Boğaçay 38 -hinaaja käynnistyi seremonian yhteydessä

bogacay-perävaunu otettiin käyttöön
bogacay-perävaunu otettiin käyttöön

Ministeri Turhan sanoi Sanmarin telakan valmistaman edistyneellä käyttövoimajärjestelmällä varustetun hinaajan käyttöönottajatilaisuudessa pitämässään puitteissa, että telakkatoiminta oli kerran juuttunut melkein Tuzlaan ja että Turkin merenkulku oli kovien aikojen läpi.


työnsä elvyttää merenkulkualalla Turhan selitti, että he löysivät hyvän paikan tämän päivän ", Turkki, Turkin kansa, meillä on kaikenlaisia ​​tuen toiminnallisuuden ihmiset muistavat merimiehet. Mereidemme ministerinä olemme tehneet kaiken tarvittavan merenkulkijoiden polun puhdistamiseksi. Olemme toteuttaneet erittäin tärkeitä aloitteita ja politiikkoja. Olemme tehneet järjestelyjä tietyn luomiseksi yksityiselle sektorille. Olemme kuljettaneet aluksemme valkoiseen luetteloon, toisin sanoen superliigaan, toteutetuilla tarkastuksilla ja käytännöillä. Merenkulkijoiden taakan jakamiseksi otimme käyttöön SCT-vapaa polttoainesovelluksen. Vuodesta 2004 lähtien alalle on annettu keskimäärin 496 miljoonaa puntaa vuodessa, jaksomme on ollut lähes 8 miljardia puntaa. Kansainvälisten satamiemme lukumäärä kasvoi 152: sta 181: een. Satamien lukumäärä kasvoi 41: stä 62: een ja veneiden kiinnityskapasiteetti nousi 8: sta 500 19: een. Turkkilaisomistuksessa oleva meriliikennelaivastomme kasvoi yli 2003 kertaa vuoteen 3 verrattuna ja oli 8,9 miljoonaa DWT 28,6 miljoonasta DWT. 19. omistamamme Turkin laivastomme on tänään 15. maailmassa. Maamme roolin vahvistuessa maailman meriliikenteessä kontinkäsittely kasvoi viisinkertaisesti ja oli 5 miljoonaa TEU. Lastinkäsittely oli yhteensä 11 miljoonaa tonnia ja 190 miljoonaa tonnia. ”

"Olemme tänään yksi johtavia maita maailman laivanrakennusteollisuudessa"

Turhan huomautti, että laivanrakennusteollisuudessa tapahtui vallankumouksellista kehitystä ja että se oli erittäin strateginen toiminta-alue korkean lisäarvon tuotteillaan. Laivanrakennusteollisuuden työvoimavaltainen luonne ja sen monipuolinen toiminta myötävaikuttavat myös työllisyyden lisäämiseen. Onneksi olemme tänään yksi johtavista maista maailman laivanrakennusteollisuudessa. Telakoillamme on tärkeä rooli kattaa kaikki rannat Tuzlasta, missä se on juuttunut. Vuosien mittaan valtion ja suunnittelutoimen investoinnit laajenivat, telakoiden vuokra-aika nousi 49 vuoteen, investointien avaaminen, hallitus maksoi tuhannesosa tuloista maksetun vuokran sijasta, ecrimisil-maksuvelvoitteiden poistaminen, telakat luoton edessä. ja telakoidemme YVA-raporttien ja kehityssuunnitelmien hyväksyminen. ”

Turhan totesi, että Turkin laivanrakennusteollisuudesta on tullut tärkeä ala, joka pystyy rakentamaan ympäristöystävällisiä aluksia uusimmalla tekniikalla ja että 81 telakkaa ansaitsee arvostuksen.

Turhan kertoi, että T & K: ta ja innovaatioita on kehitettävä, jotta heillä olisi vaikutusvalta maailmanmarkkinoilla. Yksi parhaimmista esimerkkeistä tästä työstä on BOĞAÇAY 38 -hybridi-hinaaja.

Hinaajan muiden teknisten ominaisuuksien joukossa on erittäin tärkeää, että siinä on maailman ensimmäinen AVD, edistyksellinen muuttuva käyttövoimajärjestelmä. Sanmarin menestys ei tietenkään ole vahingossa. Sanmar on edelläkävijä maailmassa, joka rakensi ensimmäisen maakaasuhinaajan ja sitten ensimmäisen autonomisen hinaajan. Nykyään ensimmäinen hydraulinen hybridivaunu, joka rakentaa jälleen ensimmäisen maamme ja alamme nimissä, on tilanteen ylpeys.

Maailman ensimmäinen rituaalihydrauliikan hinaaja, jossa on edistyksellinen muuttuva käyttötekniikka

Sanmarin Altınovan telakalla rakennettu hinaaja rakennettiin integroimalla Advanced Variable Drive -tekniikka hinaajaan.

Tällä yhteistyössä Caterpillar Propulsionin kanssa kehitetyllä innovaatiolla on alhaisemmat päästöt ja alhaisempi polttoaineenkulutus. ABS-luokituksen mukainen hinaaja, joka heiluttaa Turkin lipun, valmistettiin täysin tietokonepohjaisella mallinnuksella.

BOĞAÇAY, jonka pituus on 24 metriä, on 70 tonnin vetovoima ja potkurijärjestelmä, joka voi pyöriä oman akselinsa ympäri, ja palonsammutuskapasiteetti on 2 tonnia tunnissa.

Sanmarin hallituksen varapuheenjohtaja Ali Gürün kertoi, että BOĞAÇAY 38 viedään Meksikoon.

Ministeri Turhan vieraili telakoilla

Turhan, Sanmarin telakka edistyneellä käyttövoimajärjestelmällä, hinaajien käyttöönottojuhlan jälkeen Altinovan Besiktasin telakalla, Hat-Sanin telakalla ja Altinovan telakan yrittäjille teollisuus- ja kauppayhtiölle ilmoitettiin tehdystä työstä.


Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar