Asemakirjasto avattiin Dikimevi ANKARAYssa

Kutuphane Dikimevi -asema otettiin käyttöön ANKARAYssa
Station Library, Dikimevi, otettiin käyttöön ANKARAYssa

Ankaran pääkaupunkiseudun kunta jatkaa hankkeitaan lisätäkseen kirjojen lukemista pääkaupungissa. EGO General Directorate avasi toisen teemakirjaston Dikimevi ANKARAY -asemalle Kızılayn metroaseman jälkeen, jotta rautatiejärjestelmää käyttävät kansalaiset voivat arvioida matkojaan kirjoja lukemalla. Vaikka alue, joka on ollut käyttämättömänä 26 vuotta, on muutettu kirjastoksi, Başkentin asukkaat voivat hyötyä ilmaisesta kirjapalvelusta.

Ankaran pääkaupunkiseudun kunta jatkaa uusien hankkeiden toteuttamista lukutottumusten lisäämiseksi pääkaupungissa.

EGO General Directorate avasi toisen teemakirjaston Kızılay-metroaseman jälkeen ANKARAY Dikimevi -asemalle, jossa opiskelijatiheys on korkea, iskulauseella "Ota, lue, jätä".

26 VUOTTA ASENNETTU ALUE ON MUUTETTU KIRJASTOKSI

ANKARAY Dikimevi -metroaseman alue, joka on ollut käyttämättömänä 26 vuotta, on suunniteltu uudelleen ja muutettu moderniksi kirjastoksi.

Kirjasto, joka avattiin nimellä "ANKARAY Book Station", palvelee arkisin klo 08.00-17.00. Vaikka opiskelupöydät on sijoitettu myös kirjastoon, jonka kapasiteetti on 5 tuhatta kirjaa, joka sisältää kurssi- ja satukirjoja, romaaneja, tietosanakirjoja ja lehtiä, Başkentin asukkaat voivat saada ilmaisia ​​kirjoja rekisteröitymällä TR-tunnuksellaan ja puhelinnumerollaan.

Kansalaiset osoittivat myös suurta kiinnostusta ANKARAY Book Stationin avajaisiin, joihin osallistuivat EGO:n pääjohtaja Nihat Alkaş, liikennesuunnittelu- ja rautatiejärjestelmäosaston johtaja Serdar Yeşilyurt, terveysosaston johtaja Seyfettin Aslan, metron tukipalveluiden haarajohtaja Zeliha Kaya ja arkkitehti Esra. Altan. EGO:n pääjohtaja Nihat Alkaş sanoi, että heidän tavoitteenaan on kannustaa rautateillä matkustavia kansalaisia ​​lukemaan kirjoja, ja hän teki seuraavat arvioinnit:

”Kun aloitimme minikirjastoprojektin rautatieasemillamme, tavoitteenamme oli kannustaa kansalaisiamme lukemaan maassamme, jossa lukemisaste on alhainen, ja antaa heille ainakin mahdollisuus lukea kirjoja metromatkoillaan. Halusimme varmistaa, että kansalaisillamme on miellyttävämpi ja tuottavampi aika matkoillaan, jotka he vievät 1-2 pysäkillä tai pidemmällä matkalla, tarjoamalla ympäristön, johon he pääsevät helposti ja välittömästi kuin ostaessaan kirjan. heidän kotikirjastonsa. Saimme hyviä tuottoja ensimmäisestä minikirjastostamme, ja näiden palautusten rohkaisemana otamme lujaa askelta kohti uusia kirjastoja.

KIRJOIHIN VAPAA PÄÄSY

Başkentin asukkaat voivat hakea uutta kirjaa palauttamalla kirjastosta ostamansa kirjat kuukauden lukujakson jälkeen.

Hanke tukee kansalaisten helppoa kirjojen saatavuutta, mutta se edistää myös matkustusajan tehokkaampaa käyttöä rautatiejärjestelmissä. ANKARAY:n kirjaasemalla kaikki 7–70-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi käsiksi ikäänsä sopiviin kirjoihin. Teemakirjasto on avoinna myös opiskelijoille, jotka haluavat opiskella hiljaisessa ja rauhallisessa ympäristössä.

KIRJALAHJOITUKSET OTETAAN HYVÄKSYTTY

EGO:n pääosasto; Se aloitti myös kirjalahjoituskampanjan ANKARAY Book Stationille ja EGO Metro Book Stationille.

Niissä kirjastoissa, joissa on myös Ankaran pääkaupunkiseudun julkaisuja, otetaan vastaan ​​myös kansalaisten lahjoittamia kirjoja. Kun lahjoitetut kirjat on tarkastettu, tietokoneet otetaan talteen ja laitoksen leima painetaan ja asetetaan lukijoiden saataville.

Alkaş totesi pyrkivänsä laajentamaan kirjojen lahjoitusta: ”Kansalaiset voivat halutessaan lahjoittaa kirjastollemme kaikenikäisille sopivia kirjoja. Tietenkin tähän sisällytettävät kirjat tutkitaan huolellisesti ja jaetaan kansalaistemme kanssa. Tämän päivän muistoksi haluaisin antaa muutaman kirjan kirjastolle lahjaksi", hän sanoi.

Myös liikennesuunnittelu- ja rautatiejärjestelmäosaston johtaja Serdar Yeşilyurt ilmaisi ajatuksensa uudesta hankkeesta: "Tämä Dikimeviin avaamamme alue oli täysin suljettu seinillä. Se on ollut suljettu ympäristö 26 vuotta ja löysimme sen sattumalta ja käytimme sitä kirjastona. Se oli mukavaa työtä. Kirjastossamme on lähes 5 kirjaa. Kızılayn metroaseman kirjastomme, jonka avasimme ensimmäistä kertaa viime vuonna, on lukenut 3 500 kirjaamme.” Kirjoja tutkineet başkentilaiset kiittivät myös pääkaupunkiseudun kuntaa palvelusta seuraavin sanoin:

Tugrul Senyucel: "Kävin kirjastossa ja pidin siitä erittäin paljon, olen varma, että siitä on hyötyä."

Koksal Ocal: "Pidin todella kirjastosta, se oli täydellinen. Ankarassa on monia kirjakauppoja, mutta on erittäin mukavaa avata kirjaasema, etenkin metrossa. Kirjojen lukijana ajattelen myös kirjan lahjoittamista tänne."

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar