40 miljoonaa DWT-alusta rakennetaan Kiinassa tänä vuonna

Kiinaan rakennetaan tänä vuonna miljoona DWT-laivaa
40 miljoonaa DWT-alusta rakennetaan Kiinassa tänä vuonna

China National Shipbuilding Industry Associationin (CANSI) julkaisemien tietojen mukaan Kiinassa valmistui toukokuussa yhteensä 2 miljoonaa 570 tuhatta DWT-laivanrakennusta, mikä on 22,4 prosenttia enemmän kuin huhtikuussa.

Kovid-19-epidemian viimeisestä aallosta kärsinyt laivanrakennusteollisuus toipui nopeasti toukokuussa. CANSI:n julkaisemien arvioiden mukaan Kiinassa odotetaan tänä vuonna valmistuvan 40 miljoonaa DWT-laivanrakennusta.

CANSI:n tietojen mukaan tammi-toukokuussa laivakapasiteetti Kiinassa laski 15,3 prosenttia ja uudet laivatilaukset laskivat 46 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. CANSI:n pääsihteeri Li Yanqing huomautti, että Kiinan laivanrakennusteollisuuden kutistuminen liittyy globaalien markkinoiden laskuun. Li sanoi, että kun liiketoiminta käynnistyi uudelleen Shanghaissa ja Jiangsun maakunnassa toukokuussa, toimitettiin 2 miljoonaa DWT-alusta, mikä on yli 20 prosenttia enemmän kuin huhtikuussa. Li sanoi odottavansa positiivisen suuntauksen jatkuvan.

Kaksi kolmasosaa Kiinan laivanrakennuskapasiteetista sijaitsee Jangtse-joen suistoalueella, johon kuuluu myös Shanghain kaupunki. Vuoden toisella neljänneksellä epidemian ilmaantunut uusi aalto toi vakavia uhkia maan laivanrakennusteollisuudelle. Toukokuussa asiaankuuluvien liiketoimintojen käynnistyessä laivanrakennuksessa edistyttiin nopeasti, kun taas toimitukset kiihtyivät erityisesti kuun lopussa.

CANSI:n julkaisemat tiedot osoittivat, että maassa toukokuussa valmistuneen laivanrakennuksen arvo oli 22,4 miljoonaa 2 tuhatta DWT:tä, mikä on 570 prosenttia enemmän kuin huhtikuussa. Lisäksi laivojen vienti kasvoi 23 prosenttia huhtikuuhun verrattuna ja oli 1 miljardi 500 miljoonaa dollaria.

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar