Varo näitä tapoja, jotka nopeuttavat painonnousua!

Kiinnitä huomiota näihin tapoihin, jotka nopeuttavat painonnousua
Kiinnitä huomiota näihin tapoihin, jotka nopeuttavat painonnousua

Noin puolitoista vuotta jatkuneessa Covid-19-pandemiassa painonnousu kiihtyi sekä toimettomuuden että ruokailutottumusten muutoksen vuoksi. Vaikka monet pariskunnat, jotka lykkäävät avioliittojaan häätkiellon poistamisella, asuvat häähuoneistoissa, ylipaino, joka ei salli näyttää ohuelta ja sopivalta tässä prosessissa, voi olla ärsyttävää. Mutta äskettäin avioparit varokaa! Todellinen vaara alkaa myöhemmin, koska jos et kiinnitä huomiota ravintotottumuksiin etenkin ensimmäisenä vuonna, painoon, jota yritetään menettää, voidaan lisätä uusia painoja! Acıbademin kansainvälisen sairaalan ravitsemus- ja ruokavalioasiantuntija Elif Gizem Arıburnu sanoi: "Tutkimukset ovat osoittaneet, että ensimmäisen avioliiton vuoden aikana voidaan saavuttaa keskimäärin 6 kg ja 7 tai XNUMX kg riippuen siitä, onko hän myöhemmin yksin. Syynä tähän muutokseen on annosten kasvu, annetut kutsut, tee sohbetRuokavalioon, aterioiden ulkopuolelle lisätyt jälkiruoat, jotka eivät ole liikuntaa, voidaan laskea. " Ravitsemus- ja ruokavalioasiantuntija Elif Gizem Arıburnu listasi 10 tärkeää sääntöä siitä, ettei paino nouse naimisissa, ja esitti tärkeitä varoituksia ja ehdotuksia.

älä pysy paikallasi

Liikunnalla on suuri merkitys terveellisen elämän tekemiseen kestäväksi. Kun sopeudut uuteen elämään, älä unohda sisällyttää liikuntaa rutiiniin. Kokeile sellaisia ​​harjoituksia, joita voit tehdä yhdessä ja jotka molemmat tuntevat olonsa hyvältä ja kestävät. Esimerkiksi; kuten kävely, pyöräily, uinti tai hyppynaru. Kun olet päättänyt haluamasi liikuntatyypistä, jäljellä on vain varata 30 minuuttia päivässä.

Valitse levyt pieniksi

Perheollisuuden innostuksen ja onnellisuuden vuoksi äskettäin naimisissa olevat pariskunnat voivat mennä äärimmäisyyksiin sekä päivittäisessä ravinnossaan että valikossaan, jonka he valmistavat kotiinsa kutsuville vieraille. Tästä syystä paino voi kasvaa huomaamatta. Jotta et kokisi tätä tilannetta, varmista, että ateriasi ovat terveellisiä, ja tarjoile pienemmillä lautasilla suurten lautasien sijaan. Jos jälkiruoka kulutetaan, valitse kevyitä jälkiruokia, kuten hedelmäinen keşkül.

Lisää teetä ja kahvia äläkä laiminlyö vettä

Kuten suuren yleisön, myös äskettäin naimisissa olevat pariskunnat voivat lisätä teen ja kahvin kulutusta illalla. Ensimmäinen tärkeä asia tässä on, että teetä ja kahvia tulisi suositella ilman sokeria. Toinen tärkeä kohta on korvata vesi, jonka tee ja kahvi voivat poistaa kehosta. Siksi mitä enemmän teetä ja kahvia juot, sitä enemmän vettä tulisi juoda, ja on huolehdittava siitä, että kesällä kulutetaan 35–40 ml vettä / kg.

Älä tee tätä virhettä, kun sanot "Minun täytyy pitää hyvää huolta vaimostani"! 

Jokainen äskettäin avopari on kuullut lauseen "avioliitto toimi sinulle" ainakin kerran. Tämän lauseen alla on merkitys, että puolisosi pitää sinusta hyvää huolta, ja ajatus sinusta huolehtimisesta liittyy yleensä ruokaan. Miehestä tai naisesta riippumatta, älä vaadi puolisoasi syömään hieman enemmän ateriasi yhteydessä. Älä käytä lauseita, kuten "syö minun tähteni" tai "et syö minua, et rakasta minua" tai älä syö enemmän ruokaa kuin tarvitset, vaikka oletkin täynnä ajatusta "se tulee olemaan häpeä, jos en syö "

Älä lisää roskaruokaa teeseesi

Ravitsemus- ja ruokavalion asiantuntija Elif Gizem Arıburnu “Illallisen jälkeinen tee on välttämätöntä useimmille meistä päivän väsymyksen lievittämiseksi ja rentoutumiseen. Ja kun sanomme, että ei ole mitään makeaa, tee ei yksin riitä, leivonnaisten tai pakattujen ruokien kulutus tulee esiin. Sokeri kulutetuissa pakatuissa elintarvikkeissa, puhdistetut hiilihydraatit leivonnaisissa; Se voi aiheuttaa voitelua vyötäröalueella, painon nousua ja sen seurauksena insuliiniresistenssin syntymistä. Siksi pieniä määriä raakapähkinöitä / kuivattujen hedelmien välipaloja voidaan lisätä teeseen, ei roskaruokaan. Teetä voidaan myös suositella hedelmämakuisena yrttiteenä, joka ei sisällä sokeria mustan teen sijasta.

