Lapsia ei pidä tutustuttaa laitteisiin, joissa on näyttö ennen 3 vuoden ikää

Älä esitä ikäisäisiä ruudulla
Älä esitä ikäisäisiä ruudulla

Kesäloman myötä myös lasten ja nuorten sosiaalisen median käyttö on lisääntynyt. Asiantuntijat toteavat, että sosiaalisen median tilin avaaminen ennen 13-vuotiaita on hankalaa, ja kiinnittävät huomiota siihen, että lapsille on tärkeää tiedottaa ja olla roolimalli sosiaalisen median käytössä. Asiantuntijoiden mukaan lapsia ei tule tutustuttaa laitteisiin, joissa on näyttö ennen 3-vuotiaita, eikä matkapuhelimia pitäisi ostaa ennen 12-vuotiaita.

Üsküdarin yliopiston NP Feneryolun lääketieteellinen keskus Lasten ja nuorten psykiatri Neriman Kilit arvioi sosiaalisen median käyttöä lapsille ja nuorille ja mihin perheiden tulisi kiinnittää huomiota.

Ei pitäisi ottaa käyttöön laitteissa, joiden näyttö on ennen 3-vuotiaita

Neriman Kilit totesi, että nykypäivän lapset ovat syntyneet maailmaan, jossa tekniikkaa käytetään intensiivisesti, ja sanoi: "Vanhempamme voivat syntymähetkestä lähtien pitää lapsen viihdyttävänä, ruokittuna tai rauhallisena. Ei ole kuitenkaan asianmukaista, että lapset otetaan käyttöön laitteilla, joissa on näyttö ennen 3-vuotiaita, turvallisen kiinnityksen luomiseksi ja kielen ja viestintätaitojen terveellisen kehittämiseksi. varoitti.

Kuinka kauan käyttöajan tulisi olla ikäjaksojen mukaan?

Lisäksi korostaen, että varhaisella altistuksella seulotuille laitteille on erittäin tärkeitä vaikutuksia, Neriman Kilit totesi, että näytön käyttöaikoja tulisi rajoittaa ikäkausien mukaan, ja sanoi: ”Näiden riippuvuuden ja nälän ja kylläisyyden kehittyminen näissä lapsissa, terveellinen wc-koulutus kyky rauhoittaa itseään ilman näyttöä. voi vaikuttaa haitallisesti. Esikoulun ikäryhmälle 3 vuoden iän jälkeen suositeltava päivittäinen tekniikan käyttö on 30 minuuttia, 4 minuuttia peruskoulun 45 ensimmäisen vuoden aikana, 4 tunti toisena 1 vuotena ja 2 tuntia lukion jälkeen. Toisin sanoen suosituksemme on rajoittaa se kahteen tuntiin aikuisuudessa. "

Matkapuhelimia ei tule ostaa ennen 12-vuotiaita.

Neriman Kilit totesi, että he eivät suosittele yksilöllisen matkapuhelimen ostamista lapsille ennen murrosikää eli ennen 12–13-vuotiaita. kaikki talossa tähän ikään asti, ja sosiaalisen median yksilöllinen käyttö ja tilin avaaminen. Suosittelemme, ettet salli sitä. " hän sanoi.

Neriman Kilit totesi, että sosiaalinen media on mediatila, jossa tietoa jaetaan, viestitään muiden ihmisten kanssa ja käydään vuoropuhelua. Aikaa ja paikkaa ei ole rajoitettu ja se vastaanottaa palvelua Internet-palvelimilta, Neriman Kilit sanoi, että sitä käytetään yhä useammin näihin ominaisuuksiin. Neriman Kilit sanoo: "Erityisesti murrosiässä lapsemme vaativat sosiaalisen median intensiivistä käyttöä kommunikoidakseen ystäviensä kanssa, ollakseen tietoisia kehitysmaiden muutoksista ja jakamaan mielenkiintoisia aiheita." hän sanoi.

Sosiaalisen median käyttöä ei pitäisi sallia ennen 13 vuoden ikää

Neriman Kilit totesi, että lapset käyttävät sosiaalista mediaa monista muista syistä, kuten lasten leikkialueiden puuttumisesta, vanhempien mahdollisuuksien puuttumisesta työelämään ja perheiden jakamisen vähenemisestä, "Facebook, Instagram, twitter voidaan luetella sosiaalisen median verkostoina, joita lapset yleensä käyttävät. Vaikka tilin luomisen ikä on sovelluksissa 13 vuotta, koska järjestelmällä ei ole valvontamekanismia, vastuu on vanhemmilla. "

Neriman Kilit suosittelee, että lasten tulisi sallia käyttää sosiaalista mediaa 13-vuotiaiden jälkeen, ja totesi, että lapsen yksilölliset ominaisuudet olisi asetettava etusijalle asetettaessa sääntöjä lasten sosiaalisen median käyttöön.

Sosiaalisen median käyttöä voidaan lykätä, jos psykiatrisia ongelmia esiintyy

Psykiatri Neriman Kilit totesi, että jos lapsella on psykiatrinen häiriö, kuten ADHD, häiritsevä käyttäytymishäiriö, impulssikontrollihäiriö tai mielialahäiriö, joka vaikuttaa päätöksentekoon, voi jopa olla mahdollista lykätä sosiaalisen median käyttöä murrosiän loppuun saakka. kunnes lapsen psykiatrinen häiriö palaa tiettyyn järjestykseen.

Vanhemmat, ota huomioon tämä neuvo

Neriman Kilit totesi, että nuorten kyky tehdä oikea päätös on rajallinen ja kehittymisprosessissa johtuu heidän hormonaalisesta ja kognitiivisesta nopeasta kehityksestään.

 • Aluksi voi olla suositeltavaa avata yhteinen tili vanhempien kanssa.
 • Lapselle on kerrottava siitä, ettei puhu muukalaisille ja mahdollisista tilanteista mahdollisesti kärsivistä pahoista seurauksista, jotka voivat johtaa väärinkäyttöön.
 • Vanhemman tulisi olla roolimalli päivittäiseen käyttöön, enintään 2 tuntia päivässä.
 • Käyttöajan lisäksi on selitettävä, että iloa viettää aikaa kasvokkain ystävien kanssa sosiaalisesta elämästä ei voida vangita sosiaalisen median avulla.
 • On selitettävä, että Internetin kielteinen käyttö voi aiheuttaa ongelmia, kuten masennusta, yksinäisyyttä ja heikentää yhteyksiä sosiaaliseen ympäristöön.
 • Olisi kannustettava ohjaamaan lapsi urheiluun ja taiteeseen.
 • Lisäksi on selitettävä, että henkilöistä, joilla on tärkeä paikka yksilöiden jokapäiväisessä elämässä, jotka toteuttavat suunnitelmansa tekemällä niistä sosiaalisen median tilinsä mukaan, jotka tekevät sosiaalistamista ja kulttuuritoimintaa Internetissä, voi tulla "sosiaalinen media huumeriippuvaisia ​​"ja että kaiken ikäisten ihmisten tulisi suojautua tältä.
Armin

sohbet

  Ole ensimmäinen, joka kommentoi

  Yorumlar