Samsun Sivas Railway tulee ottaa käyttöön mahdollisimman pian

samsun sivas rautatie tulisi ottaa käyttöön mahdollisimman pian
samsun sivas rautatie tulisi ottaa käyttöön mahdollisimman pian

BEST-puolueen Samsunin sijainen Bedri Yasar, "Samsun-Sivasin (lihavoitu) rautatie olisi avattava käyttöön mahdollisimman pian", hän sanoi.

BEST-puolueen Samsunin varajäsen Bedri Yasar sanoi lausunnossaan: ”Samsun-Sivasin (Kalin) rautatie perustuu vanhimpaan. Tämän rautatien rakentaminen aloitettiin syyskuussa 12 Gazi Mustafa Kemal Atatürkin ensimmäisen kaivoksen kanssa. 1924-kilometrinen rautatie, joka ulottuu Samsunista Sivasin Yıldızeli-alueen Kalın-kylään, valmistui 378-syyskuun 30: ssä ja otti käyttöön Gazi Mustafa Kemal Atatürkin. Siten ensimmäinen matkustaja- ja rahtiliikenne Mustanmeren alueen ja Anatolian välillä alkoi. Hallituksen ja Euroopan unionin yhdessä tekemällä päätöksellä tällä reitillä aloitettiin korjaustyöt 1931 kesäkuun 24 aikana. Tätä varten 2014 allekirjoitti kesäkuussa 12 sopimuksen liikenne-, meriministeriö- ja viestintäministeriön ja tarjouksen vastaanottaneen yrittäjän välillä, millä ehdoilla ja millä tavalla uusintotöitä tehdään. Allekirjoitustilaisuudessa pitämässään puheessa kauden liikenne-, meri- ja viestintäministeri totesi, että hankkeesta rahoitetaan 2015 miljoonaa euroa Euroopan unionilta. Liikenneministeri selitti, että tutkimuksen 220 miljoonan euron osuus rahoitetaan omista varoistamme. Ministeri ilmoitti myös, että korjausrakennustyöt saadaan päätökseen 39: n lopussa ja linja otetaan käyttöön sinä päivänä. Siksi Samsun-Sivas (Kalın) -rautatien riviväylän kunnostustyöt aloitettiin 2017-vuoden tauon jälkeen ja linja suljettiin kuljetukseen 88-syyskuun 29-raiteilla.

ALI-OSAKKEIDEN JAKAMINEN JULKINEN LAUSUNTO ”

Vuonna 2015 "pohjoisesta etelään, teemme tulevaisuudessa Turkin" käynnistettiin iskulause ja valmistuu lopussa suunnitellun remontin yli 2017 vuotta 4 koko vuotisen historian tähän päivään saakka. Mitä pidempi korjaus toimii, sitä pidempi. Avauspäivä hämmästyi perusteellisesti. Ilmoituksesta huolimatta linjan avaaminen ei ollut mahdollista elo- ja syyskuussa. Siten Samsun-Sivasin (Kalın) rautatien avaaminen muuttui käärmetarinaksi. Tasavallan ensimmäisinä vuosina 7, joka työskenteli kaivamisen ja lapion kanssa ajanjaksona, jolloin koettiin kaikenlaisia ​​mahdottomuuksia ja puutteita ja tekniikkaa ei ollut ollenkaan, 4 avasi rautatieyhteyden matkustajien ja tavaroiden kuljetukseen tänä vuonna; Kaikista tiloista, laitteista ja tekniikoista huolimatta 2019 on uusittu niin pitkään, ja se on ollut suuri epäonne maamme puolesta. Remontin aikana kalenteri on edennyt nopeasti ja vuoden loppuun 1. 2017-vuosijakso lähestyy. Rautatiet, joita ei voitu ottaa käyttöön 2018: n ja 2019: n lopussa, ei valitettavasti näytä toimivan XNUMX: n lopussa. Tämä pitkäaikainen viivästyminen projektin valmistumisessa ja avaamisessa näyttää ilmeisesti toi uutta taakkaa kansakunnallemme ja maallemme. Haluamme jakaa kansalaisten kanssa mahdollisimman pian uudet rasitteet ja hankkeen kokonaiskustannukset ja kenelle taakka asetetaan.

"DE suuria taloudellisia tappiolla oli hintojen"

Tämän linjan matkustajaliikenne ei vaikuttanut kunnostustöiden jatkamiseen. Viivästyminen vaikutti kaikkeen kauppaan tällä reitillä samoin kuin matkustajaliikenteeseen. Koska maantiekuljetus on kalliimpaa kuin rautatiekuljetus, kauppa tällä reitillä on melkein ohi. Kaupan elpyminen on joko hyvää työtä tai hallituksen vahvaa tukea. Lisäksi ei pelkästään täällä Samsunissa taloudessa viivästymisestä, mutta myös Turkin talous on myös suuresti vahingoittunut. Tämä linja on yksi Mustanmeren kahdesta rautatieyhteydestä Anatoliaan. Toivomme, että rautatie avataan käyttöön mahdollisimman pian ilman lisäviiveitä ja että nämä vahingot korvataan. Toivottavasti hallitus avaa linjan toimintaan tänä vuonna häiritsemättä vuotta 2020 ja varmistaa kaupan elpymisen tällä reitillä. ” (Dengegazete)

Nykyiset rautatiehuutokaupat

Mon 09

Persianlahden liikenne

Alue 9 @ 08: 00 - Alue 11 @ 17: 00

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar