Ilmansaasteiden vaikutus Covid-19-kuolemiin

ilmansaasteiden vaikutus covid -kuolemiin
ilmansaasteiden vaikutus covid -kuolemiin

Kun sää oli jäähtynyt, uunit ja lämmittimet alkoivat polttaa ympäri maata, ja takit alkoivat ottaa paikkansa ripustimessa. Myös kylmyyden aiheuttama ilmansaaste nousi jälleen esiin. Äskettäin Istanbulissa tehty akateeminen tutkimus kiinnitti huomiota ilmansaasteiden vaikutukseen COVID-19-kuolemiin.

Vaikka Covid-19-tapausten määrä on laskenut rokotusten lisääntyessä, pandemia vaikuttaa edelleen maailmaan. Maailman terveysjärjestön (WHO) nykyisen koronavirustaulukon mukaan tähän mennessä on todettu yli 235 miljoonaa tapausta ja lähes 5 miljoonaa ihmistä on kuollut pandemian vuoksi. Online -PR -palvelu B2Press analysoi tiedot talven kylmän aiheuttamasta ilmansaasteesta, joka tuntuu yhä enemmän pandemian puitteissa. B2Press, joka käsittelee äskettäistä akateemista tutkimusta aiheesta, ilmoitti, että Istanbulin Covid-19 -pandemian aikana kuolleet liittyvät ilmansaasteisiin, ikään, sosioekonomiseen asemaan ja kotitalouksien määrään. Journal of Environmental Science and Pollution Research -lehdessä julkaistu tutkimus "Ilmansaasteen ja sosioekonomisen tason vaikutus Istanbulin koronaviruksen aiheuttamiin kuolemiin" osoitti, että saastunut ilma lisää koronaviruksen aiheuttamaa kuolemanriskiä.

Ilmansaasteet aiheuttavat 7 miljoonaa ennenaikaista kuolemaa

Greenpeacen ilmansaasteetutkimuksen mukaan, jota analysoi lehdistötiedotteiden jakelupalveluja tarjoava Online PR -palvelu B2Press, neljä kymmenestä ihmisestä katsoo, että ilmansaasteet ovat maamme suurin ympäristöongelma, kun taas Turkki on 10. maailman ilmansaasteiden ranking. Terveyden ja ympäristön liiton (HEAL) raportin mukaan Turkki tuottaa 4 prosenttia sähköstään fossiilisista polttoaineista ja 46 prosenttia kivihiilestä, mutta asiantuntijat sanovat, että hiilipohjaisen sähköntuotannon aiheuttama voimakas ilmansaaste aiheuttaa suuren riskin kansanterveydelle . Itse asiassa Maailman terveysjärjestön ilmoittamien tietojen mukaan ilman pilaantumista pidetään maailman suurimpana ympäristön uhkana ihmisten terveydelle ja se aiheuttaa vuosittain 56 miljoonan ihmisen ennenaikaisen kuoleman. Ilman saastumisen vaikutuksista ihmisten terveyteen sekä keuhkosairauksista, kuten astmasta, keuhkoputkentulehduksesta, hengitysteistä; syöpä; mukaan lukien sydän- ja verisuonitaudit.

Ilmansaasteet eivät ole vaarallisia vain yli 65 -vuotiaille

Asiantuntijat sanovat, että altistuminen ilmansaasteille vahingoittaa hengityselimiä ja vähentää vastustuskykyä virus- ja bakteeri -infektioille. Vaikka ilmansaasteet häiritsevät kehon luonnollista puolustusta viruksia vastaan, se lisää mahdollisuuksia sairastua ja on tehokas virusten kuljetuksessa. Keuhkolääkäri tohtori B2Press tarkasteli. Nilüfer Aykaç ja kansanterveysasiantuntija prof. DR. Nilay Etilerin akateemisen tutkimuksen mukaan altistuminen ilmansaasteille lisää vahvistettujen Covid-65-tapausten määrää paitsi yli 19-vuotiaiden haavoittuvassa asemassa olevan ryhmän myös kaikkien ikäryhmien osalta.

10/9 ihmistä hengittää kivihiilen tuoksua

Hiilen käyttö on melko yleistä monissa Turkin maakunnissa, myös suurissa kaupungeissa. Online-PR-palvelun B2Pressin tarkastaman HEAL-raportin mukaan kivihiilen eniten kärsivä alue on Zonguldakin, Çanakkalen ja Milas-Muğlan välinen alue, joka tunnetaan myös nimellä ”hiilivyöhyke”. Useimpien suurten kaupunkien ohella koko Välimeren ja Mustanmeren rannikko kärsii voimakkaasti hiilestä. Myös Greenpeace -kyselyn osallistujat vahvistavat tämän kuvan. Ilmansaasteiden havaintotutkimuksen mukaan yhdeksän kymmenestä ihmisestä sanoo, että he eivät saa raitista ilmaa tai haista kivihiilen hajua avatessaan ikkunan.

Armin

sohbet

    Ole ensimmäinen, joka kommentoi

    Yorumlar