Pitäisikö tulevien äitien saada Covid -rokote?

Pitäisikö tulevien äitien saada covid-rokote?
Pitäisikö tulevien äitien saada covid-rokote?

Tulevat äidit ovat niitä ryhmiä, jotka kärsivät eniten Covid-19-epidemiasta, joka on vaikuttanut maailmaan. Odottavat äidit, jotka ovat heikentyneet immuunipuolustuksesta raskauden vuoksi, voivat kulkea koronavirusta vakavammin. Tästä syystä on ryhdyttävä erityisiin varotoimiin suojautuakseen Covid-19-taudilta etenkin raskauden aikana. Covid -rokotteet ovat myös aiheita, joista odottavat äidit ovat eniten uteliaita. Asiantuntijat toteavat, että odottava äiti voi saada Covid -rokotteen lääkärin suositusten mukaisesti. Kayserin sairaalan synnytys- ja gynekologian osastolta op. DR. Burak Tanır kertoi Covid-19-riskistä ja rokotteista raskauden aikana.

Lisää varotoimia syksyllä ja talvella

Covid-19-tapausten lisääntyminen maassamme ja maailmassa kiinnittää huomiota. Synnytyslääkäreiltä ja gynekologeilta kysyttiin: ”Millaista hoitoa tulisi soveltaa? Mitä lääkettä tulisi ottaa? Mitä niistä ei pitäisi juoda? Kuinka paljon virus vaikuttaa vauvaan? ” tällaisia ​​kysymyksiä herää. Raskaus on fysiologinen prosessi, jossa immuunijärjestelmä heikkenee. Tämän immuunijärjestelmän heikkenemisen vuoksi etenkin talvikuukausina raskaana olevat naiset selviävät kausi -influenssa -infektioista vakavammin kuin väestö. Toisin sanoen, jopa aikana, jolloin Covid-19 ei ollut vielä tiedossa, flunssaan sairastuneet raskaana olevat naiset, erityisesti talvikuukausina, kärsivät sairaudesta. Tästä syystä raskaana olevat naiset ovat riskiryhmässä Covid-19-tartunnan suhteen.

Varo Delta -versiota!

Covid-19-tartunnan saanut äiti kokee oireet paljon vakavammiksi kuin nainen, joka ei ole raskaana. Raskauden ohella muut sairaudet, kuten astma, diabetes, korkea verenpaine ja keuhkoahtaumatauti, pahentavat kuvaa. Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että ennenaikaisen synnytyksen, kehityksen viivästymisen, raskausmyrkytyksen ja jopa äidin kuolemantapaukset ovat lisääntyneet raskaana olevalla, jolla oli vaikea Covid-19-infektio. On havaittu, että nämä hinnat ovat nousseet viime aikoina, koska delta-muunnos, joka aiheuttaa maassamme noin 19% koronaviruksesta, on sekä erittäin tarttuva että vakava sairauskuva. Toisaalta toistaiseksi tehdyissä tutkimuksissa ei ole tietoja siitä, että Covid-90-infektio raskauden alkuvaiheessa lisäisi keskenmenon riskiä.

Voit myös tehdä tarvittavat testit raskauden aikana.

Viime aikoihin asti tutkimukset ovat osoittaneet, että virus ei siirry äidistä vauvaan raskauden aikana. Jotta voidaan sanoa, että virus tarttuu vauvaan äidin kohdussa, on tarpeen tehdä tutkimusta laajemmin. Viruksen aiheuttaman sairauden kliiniset oireet raskaana oleville naisille ovat kuume, yskä, kurkkukipu, heikkous, lihas- ja nivelkipu. Epäillyn potilaan kurkusta ja nenästä otetulla vanupuikolla tehty PCR -testi on ratkaiseva diagnoosin tekemisessä. Rintakehän röntgenkuvaus ja tietokonetomografia määrittävät tehokkaasti sairauden vakavuuden ja hoidon tyypin niille, joilla on ollut Covid-19-infektio. Näiden kahden kuvantamismenetelmän säteilyannos on alle sen tason, joka voi vahingoittaa vauvaa. Tästä syystä raskaana olevien naisten ei tarvitse pelätä rintakehän röntgen- ja tomografiaa, joka on tehty suojaamalla vatsan alue lyijylevyillä.

85% raskaana olevista naisista selviää taudista lievästi

85% raskaana olevista naisista voittaa Covid-infektion lievästi lepäämällä kotona ja ottamalla immuunivahvistavia vitamiini- ja kivennäislisäaineita. Tänä aikana raskaana olevien naisten, joilla on rutiinitarkastus, tulee keskustella lääkärin kanssa puhelimitse ja antaa tietoa prosessista. Raskaana olevat naiset, joilla on kohtalaisia ​​ja vaikeita oireita, on saatettava sairaalahoitoon, heitä on tarkkailtava ja heille on annettava happitukea. Raskausviikon mukaan vauvojen sykettä on seurattava, ja jos se on alle 34. raskausviikon, tulee käyttää steroidihoitoa vauvan keuhkojen kehityksen varmistamiseksi.

Pitäisikö tulevien äitien saada Covid -rokote?

Covid-19-opas, jonka maamme tiedekomitea on valmistellut ja jota käytetään tällä hetkellä, on edelleen ajan tasalla. Koska rokotteiden turvallisuudesta on maailmassa vielä hyvin vähän tutkimuksia, raskaana olevia naisia ​​koskevan oppaan osassa ei ole riittävästi tietoja. Kuitenkin myös raskaana olevia naisia ​​on niiden 100.000 XNUMX luvun joukossa, joille on viime aikoina tehty mRNA -rokotteita erityisesti Yhdysvalloissa ja Israelissa. Tutkimusten alustavissa tiedoissa pääteltiin, että rokotteella ei ollut kielteisiä vaikutuksia äidin kohdussa olevaan vauvaan, että se ei aiheuttanut keskenmenon tai varhaisen synnytyksen riskiä alkuvaiheessa, ja ettei raskauden komplikaatioita, kuten kasvun hidastumista, ilmennyt. Odotetaan myös, että raskaus- ja imetyskauden opas, jonka terveysministeriö aikoo valmistella lähitulevaisuudessa ja valmistellaan näiden tutkimusten rinnalla, päivitetään.

Ei-elävien rokotteiden antaminen raskaana oleville naisille on turvallista.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ja Yhdysvaltojen Maailman terveysjärjestön tietojen mukaan Covid -rokotetta suositellaan kaikille raskaana oleville naisille, koska raskaana olevilla naisilla, joilla on Covid -19 -infektio, on suurempi riski päästä tehohoitoon. Sekä maassamme käytetyt Sinovac- että Biontech-rokotteet kuuluvat ei-elävien rokotteiden ryhmään ja elottomat rokotteet ovat turvallisia antaa raskaana oleville naisille. On sopivampaa rokottaa ensimmäisen 3 kuukauden jälkeen.

Armin

sohbet

    Ole ensimmäinen, joka kommentoi

    Yorumlar