Turkin ensimmäinen Canray Transportation-ylpeys paikallisesta ja kansallisesta sähköjunajoukosta

Ensimmäinen sähköjuna asettaa kotimaisen ja kansallisen ylpeyden kuljetus turkiyenin canray
Ensimmäinen sähköjuna asettaa kotimaisen ja kansallisen ylpeyden kuljetus turkiyenin canray

Rautatiejärjestelmien johtavat OEM-valmistajat, jotka ovat kumppaneita kasvavan kiihtyvyyden kanssa, kehittää Canray of Transportationin sisustusryhmää, joka suoritettiin ahkerasti suunnittelusta tuotantoon. Turkin ensimmäinen paikallinen ja kansallinen sähköjunajoukko, Sakarya-seremonia aloitti tehdaskokeen TÜVASAŞ: lla.


Yeşilova Rautatieliikenteen pitäminen hankkeessa onnistuneena edustajana Canray Biriola -kumppanina, Turkey Wagon Industry Inc. (TÜVASAŞ) aloitti kansallisten sähköjunien tehdastestausten toteuttamisen. Canray täydellinen kattokokoonpano kuljetusvälineistä, LED-valaistusjärjestelmäryhmä, matkustajatelinetelineet, hyllyalue, sähkökaapit, sisäverhoilu ja matkustaja- ja kuljettajakehykset toimittajien joukossa laajassa tuoteryhmässä, kuten Turkin ensimmäinen sähköinen kansallinen rautatiekuljetus ja infrastruktuuri Ministeri Kara Karamamaloğlu, teollisuusministeri Mustafa Varank ja TCDD: n toimitusjohtaja Ali İhsan Uygun osallistuivat seremoniaan tehdastestausten aloittamiseksi.

SUORA menestys CANRAY-KULJETUKSESTA LYHYESTI

Seremoniaan osallistuessaan Canray Transportationin toimitusjohtaja Ramazan Uçar totesi, että Canray Transportation on saavuttanut pitkän matkan hyvin lyhyessä ajassa: ”Kansallisessa junahankkeessa koko kattoryhmä, led-järjestelmän valaistusryhmä, matkustajien tavaratelineet, laskualue, sähkökaapit, sisätilat ja matkustaja & kuljettaja Meistä on tullut yksi toimittajista kaikkien alusvaatteiden, myös kehysten, valmistuksessa. Meille on suuri ilo, että kokemuksemme, jonka olemme saaneet monista projekteista, jotka olemme toteuttaneet Canray Transport -yrityksenä, ovat muuttaneet lisäarvoa maallemme. Maallemme tämä läpimurto oli tärkeä lähtökohta nopeiden junajoukkojen tulevaisuudelle. Pandemian aikana ystävämme työskentelivät ahkerasti. Kiitän kaikkia heitä heidän ponnisteluistaan. ”

Uçar korosti, että alumiinilla on suuri merkitys sekä rautatiejärjestelmien alalla että autoteollisuudessa. Yeşilova Holdingin 45 vuoden jälkeen hankkima alumiinikokemus ja rautatiejärjestelmäsektori, jolla se on ollut viimeisen 20 vuoden aikana, ovat ottaneet paikkansa sähköjunahankkeessa, joka on ulkomaisten asiakkaidemme jälkeen kansallinen projekti maan nimessä. Hän lisäsi, että he olivat innoissaan onnistuneista töistä.

Canray Transportation -päällikkö Ramazan Uçar, joka sanoi olevansa sataprosenttinen viejäyritys rautatiekuljetusalalla, on toistaiseksi suorittanut ensimmäisen vaiheen sopimuksen 3 215 1 ajoneuvosta, ja vaihtoehtona on 8 755 suurnopeusjunan ajoneuvoa, metro, raitiovaunuseinät, täydelliset kattoryhmät, kaikki led-järjestelmien valaistus. ryhmät, matkustajatelinetelineet, kaapit, sisätilojen koristeet ja matkustajien ja kuljettajien rungot, ne tarjoavat kokonaisratkaisuja, mukaan lukien pääsuunnittelu yhdessä pääteollisuuden kanssa, ne eivät toimita materiaaleja asiakkaille, mutta ovat avaimet käteen -kumppaneita varmentamatta suunnitteluratkaisuja, tekemättä materiaali- ja tuotetestejä. Uçar jatkoi sanojaan seuraavasti: ”Emme koskaan näe itseämme alumiinipuristimena tai alumiinisuutinena, joka oli alansa ensimmäinen tutkimus- ja kehityskeskus vuonna 238 vuonna 2015, maamme 198 tutkimus- ja kehityskeskuksen joukossa. Jatkamme edelleen suunnittelu- ja ratkaisukumppanina lisäämällä lisäarvoa tuotteillemme, joita tuotamme tiloissamme. ”

Canray Transportation -päällikkö Ramazan Uçar ilmoitti, että heidän keskittymisensä on aina tuoda ulkomaille valuutta maahan, että he lähtevät nyt Amerikan mantereelle Euroopan, Aasian, Afrikan ja Arabian niemimaan jälkeen ja että monet uudet projektit alkavat tuottaa pian. Korostaen, että asiakkaiden luottamus suunnitteluun ja suunnittelukykyyn perustuu näiden hankkeiden syntyyn, Uçar on lopulta Frankfurtin metro, Grand Paris -metro, Salzgetter I-LINT-raitiovaunu, Luxemburg, Belgia, TGV, Dubai, Riad, Regiolis, ICNG, Train Italy, RER- NG lisäsi, että Hanoi Metro -projektit ja Aptis-sähköbussihankkeet tuottavat edelleen menestyksekkäästi.

KANSALLISET JUNALLAJUNUT VUODEN PÄÄTÖÖN

Kansallisessa sähköjunassa, jonka toimintanopeus on 160 km / h ja suunnitellulla nopeudella 176 km / h, on 5 ajoneuvoa ja kapasiteetti 324 paikkaa. Tehdastestausten jälkeen tietestit alkavat elokuussa, ja projekti on tarkoitus laskea kiskoille ennen vuoden loppua ja kuljettaa matkustajia.

Tämä diaesitys vaatii JavaScriptin.


Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar