Bursarayn matkustajakapasiteetti kasvaa 460: iin

bursaradan merkinanto toimii
bursaradan merkinanto toimii

Bursan pääkaupunkiseudun kunnanjohtaja Alinur Aktas, pääkaupunkiseudun kunnan rautatiejärjestelmän linjat, joissa on käynnissä signaloinnin optimointitutkimukset, lisäävät kuljetusta entisestään, hän sanoi.

Suurkaupunkikunta, joka on allekirjoittanut pitkäaikaisen ratkaisun Bursan kuljetuksissa, jatkaa signaalin optimointitutkimuksiaan tavoitteenaan lisätä kapasiteettia nykyisellä rautatiejärjestelmällä. Bursaray-matkustajakapasiteetin lisäämiseksi 280 tuhansista tuhansiksi 460 tuhansiksi jatketaan yötunteista aamuin, jotta päiväajan metropalveluja ei keskeytetä.

Matkustajakapasiteetti kasvaa 60 prosenttia

Bursan pääkaupunkiseudun pormestari Alinur Aktas, kaupungin julkisen liikenteen mukavammaksi pyrkiessään jatkamaan ponnistelujaan, sanoi Bursan Osmangazin aseman tarkastuksia. Kansalaisten kanssa keskusteltu pormestari Aktaş kertoi pyrkivänsä kuljettamaan enemmän 60-prosenttisesti matkustajia nykyisillä linjoilla optimoimalla merkinanto rautatiejärjestelmässä.

Kaupunginjohtaja Aktaş totesi tutkimuksen olevan tärkeässä vaiheessa ja sanoi: ile Bursarayssä tällä hetkellä käytetyn merkinantojärjestelmän avulla 3,5 voidaan toimittaa vaunuun tai jopa minuuttiin. Tämä tarkoittaa, että päivittäiset matkustajat kuljettavat välillä 280 tuhatta ja 300 tuhatta. Signalointiprojektia tehdään yliopiston ja Arabayatağı välillä. Metrolla kulkeva matka näiden linjojen välillä lyhenee 3.5 minuutista 2 minuuttiin ja siten matkustajalaitteet, joilla on sama varustus, lisäävät 60 prosenttia. ”

Päivittäinen määränpää 460 tuhat matkustajaa

Aktaş totesi, että Bursarayn päivittäinen matkustajakapasiteetti nousee noin 460 tuhanteen, joten hanke tehtiin 2018: n lopussa ja työt käynnistyivät nopeasti. Korostaen, että projekti on arvoinen X XUMUMX miljoonaa, kaupunginjohtaja Aktaş sanoi: içinde Tähän sisältyy sijoituskohteita, kuten merkinanto, linja, energia, kytkin ja muuntaja. Projekti koostuu kaikista 108-vaiheista. Ensimmäinen vaihe on alkanut ja päättymispäivä on kesäkuun 3, toinen vaihe päättyy syyskuun 2020 ja kolmas ja viimeinen vaihe päättyy heinäkuun 2020. Esiteltiin täydellinen esimerkki työstä. Järjestelmä ei koskaan pysähtynyt päivällä, joukkueet työskentelivät 2021: n välillä yöllä ja 1: n välillä aamulla, ja nämä sovellukset tehtiin aukioloaikoina, kun metro ei ollut toimiva. "

Bursaray- ja kumipyöräisillä ajoneuvoilla, joissa nykyisessä järjestelmässä on Bursa, kuljetetaan päivittäin 1 miljoonaa matkustajaa, pormestari Aktas sanoi, että työ jatkaa tämän määrän kasvattamista.

Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.