Suunnittele viikoittainen menu

Päivittäisistä rutiineista on vaikeinta miettiä, mitä illalla valmistetaan. Viikoittainen valikkosuunnittelu on paras ratkaisu tämän stressin välttämiseksi. Ensinnäkin, mitä sinulla on jääkaapissa tai pakastimessa? Onko tuotteita, joiden viimeinen käyttöpäivä lähestyy? Kirjoita ne muistiin ja anna heille etusija ensi viikon valikossa. Kun suunnittelet valikkoa käsillä olevilla tuotteilla, yritä käyttää samoja ainesosia eri päivinä. Esimerkiksi; Se on kuin keittää herneistä ja täyttää artisokat. Älä unohda proteiinien, vihannesten ja hiilihydraattien tasapainoa jatkaessasi suunnittelua.

Käy ostoksilla täydellä vatsalla!

Muista käydä ostoksilla. Tehtyjä teoksia; On selvästi osoitettu, että elintarvikkeet, joilla on korkea sokeripitoisuus, ostetaan nälkäisistä ostoksista. Tee tapana tehdä luettelo ennen ostoksille lähtöä terveellisen ruokavalion valmistelemiseksi avioliiton jälkeen, budjettisi järjestämiseksi ja tuhlauksen estämiseksi. Selvitä puutteet seuraavan viikon valikon mukaan, tilaa ne, jotka on toteutettava. Aseta etusijalle vihannes- ja hedelmäkäytävät, jätä liha-kana viimeiseksi ja mieluummin täysjyvätuotteet hiilihydraattiryhmään. Varo, ettet mene käytäviin, joita et tarvitse ostoksilla, varsinkin kun otetaan huomioon pandemia.

Aseta illallisen aika ja kesto

Kun tulet kotiin koko päivän hälinän jälkeen yhdessä puolisosi kanssa. sohbet Ilta-aterioita kuluttanut Ja kun pöydässä vietetty aika kasvaa, välipalojen määrä pöydällä olevasta ruoasta kasvaa. Siksi, illallisen ajan ja keston rajoittamiseksi, pöydän kerääminen yhdessä aterian jälkeen ja sohbetJatkaminen ympäristössä, jossa et ole alttiina välipaloille, edistää painonhallintaa.

Kiinnitä huomiota tähän sääntöön ruokailutilauksissa!

Avioliitto merkitsee molemmille osapuolille uutta järjestystä ja uusia vastuita. Tästä syystä voi kestää jonkin verran tottua ja luoda rutiini, mikä on täysin normaalia. Aluksi ruoan kertominen ulkopuolelta on suuri, mutta tämä vähenee ajan myötä. Mutta jo ensimmäisellä kerralla on hyödyllistä ryhtyä varotoimiin. Pikaruokatuotteiden ulkopuolelta tilaamisen sijasta ensisijaisen tulisi olla paikka, joka valmistaa kotiruokaa. Jos meillä ei ole tällaista vaihtoehtoa, vähärasvaisen grillatun lihan / kanan / kalan + salaatin / grillattujen vihannesten yhdistelmä on yksi parhaista terveellisistä vaihtoehdoista, jotka voidaan sanoa ulkopuolelta. Ole erityisen varovainen, että niiden kanssa käyttämäsi nesteet eivät sisällä sokeria.

Punnitse itsesi säännöllisesti

Ravitsemus- ja ruokavalion asiantuntija Elif Gizem Arıburnu sanoi: "Onnen, rauhan ja mukavuuden vyöhykkeen saavuttaminen voi aiheuttaa ihmisille rentoutumista. Tällä rentoutuksella saavutettu paino voidaan havaita hyvin pitkän ajan kuluttua. Ole varovainen punnitsemalla itseäsi saman viikonpäivän, samassa mittakaavassa, samoissa vaatteissa, samaan aikaan. Ja kirjoita tulokset. Jos huomaat kasvavan kolmen viikon ajan, on aika puuttua asiaan. Vaikka vain yksi pariskunnista on lihonnut, on tärkeää, että molemmat osapuolet alkavat kiinnittää huomiota siihen, mitä syövät, ja auttavat puolisoaan seuraamaan hänen ruokavaliotaan tukemalla häntä.

Armin

sohbet

    Ole ensimmäinen, joka kommentoi

    Yorumlar