Kuka on Fatma Girik?

Kuka on fatma girik
Kuka on fatma girik

Fatma Girik (s. 12. joulukuuta 1942, Istanbul), turkkilainen näyttelijä, entinen poliitikko.

Hänen elämänsä ja uransa


Hän syntyi Istanbulissa. Hän valmistui Cağaloğlu-lukiosta. Ensimmäinen päärooli vuonna 1957 oli Leke, jonka ohjaaja ja käsikirjoittaja oli Seyfi Havaeri. Seurasi vielä muutama vaatimaton tuotanto, jota hän ei onnistunut mainitsemaan Lekeä näyttelijäksi. Elokuva, johon Fatma Girik ei menetä huomiota esityksellään, oli Memduh Ünin ohjaamassa 1960-luvun kuolemantapauksessa. Hänen tutustumisesta Memduh Üniin tuli yksi käännekohta Girikin elämässä.

Hän näytteli yli 180 elokuvassa. Seuraavina vuosina myös politiikkaan osallistunut Fatma Girik oli jonkin aikaa Şişlin pormestari. Politiikan ja näyttelijöiden ohella hän isännöi myös lyhyen ajan television näytöllä Söz Fato -nimistä ohjelmaa.

Vastaanottaa palkintoja

  • 1965 Antalyan kultaoranssin elokuvafestivaali, paras näyttelijäpalkinto, Kesanlı Ali Epic
  • 1967 Antalyan kultaoranssin elokuvafestivaali, paras näyttelijäpalkinto, Tyttö sinä slut
  • 1. Adana Golden Boll -elokuvafestivaali, 1969, Suuri valaparas näyttelijä
  • 1. Adana Golden Boll -elokuvafestivaali, 1969, Linssitparas näyttelijä
  • 3. Adana Golden Boll -elokuvafestivaali, 1971, Kipuparas näyttelijä
  • 35. kultaoranssin elokuvafestivaali, 1998, Tyttö sinä slutelinikäinen kunniapalkinto
  • 18. Ankaran kansainvälinen elokuvafestivaali, Aziz Nesin Emek -palkinto

levyt

  • 1960- ja 1970-luvuilla, kun Yeşilçam oli tuottavin, kymmenillä näyttelijöillä oli musiikkitallenteita Fikret Hakanista Suzan Avcıen, Yılmaz Köksalista Hülya Koçyiğitiin. Fatma Girik osallistui tähän levytyötapahtumaan ja hän täytti myös useita 45 tuuman levyjä. Nämä plaketit ovat:
  • 1965 - Aguş / Aska Şepke - Serengil 10010
  • 1975 - rakkauden / veden solmu vuoti keskuudestamme - EMI Plak 1251

Poliittinen ura

Şişli, jossa hän oli ehdokas sosialistisesta demokraattisesta kansanpuolueesta, voitti pormestarin vuoden 1989 paikallisvaalien lopussa. Hän jatkoi tehtäväänsä vuoden 1994 paikallisvaaliin saakka.jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar