Rautatieinvestointien osuus saavuttaa 2023 prosenttia vuonna 60

myös rautatieinvestoinnin osuus nousee%
myös rautatieinvestoinnin osuus nousee%

Liikenne- ja infrastruktuuriministeri Adil Karaismailoğlu piti esityksen TBMM-suunnitelma- ja budjettivaliokunnassa, jossa keskusteltiin liikenne- ja infrastruktuuriministeriön ja siihen liittyvien organisaatioiden vuoden 2021 budjetista.


Ministeri Karaismailoğlu Ankaran ja Istanbulin YHT-linjan yhteydessä; Suunnittelemme sähköisen ja signaalisen suurnopeusjunalinjan rakentamista Bursa-Yenişehir-Osmanelin välille. Kun projekti on valmis, Ankara-Bursa ja Bursa-Istanbul kestävät noin 2 tuntia ja 15 minuuttia. Kun Konya-Karaman-Ulukışla-pikajuna-linja avataan, Konyan ja Adanan välinen etäisyys pienenee 5 tunnista 50 minuutiksi 2 tuntiin 20 minuuttiin. Mersinistä Gaziantepiin valmistuvan suurnopeusjunalinjan valmistuttua matka-aika Adanan ja Gaziantepin välillä lyhenee 6 tunnista 23 minuutista 2 tuntiin 15 minuuttiin.

Liikenne- ja infrastruktuuriministeri Adil Karaismailoğlu piti esityksen TBMM-suunnitelma- ja budjettivaliokunnassa, jossa keskusteltiin liikenne- ja infrastruktuuriministeriön ja siihen liittyvien organisaatioiden vuoden 2021 budjetista.

Karaismailoğlu totesi, että 18 vuotta sitten maassa alkanut uusi kuljetus- ja viestintäaika jatkuu uudistumis- ja muutosprosessilla; "Kaikki toimintamme ministeriö, Turkin, ovat kokonaisvaltaisen kehityksen edellyttämän infrastruktuurin peruspilarit", hän sanoi.

"Kaikki toimintamme ministeriö, Turkin, ovat kokonaisvaltaisen kehityksen edellyttämän infrastruktuurin peruspilarit. Vuodesta 2003 lähtien olemme toteuttaneet erittäin suuria ja tärkeitä hankkeita liikenteen ja viestinnän alalla sijoittamalla 910,3 miljardia TL. " Karaismailoğlu korosti, että valtatie sijoittuu ensimmäiseksi 62.1 prosentin osuudella investointimenoista, ja korosti: "Vaikka rautateiden osuus investoinneista oli 2013 prosenttia vuonna 33, tämä osuus nousi 2020 prosenttiin vuonna 47. Rautatieinvestointien osuus, joka oli 2020 prosenttia vuonna 47, on 2023 prosenttia vuonna 60. " sanoi.

Karaismailoğlu totesi arvioivansa myös vaihtoehtoisia rahoitusresursseja: "Olemme saaneet yksityisen sektorin dynaamisuuden tähän käyttöön. Näin aloitimme julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuushankkeen, jonka arvo oli 214,7 miljardia TL. " hän puhui.

"Siirtymällä ympäristöystävällisiin liikennemuotoihin säästettiin 10,3 miljoonaa dollaria, 20 miljoonaa dollaria julkisten palvelujen siirtämisellä paperittomaan ympäristöön ja 1,8 miljardia dollaria sähköisen hallinnon avulla"

Ministeri Karaismailoğlu sanoi investointien alakohtaisesta jakautumisesta: "Näemme, että moottoriteille on investoitu 98,9 miljardia dollaria, rautateille 29 miljardia dollaria, hengitysteille 14,7 miljardia dollaria, meriteille 1,7 miljardia dollaria ja viestintään 14,4 miljardia dollaria. Näiden investointien vaikutus kokonaistyöllisyyteen oli keskimäärin 703,3 tuhatta ihmistä vuodessa. Sekä henkilöstöresurssien että taloudellisten resurssien tehokkaan käytön seurauksena säästimme 2019 miljardia dollaria pelkästään vuonna 13,4. " käytti ilmaisuja.

Karaismailoğlu; 10,3 miljoonan dollarin hiilidioksidipäästösäästöt siirtymällä ympäristöystävällisempiin liikennemuotoihin lyhyemmillä teillä, kaupunkijunaradoilla ja suurnopeusjunalla, 2 miljoonaa dollaria paperisäästöjä siirtämällä julkiset palvelut paperittomaan ympäristöön, 20 miljardia dollaria aikaa sähköisen hallinnon avulla Hän jakoi myös tietoja säästöjen saavuttamisesta.

"Yhdistämme rautatiet satamiin ja lentokentille"

Ministeri Karaismailoğlu totesi, että he ovat aloittaneet uuden läpimurron rautateissä, "Yhdistämme rautatiet satamiin ja lentokentille. Hankkeidemme avulla edistämme rautatieliikennettä paitsi itä-länsi-linjalla, myös Mustanmeren ja Välimeren rannikkojen välillä. Viimeisten 18 vuoden aikana olemme investoineet rautateihin 169,2 miljardia euroa. Ensimmäistä kertaa rautateillä aloimme valmistaa kansallisia malleja vetäviä ja hinattavia ajoneuvoja. Rautateiden kilpailukyvyn parantamiseksi rakennimme logistiikkakeskuksia ja uusia risteyslinjoja.

"Ankaran ja Izmirin välinen etäisyys on 3 tuntia 30 minuuttia"

Karaismailoğlu kertoi viimeisimmistä tilanteista Ankara-Izmir YHT -linjalla, "Toinen tärkeä projekti on Ankaran ja İzmirin suurten nopeuksien linja. Infrarakentamisessa saavutimme fyysistä edistystä 35 prosenttia. Lyhennämme Ankaran ja Izmirin välillä kulkevan 14 tunnin rautatieajan 3 tuntiin 30 minuuttiin. Myös tässä tulomme ovat yli 10 tuntia.

“Ankara-Bursa, Bursa-İstanbul 2 tuntia 15 minuuttia, Konya-Adana 2 tuntia 20 minuuttia, Adana-Gaziantep 2 tuntia 15 minuuttia. tulee tippumaan "

Ankara-Istanbul YHT-linjan yhteydessä; Ministeri Karaismailoğlu totesi, että Bursa-Yenişehir-Osmanelin välille on tarkoitus rakentaa sähköinen ja opastava pikajunarata, "Kun projekti on valmis, Ankara-Bursa ja Bursa-Istanbul ovat noin 2 tuntia ja 15 minuuttia". Karaismailoğlu sanoi, että kun Konya-Karaman-Ulukışla-suurnopeusrata avataan, Konya-Adana-matka lyhenee 5 tunnista 50 minuutista 2 tuntiin 20 minuuttiin, ja kun Mersinistä Gaziantepiin valmistuvan suurnopeusjunalinjan valmistuminen, matka-aika Adanan ja Gaziantepin välillä on 6 tuntia 23 minuuttia. Hän sanoi, että se lyhennettäisiin kahteen tuntiin ja 2 minuuttiin.

"Liikenneruuhkat ratkaistaan ​​kaupunkien rautatiejärjestelmien ansiosta"

Turkin alueellinen rahtiliikenteen Karaismailoğlu-ministeri totesi, että sanoilla on merkittävä kuljetusmäärä, sanoi: "Suunnitelmissamme olemme 25 logistiikkakeskusta, saimme liiketoiminnan 11: een. Avaamme Karsin logistiikkakeskuksen mahdollisimman pian. Ministeriönä jatkamme maailmanluokan järjestelmien perustamista kaupunkien rautatiejärjestelmille. 874 miljoonaa matkustajaa on tähän mennessä kuljetettu metrolla, jonka olemme toteuttaneet Istanbulissa, Ankarassa, Kocaelissa ja Antalyassa. Säästimme 270 miljoonaa tuntia aikaa ja 250 tuhatta tonnia polttoainetta. Meillä on rakenteilla 9 hanketta kuudessa maakunnassa. Kaupunkien rautatiejärjestelmien ansiosta liikenneruuhkat, etenkin pääkaupunkiseuduissamme, ratkaistaan. "

"Istanbulin lentokenttämme yhdistetään metroverkkoon kahdesta suunnasta"

Karaismailoğlu totesi, että he ovat aloittaneet Gayrettepe-Istanbulin lentokentän metroaseman rakentamisen, että Kağıthanen ja Gayrettepen lentokenttäyhteydet toteutetaan vuonna 2021, ja kuljetus lentokentälle metrolla molemmilta puolilta kestää alle puoli tuntia. HalkalıHän huomautti, että kun Istanbulin lentokentän metro valmistuu, Istanbulin lentokenttä liitetään metroverkkoon kahdesta suunnasta, kuljetuksen laatu ja mukavuus taittuvat ja kansainvälinen lentokenttä Sabiha Gökçen integroidaan metrolinjoihin.

Ministeri Karaismailoğlu antoi tärkeitä lausuntoja vuoden 1915 Çanakkalen sillasta, joka toimii vaihtoehtona maamme alueella sijaitsevalle Bosporinsalmen moottoritien ylitykselle, joka ulottuu kahteen maanosaan, sekä ilmailu- ja viestintäsektoreihin.


sohbet

Feza.Net

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset