Turkki Italia Rail investoinneissa ja kauppasuhteissa

Italia kalkkuna kauppasuhteita ja ratainvestoinnin
Italia kalkkuna kauppasuhteita ja ratainvestoinnin

01-03 2019 lokakuun vierailuni aikana messuilla ja tapahtumissa Ferroviarialta kisko järjestelmä, joka pidettiin Milanossa, Italiassa, Turkissa, Italiassa kauppasuhteita ja investments'm tehtyjen arviointien rautatiejärjestelmän on esitetty alla.

Rooman pääkaupunki on Italia, jonka väkiluku on 60,6 miljoonaa ja jonka pinta-ala on 301.338 km.2'Dr. Italian taloudellinen keskus on Milano. Italian talous on euroalueen suurin 3. Kansantalous on nominaalisen BKT: n mukaan maailman suurin 8. ci ja SAGP on suurin 12 suhteessa BKT: hen. Maan talous. Italiassa on suuri kehittynyt talous ja se on perustajajäsen Euroopan unionille, euroalueelle, OECD: lle, G7: lle ja G20: lle. Italia on maailman yhdeksäs suurin 2018-miljardin dollarin viejä. Lähimmät kauppasuhteet ovat Euroopan unionin maihin, joissa 506: n osuus on noin% koko kaupasta.

Sodanjälkeisenä ajanjaksona Italiasta on tullut yksi maailman edistyneimmistä kaupan ja viennin määristä maataloudesta perustuvassa taloudessa, johon maailmansotien seuraukset vaikuttavat vakavasti. Inhimillisen kehityksen indeksin mukaan maassa on erittäin korkea elintaso ja The Economist -lehden mukaan 8.ci on korkein elämänlaatu maailmassa. Italialla on kolmanneksi suurin kultavaranto maailmassa ja se on kolmanneksi suurin rahoittaja Euroopan unionin talousarviossa.

Italia on Saksan johtava 2.ci-tuottaja ja -viejä, ja EU: ssa tuotetaan useita tärkeitä tuotteita, mukaan lukien koneet, ajoneuvot, lääkkeet, huonekalut, ruoka, vaatteet ja robotit. Tämän vuoksi Italiassa on huomattava kauppatase ylijäämä. Maa tunnetaan myös tehokkaasta, innovatiivisesta kaupallisesta taloudesta, ahkerasta ja kilpailukykyisestä maataloudesta, luovasta ja korkealaatuisesta auto-, meriteollisuudesta, teollisuudesta, laitteista ja muotisuunnittelusta. Italia on suurin ylellisyystavaroiden keskus Euroopassa ja kolmas maailman ylellisyyskeskus.

Maan talouden tila 2018: ssä;

BKT (nimellinen): 2.072 biljoonaa dollaria
BKT: n reaalikasvu: % 0,9
väestö: 60,59 miljoonaa
Väestönkasvu: - 0,1%
BKT asukasta kohti (nimellinen): 31,984 USD
Inflaatioaste: % 1,243
Työttömyysaste: % 9,7
Vienti yhteensä: 543 miljardia dollaria
Tuonti yhteensä: 499 miljardia dollaria
Sijoitus maailmantaloudessa: 8

Suurin osa taloutta on palveluliiketoiminta 71,3%: lla. Tätä seuraa teollisuus (26,7%) ja maatalous (2%).

Italian tärkeimpiä vientituotteita ovat annosteltavat lääkkeet, autot, pakettiautot, kilpa-autot, öljyöljyt ja bitumisista mineraaleista valmistetut öljyt sekä moottoriajoneuvojen osat. Sen tärkeimmät vientikumppanit ovat Saksa, Ranska, Amerikka ja Espanja.

Italian tärkeimmät tuontitavarat autot, asemavaunut, kilpa-autot, raakaöljy, öljykaasut ja muut kaasumaiset hiilivedyt. Tärkeimmät tuontipartnerit ovat Saksa, Ranska, Kiina ja Alankomaat.

kahdenvälisen kaupan volyymi Turkin ja Italian (miljoonaa dollaria):

vuosi 2016 2017 2018
vientimme 7.851 8.476 9.560
tuonnistamme 10.219 11.307 10.155
Kaupan kokonaismäärä 18.070 19.783 19.715
tasapaino -2.368 -2.831 -595

Tärkeimmät tuotteet, joita vietämme Italiaan, ovat autot, vaunut, kilpa-autot; tavaroiden kuljettamiseen käytettävät moottoriajoneuvot ovat tuoreita ja kuivattuja kuorettomia hedelmätuotteita.

Päätuotteita, joita tuomme Italiasta, ovat moottoriajoneuvojen komponentit, öljyt öljyistä ja bitumisista mineraaleista, jahdit ja muut virkistys- ja urheiluveneet.

2017 1409 on vuoden lopusta lähtien italialainen yritys.

Tietojen mukaan keskuspankin Italia, 2002-2017 3 miljardin aikana 91 14 miljoonaa dollaria ja suorista sijoituksista Turkissa. maa sijaitsee. Samana ajanjaksona turkkilaisten sijoitusten kokonaismäärä Italiassa oli noin 387 miljoonaa dollaria.

RAUDANJÄRJESTELMÄT ITALIA

Italiassa rautatiejärjestelmät ovat maan tärkein kuljetusjärjestelmä. Linjan kokonaispituus on 22.227 km ja aktiivisen linjan pituus on 16.723 km. Suurnopeusjunien rakentamisen myötä verkko jatkaa laajentumistaan ​​päivä päivältä. Infrastruktuurista vastaava RFI (Rete Ferroviaria Italiana) on valtion omistama yritys. Italiassa voimme jakaa rautatiet 3-ryhmään. Näitä ovat:

  1. Peruslinjoilla on suuri liikennetiheys ja hyvä infrastruktuuri. Se yhdistää maan suuret kaupungit. Näiden linjojen kokonaispituus on 6.469 km.
  2. Täydentävillä linjoilla on vähemmän liikennetiheyttä ja ne yhdistävät keski- ja pienalueiden keskukset. Suurin osa näistä linjoista on yksirivisiä, ja jotkut osat eivät ole sähköistettyjä. Näiden linjojen kokonaispituus on 9.360 km.
  3. Solmulinjat yhdistävät perus- ja komplementaarilinjat kaupunkeihin. Kokonaispituus on 952 km.

Italiassa 11.921 km rautatiejärjestelmän linjat ovat sähköistettyjä. 3 kV DC: tä käytetään tavanomaisissa linjoissa ja 25 kV AC: tä käytetään nopeissa junalinjoissa.

Maan rautatieyhtiöt ovat Ferrovie Dello Stato, Trenitalia, Nuovo Trasporto Viaggiatori, Trenord ja Mercitalia.

Rautatiejärjestelmään on tehty suuria investointeja maassa. RFI 17 on suunnitellut sijoittavansa miljardia euroa. ECTS-tason 2-investoinnit ovat edelleen käynnissä linjojen turvallisuuden ja tehokkuuden lisäämiseksi, ja tähän tarkoitukseen on osoitettu 1,2 miljardia.

Trenitalia on suunnitellut 4,5 miljardin euron investoinnin uusiin ajoneuvoihin. 460 miljoonaa euroa NTV-suurnopeusjuniin, 8,5 miljardia euroa Lyon-Torino-linjaan ja 8 miljardia euroa meneillään olevaan Brennerin perustunneliin. Tämän lisäksi yksityisten rahti- ja matkustajaliikenteen harjoittajien ajoneuvotarpeet ja kaupunkien rautatiejärjestelmän investoinnit jatkuvat.

Hitachi Rail Italy on rautatiekuljetusyritys, joka suunnittelee ja valmistaa rautatie- ja julkista liikennettä Italiassa. Aiemmin Finmeccanican AnsaldoBreda-tuotemerkillä toiminut 2015 myytiin Hitachin tytäryhtiölle Hitachi Railille 2.400: ssä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Napolissa, ja sen palveluksessa on lähellä XNUMX: ää.

Italia on tärkeä maa rautatiejärjestelmien tuotannon ja T & K: n kannalta, ja meidän on lisättävä kaupallisia suhteitamme, T & K-yhteistyötä ja vientiä rautatiejärjestelmien alalla.

Tohtori Ota yhteyttä Ilhamiin suoraan

Nykyinen rautatiehuutokalenteri

Kohti 14

Tarjouspyyntö: Henkilöstöpalvelut

Marraskuu 14 @ 10: 00 - 11: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Kohti 14

Tarjouspyyntö: Yksityinen turvallisuuspalvelu otetaan (TÜDEMSAŞ)

Marraskuu 14 @ 14: 00 - 15: 00
järjestäjät: TÜDEMSAŞ
+ 90 346 2251818
Kohti 14

Hankintailmoitus: Portinvartijapalvelun hankinta

Marraskuu 14 @ 14: 00 - 15: 00
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar