevan vain 80 tuhatta työntekijää. Aloitimme nämä", hän sanoi.

”OLEMME YLPEÄ TOTEUTAMME ISTANBULIN DURAN-PROJEKTIT YKSITTÄIN”

Sanoen: "Olemme ylpeitä voidessamme toteuttaa Istanbulin pysyvät hankkeet yksitellen koordinoimalla niiden taloutta ja hallitsemalla hedelmällistä budjettia", İmamoğlu sanoi:

”Työsimme Istanbulille 1,4 miljardia euroa. Meidän täytyy; koska sekä keskipitkän että pitkän aikavälin rahoitus on tärkeää tällaisissa investoinneissa. Valitettavasti on toinenkin puute. Heinäkuun 2019 jälkeen mikään julkinen laitos ei ole antanut meille senttiäkään lainaa. Yksi julkinen laitos. Tämä on kipeä tilanne. IMM; Se on laitos, joka on tehnyt liiketoimintaa, vaikka se ei voi saada niitä julkisilta pankeilta ja julkisilta laitoksilta. Tähän mennessä olemme avanneet 29,9 kilometriä ratajärjestelmän. Toivottavasti tänä vuonna viemme tämän yhdessä Dudullu – Bostancın kanssa yli 45 kilometrin tasolle mukaan lukien Fulya – Yıldız. Tämä tapahtui 45 vuoden aikana. Kerron teille, mitä tämä tarkoittaa, on lähes kolme kertaa viimeisten 3,5–20 vuoden keskiarvo. Jos Istanbul tuottaa 25-15 kilometriä metrolinjoja vuodessa, se voi korjata tämän puutteen. Vuoteen 20 mennessä kävelemme tavoitteenamme tuoda Istanbuliin 2025 kilometriä uutta metrolinjaa.

”PYRIÄMME KÄÄNTÄNÄ KASVOME IHMISEMME KOHTA KERROMALLA LIIKETOIMINTASTAMME”

İmamoğlu korosti, että Istanbul tarvitsee uusia metrolinjoja, ja antoi esimerkkejä tässä yhteydessä valmistelemistaan ​​hankkeista. Sanoen: "Pyrimme kääntämään kasvomme ihmisiämme päin, emme estämällä heitä, emme kertomalla näitä asioita, vaan selittämällä työmme", İmamoğlu huomautti, että he käänsivät kasvonsa inspiroiviin erityisiin hetkiin ja ihmisiin. lähihistoria. Korostaen, että Behiç Erkin on yksi näistä nimistä, İmamoğlu sanoi: "Emme koskaan unohda, että kaunis tasavaltamme, jonka 100-vuotisjuhlavuotta kuljemme toivoen ja innostuneena, seisoo tällaisten tunnollisten henkilöiden ja todellisten isänmaallisten ponnistelujen varassa. Vapaussodan jälkeen kehitys- ja valistustaistelussa kaunis tasavalta kohoaa monien sankariemme ponnistelujen yläpuolelle, joiden nimet tiedämme ja emme tiedä, mutta jokaisella heistä on erityinen paikka sydämessämme. Tässä suhteessa muistamme Gazi Mustafa Kemal Atatürkin ainutlaatuista taistelua kunnioituksella ja kiitollisuudella, ja muistamme sekä hänen asetovereitaan että hänen arvokkaita kumppaneitaan, kuten Behiç Erkiniä, kiitollisuudella teidän kaikkien läsnäollessa, ja kumarramme heidän edessään. kunnioituksella."

"NIMEN ANTAMINEN; SINUN TULISI ANTAA MERKI OLLA ESIMERKKIÄ TULEVILLE SUKUPOLVILLE, EI OLE OHJEITA."

"Avoimesti; Sanomalla, että nimiä nimettäessä kannattaa miettiä tuhat kertaa ja ripustaa se kyltti kerran", sanoi İmamoğlu. "Nämä eivät ole helppoja töitä. Nimeämisen yhteydessä; Sinun ei pitäisi ripustaa kylttiä ollaksesi hyödyksi jollekin, vaan näyttääksesi esimerkkiä tuleville sukupolville. Nimeämisen yhteydessä; Sinun pitäisi ripustaa nuo kyltit, ei pelastaaksesi nykyhetkeä, vaan rakentaaksesi terveen, historiallisen tiedon siltoja tulevaisuuteen. Muuten sinun on katsottava, muutaman vuoden kuluttua sinun on poistettava nuo merkit. Tämä on mahdollista nähdä historiamme viimeisillä sivuilla. Tässä suhteessa olemme kaikki yhdessä kokeneet, että tämä on arkaluonteinen asia, kuinka erikoistehtävän teimme, kun ystävämme toivat tämän nimen meille, kuinka hienoa työtä teimme ja kuinka oikean päätöksen teimme.”

MAANJÄRISTÖVAROITUS: ”Istutaan alas ja puhutaan; ME OLEMME VALMIINA"

Puheessaan İmamoğlu kiinnitti huomiota myös tänä aamuna tapahtuneeseen 5.9 magnitudin Düzce-keskiseen maanjäristykseen ja sanoi:

"Ei ole tätä päivää, ei huomista. "Herra, vuonna 2023 järjestetään vaalit; Kuka tulee?' Tulevaisuus on selvä... Mutta kysymys ei ole siitä, kysymys on puhumisesta ja kattamisesta vielä tänään. Maanjäristys; Haetaan tilaus huomenna, noustaan ​​yhdessä Ankaraan. Istutaan alas ja puhutaan. Me olemme valmiina. Emme välitä tästä, emme pidättele. Heräsin kahdeksalta ja neljältä aamulla. Kun seurasin ongelmaa puhelimen päässä ystävieni kanssa AKOMin kautta; 'Onko meillä tappiota? Mietin, tapahtuuko jotain Uskokaa minua, löysimme aamun hermostuneisuudellamme. Tältä osin pyyntömme teiltä, ​​pyyntömme; Pyydän koko yleisöä olemaan herkkä tälle prosessille ja unohtamaan, että ratkaisu tähän prosessiin on meissä kaikissa. Toisin sanoen, jos ministeriö sanoo "ratkaisen sen yksin"; Ei, et voi ratkaista sitä, veli. Et ole vielä keksinyt sitä. Jos pääkaupunkiseudun kunta sanoo: "Ratkaisen sen yksin"; Et voi korjata sitä veli. Koska se on iso juttu. En siis puhu numeroista. Istanbulissa on nykyään lähes 4 8 rakennusta, jotka tarvitsevat kiireellistä huomiota. En sano tasaista; siellä on rakennus. Nämä ovat mitoitettuja töitä. Olemme ehdottomasti varovaisia ​​kaikissa asioissa. Ollaan toiveikkaita. Emme lähde pois järjestä ja tieteestä. Hoidamme prosessia pätevien tiimien kanssa. Ja me saavutamme tällaisen työn yhdessä rohkeasti. Mikään ei voi olla rohkeuden ja optimismin tiellä. Yhdessä onnistumme. Näemme yhdessä erittäin hyviä päiviä."

ALPKÖKIN JAKOI KAMPUSTA TIETOA

IMM:n apulaispääsihteeri Pelin Alpkökin aloitti puheensa kiittämällä Erkinin pojanpoikaa Emir Kıvırcıkia nimen "Behiç Erkin" käytön sallimisesta. Alpkökin jakoi seuraavat tiedot: "Vuonna 2019 tälle kampukselle valmistui osapaja ja vain 11 sarjan pysäköintialue."

"Mutta Dudullu – kuten Bostancı, myös tämä paikka pysähtyi. Yhdessä Dudullu – Bostancı -linjamme kanssa olemme antaneet täällä töille nopeutta ja painoa Dudullu – Bostancı -metrolinjan uudelleen käynnistyessä avataksemme täällä kampuksen, pysäköintialueet ja komentokeskuksen, jossa olemme tänään, sydämen ja Metro Istanbulin Anatolian puolella, käyttöön mahdollisimman pian. Tämä on 3 metrolinjaamme; Se luotiin hallitsemaan Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy - Sultanbeyli, Ümraniye - Ataşehir - Göztepe ja Dudullu - Bostancı linjoja ohjauskeskuksesta ja yhdestä pisteestä. Anatolian puolella kuitenkin Kadıköy – Meillä on Sabiha Gökçenin lentoasemalinja. Kadıköy – Sabiha Gökçenin linjamme Pendik-yhteyden valmistuttua haluamme viedä linjan komentokeskuksen tänne. Siksi tästä tulee hyvin lyhyessä ajassa tärkeä komentokeskus, joka hallitsee Anatolian kaikkia osia. Yllä tänään näkyvällä komentokeskuksella on myös mukava puoli. Myös ensi kuun lopussa matkustajillemme valmistuvan Dudullu - Bostancı -linjamme testit tarkistetaan täältä tänään. Kaikki testit tehdään täällä. Dudullu – Bostancı -linja on myös erittäin kiireinen. Nyt istutamme toteemimme. Viimeistelemme panos-tuotosrakenteitamme. Tärkeä osa testiemme sertifiointiprosesseista tehdään tässä kuussa ja loput kaksi sertifikaattia tehdään joulukuussa. Ja linjamme on valmiina matkustajille joulukuun lopussa ja sitä johdetaan täältä.

Puheiden jälkeen; Behiç Erkin Rail Systems Campus otettiin virallisesti käyttöön nauhalla, jonka leikkaavat İmamoğlu, İBB:n byrokraatit, edesmenneen Erkinin pojanpoika Emir Kıvırcık ja taidemaalari Teymur Rzayev, joka maalasi Erkinin maalauksen kampuksen sisäänkäynnillä.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar