Moderni Silk Road, Turkki Crossroads

Kohta modernin silkki risteyksiä kalkkuna
Kohta modernin silkki risteyksiä kalkkuna

Kiina rautatieprojekti halusi laajentua Englantiin aloittaa Turkki on perustamassa logistiikkakeskuksen 21. 9: llä valmistuneet logistiikkainvestoinnit ovat perusta 2 miljardin dollarin tavaravirtoille. Tärkein jalka on Çanakkalen silta

Aasian ja Euroopan välisen yrittivät elvyttää Silk Road risteyksessä sijaitseva nykyisen Turkin, 2 biljoonan dollarin logistiikkakeskukset tehostettava pyrkimyksiään virtausta kaupan. Liikenne- ja infrastruktuuriministeri Cahit Turhan kertoi: Tämän piiriin kuuluvan 21-logistiikkakeskuksen X XUMUMX otettiin käyttöön. Valmisimme myös Mersinin ja Konya Kayacıkin logistiikkakeskukset. Karsin logistiikkakeskus on rakenteilla. Jatkamme 9in tarjouskilpailu-, projekti- ja pakkolunastuksia. ” Ministeri Turhan, ”Yhden sukupolven yhden tien projekti nykyaikaisen silkkiä tietä koskevan työn puitteissa kertoi viimeisimmän tilanteen. Turhan huomautti, että idän ja lännen reitillä on kolme pääkäytävää Aasian ja Euroopan välillä, nimittäin pohjoinen, eteläinen ja keskimmäinen käytävä. Hat Linja, jota kutsutaan keskikäytäväksi ja yhdistää Keski-Aasia ja Kaspian alue Eurooppaan maamme kautta, kutsutaan Turhaniksi. Sillä on suuri merkitys Silkkitien jatkona. Keski Corridor, siellä on myös liitetty Eurooppaan päästä Turkkiin kautta Azerbaidžanin ja Kazakstanin alkaen Kiinasta. Tässä maalauksessa Silk Road -reitti, joka on historiallisesti yhdistänyt Eurooppaa ja Aasiaa, on jälleen saavuttanut merkityksen, ja Kiinan kansantasavalta, josta ehdotetaan tulevaa uutta supervaltaa, on aloittanut erittäin tärkeän aukon kohti nykyaikaista silkkitietä.

Päivittäinen kauppa 2 miljardia dollaria

Turkin perustavanlaatuinen akselit liikennepolitiikan Turhan totesi, että muotoiltu tarjoamaan saumattoman liikenteen linja Lontooseen Kiinasta, "avattiin viime vuonna Baku-Tbilisi-Kars radan yhdistävänä kaikista tavoista, joilla saavuttaa maamme Kiinasta ja Keski-Aasiassa infrastruktuurilla on tässä vaiheessa suuri merkitys. Tämä projekti ei vain yhdistä 3-maata. Britannia, Ranska, Belgia, Saksa, Itävalta, Unkari, Serbia, Bulgaria, Turkki Georgia, Azerbaidžan, Kazakstan, Turkmenistan " Hän yhdistää Kiinan ja Kiinan. Bakuusta Karsiin ulottuva 829 km-rautatieyhteys saattaa loppuun tärkeän osan Kaspianmeren ylittävää käytävälinjaa. Projektin merkitys ymmärretään kuitenkin paremmin tulevina vuosina. Koska Kiinan ja Euroopan välinen kauppa on tänään, 1.5 miljardia dollaria päivässä saavutti sen. Tämän kauppavirran odotetaan jatkavan kasvuaan ja 5-6 odotetaan ylittävän 2 miljardia dollaria päivässä vuoden aikana. Tässä yhteydessä Baku-Tbilisi-Kars-rautatien käyttämiseksi täydellä kapasiteetilla; Turhanin mukaan linjaa täydentävien teiden valmistuminen on välttämätöntä. ”Siksi Marmaray-putken ylitys, Yavuz Sultan Selimin silta, Pohjois-Marmaran moottoritie ja Euraasian tunneli, Osmangazin silta, nopea ja nopea junarata, Pohjois-Egean satama, Gebze Orhangazi- Megaprojekteilla, kuten İzmir-moottoritie, 1915 Çanakkalen silta ja İstanbulin lentokenttä, lisäämme tämän käytävän hyötyä ja merkitystä. ”

Baku Tbilisi Kars -rautatie
Baku Tbilisi Kars -rautatie

LOGISTIIKKOKESKUKSET PERUSTUVAT

Turhan kertoi myös aloittaneensa perustaa logistiikkakyliä tyydyttääkseen kuljetusten kysynnän Anatolialta, Kaukasiasta, Keski-Aasiasta ja Kiinasta, ja lisäsi: ”Tässä yhteydessä rakennettiin 21-logistiikkakeskuksen 9, joka on tarkoitus rakentaa. Valmisimme myös Mersinin ja Konya Kayacıkin logistiikkakeskukset. Karsin logistiikkakeskus on rakenteilla. 8in tarjouskilpailu-, projekti- ja pakkolunastuksia jatketaan. Uskon, että kaikki logistiikka-alaan tekemämme investoinnit tekevät maistamme tehokkaan logistiikkapohjan itä-länsi- ja pohjois-etelä-tavaravirtojen risteyksessä, joiden potentiaali ylittää X triljoonaa dollaria. ”

logistiikkakeskukset
logistiikkakeskukset

KYTKETTÄÄ MARMARAN AEGEANIN

HR jalka alue, jossa Turkki anlamlandırılarak xnumx'ünc vuosi on perustaa tasavallan Canakkale 100 2023 metriä on käynnissä Euroopan ja Aasian puolin siltaa. Sillan eurooppalaisen jalan kissonit istuivat merenpohjassa. Aasian kissonit asennetaan myös sen jälkeen, kun 1915 oli uppoantunut toukokuussa. 21 Çanakkalen silta, joka on pisin riippusilta maailmassa, valmistuu ja avataan huoltoon 1915-maaliskuussa 18.

Canakkalen silta
Canakkalen silta

IONIEN SILJA

1915 Çanakkalen silta; Valmistuttuaan 2 on maailman suurin keskivälin ripustussilta, jonka keskiväli on tuhat 23 metriä. Sillan kokonaispituus on 770 tuhatta 3 metriä, samoin kuin 563'er metriä sivuaukot. 365- ja 680-metrimittausläpivienteillä kokonaisristeyspituus on 4.608 metriä ja silta on 2 x 3 liikennekaistaa. Noin 45.06-metrin leveyttä ja siltakannen 3,5-metrin korkeutta odotetaan käytettävän kannen molemmilla puolilla huoltotarkoituksiin. Molempien tornien pohja sijaitsee merenpohjassa noin 40 metrin syvyydessä ja terästornin korkeus on noin 318 metriä. Hankkeen puitteissa 1 riippusilta, 2 lähestymisväylä, 4 teräsbetoni viadukti, 6 alisilta, 38 ylitys silta, 5 silta, 43 alikulkutili, 115 erilaiset ritilät, 12 risteys 4 valtatiepalvelulaitos ja muut ominaisuudet ovat ” . (AAMU)

Nykyiset rautatiehuutokaupat

tsaari 04

Ostotarjous: Autonvuokraus

Alue 4 @ 10: 00 - 11: 00
tsaari 04

Tarjouskilpailuilmoitus: Diesel ostetaan

Alue 4 @ 14: 00 - 15: 00

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar