Nukkuminen poistamatta meikkiä voi aiheuttaa silmien kuivumista

Nukkuminen poistamatta meikkiä voi aiheuttaa silmien kuivumista.
Nukkuminen poistamatta meikkiä voi aiheuttaa silmien kuivumista.

Profiilia Memorial Ankaran sairaalan silmätautien osastolta toteamalla, että rutiinitutkimuksia ei pidä keskeyttää silmien kuivumisen estämiseksi. DR. Koray Gümüş antoi tietoa kuivasilmäsairaudesta.

Kuivan silmän sairaus, joka heikentää merkittävästi elämänlaatua, vaikuttaa melkein puoleen väestöstä. Kuivan silmän hoidon viivästyminen voi vahingoittaa silmiä pysyvästi. Eri syistä johtuvan taudin ilmaantuvuus ja vakavuus lisääntyy erityisesti naisilla vaihdevuosien jälkeen. Se, että naiset eivät puhdista silmämeikkiä makaamassa ja käytettyjen materiaalien laatu on heikko, voi myös heikentää silmien terveyttä ja tasoittaa tietä kuivasilmäongelmille.

Kuiva silmä voi uhata näköä

Kuiva silmä on silmäsairaus, joka voi vakavasti vaikuttaa elämänlaatuun ja uhata näköä, jos sitä ei hoideta. Oireita ovat polttaminen, pistely, kutina, kastelu, hiekan tunne, punoitus, näön vaihtelu päivän aikana ja silmien väsymys. Monet ihmiset kokevat nämä valitukset, mutta eivät ole tietoisia siitä, että heillä on kuivan silmän sairaus.

Silmien kuivuminen vaikuttaa päivittäiseen elämään negatiivisesti

Mielestämme on tarpeen vilkaista silmiämme tietyin väliajoin, jotka ovat vuorovaikutuksessa ulkoisen ympäristön, kuten ilmastointi, kuiva ja saastunut ilma, kanssa, ja teemme keskimäärin yli 10 tuhatta vilkkuvaa liikettä päivässä. Tämä tarkoittaa, että kun silmässä on kuivumista, epämukavuus ja visuaalisen laadun heikkeneminen tuntuvat jokaisen silmänräpäyksen yhteydessä.

Se uhkaa myös reumatologisia sairauksia.

Kuivan silmän sairaus voi kehittyä eri syistä, ja sitä tutkitaan periaatteessa 3 pääryhmässä. Nämä ovat tärkeimmät syyt; Vesipitoiseksi vajaatoiminnaksi kutsuttujen kyyneleiden määrä on pieni, lipidipuutos tai haihtuminen johtuu ripsien juuritulehduksesta ja kahden tilan rinnakkaiselosta. Vesipitoisuuden vajaatoiminnasta johtuva kuivan silmän sairaus nähdään yleensä reumatologisilla potilailla, ja siihen liittyy usein suun kuivumisen valitus. Kuivan silmän sairaus, jolle on tunnusomaista kyyneleiden haihtuminen, on myös yleinen. Tämän tyyppinen kuiva silmä, jota voi esiintyä missä tahansa iässä, lisääntyy iän myötä.

Kuivan silmän sairauden ilmaantuvuus lisääntyy vaihdevuosien jälkeen

Kuivan silmän sairauden puhkeamisen ikä vaihtelee syyn mukaan. Esimerkiksi reumatologisiin sairauksiin ja haihtumiseen liittyvistä valituksista johtuva kuivan silmän ikä voi olla erilainen, mutta postmenopausaalisen kuivasilmätaudin ilmaantuvuus ja vakavuus lisääntyvät iän myötä, etenkin naisilla. Siksi naisten tulisi olla hyvin tarkassa valvonnassa tänä aikana. Lisäksi kuivasilmäsairautta esiintyy lapsilla paljon aikaisemmassa iässä, erityisesti viime aikoina lisääntyneen altistumisen vuoksi digitaalisille näytöille. Olosuhteet, jotka aiheuttavat tämän ongelman esiintymisen; ikääntyminen, naisten vaihdevuodet, näytön altistuminen, kuiva ilmasto, jotkut systeemiset sairaudet ja käytetyt lääkkeet, ilmastointilaitteiden käyttö, juominen vähemmän vettä, aliravitsemus, piilolinssit ja kannen hygienian huomioimatta jättäminen.

Kiinnitä huomiota silmämeikkiin!

Naisten väärä meikkimateriaalien valinta, silmämeikin säännöllinen puhdistaminen, silmämeikkiin käytettyjen materiaalien laatu ja meikin läheisyys silmien etupintaan voivat vaikuttaa suoraan silmien terveyteen. Öljyä, joka on olennainen osa kyyneleitä, tuotetaan silmäluomien meibomian rauhasissa. Tämä tuotettu öljy erittyy silmän reunasta silmän etupintaan, joten päivittäinen ja oikea meikin puhdistus johtaa näiden rauhasten päiden tukkeutumiseen ja näiden rauhasten kuolemaan pitkällä aikavälillä, mikä tasoittaa tapa kuivan silmäsairauden muodostumiseen.

Lisäksi valittujen meikkimateriaalien laatu on myös erittäin tärkeää. Jotkut meikkimateriaalien kemikaalit aiheuttavat tulehdusta silmäripsien pohjassa, mutta meikkien tapa ja tiheys ovat toinen tekijä, joka voi vaikuttaa silmien terveyteen.

Naisten, jotka käyttävät meikkiä jatkuvasti, ei pidä laiminlyödä rutiinitarkastustaan

On tärkeää, että meikkiä käyttävät naiset eivät unohda rutiinitarkastuksiaan. Yleisen silmätutkimuksen lisäksi kuivan silmän ja silmän pintakokeet tulisi tehdä yksityiskohtaisesti. Kliininen kokemuksemme osoittaa, että venttiilihygienialle ei anneta riittävää merkitystä yhteiskunnassamme. Naispotilailla, erityisesti kannet, silmäreunat, meibomian rauhaset, kyyneleet ja silmän etupinta, tulisi analysoida korkean teknologian laitteilla, ja kaikille potilaille tulisi kertoa erityisen hieronnan ja kannen-ripsien puhdistamisen tärkeydestä pohja. Tietoisuuden lisääminen tästä asiasta on erittäin tärkeää kuivasilmätaudin ehkäisemisessä.

Voit suojata silmäsi terveydellä erityishoidoilla toimistoympäristössä.

Säännöllisen hygieniahuollon lisäksi silmien terveyttä suojaavat myös erityishoidot, jotka suoritetaan säännöllisin väliajoin lääkärin valvonnassa toimistoympäristössä. Tämän Turkissa pian käytettävän hoitomenetelmän tavoitteena on saada terveempi repeämä suorittamalla rytmihierontaa ala- ja yläkannelle yhdessä kuuman levittämisen kanssa tyhjentämällä kovettunut rasva rauhasissa.

Hoidon viivästyminen voi vahingoittaa silmiä pysyvästi.

Jokaisen tulisi käydä silmätutkimuksessa kerran vuodessa riippumatta siitä, onko hänellä silmävalituksia vai ei. Varhainen diagnoosi ja hoito ovat erittäin tärkeitä. Erityisesti viivästykset kuivan silmän sairauden hoidossa voivat aiheuttaa pysyviä vaurioita silmälle. Potilaillamme, joilla on diagnosoitu kuivan silmän sairaus, seurantaväli vaihtelee taudin tilan mukaan.

Armin

sohbet

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar