Pilotit selviävät vaikeista olosuhteista Pirellin renkailla Green Bursa Rallyssa

Pilotit voittivat vaikeat olosuhteet Pirellin renkailla Green Bursa Rallyssa

Green Bursa Rally, Petrol Ofisi Maxima 2023 Turkin rallin toinen osa, ajettiin 19.-21. toukokuuta. Pirelli RA- ja Pirelli RW -renkaat erottuivat 10 parhaan joukkoon osallistuneista ajoneuvoista.

Saavutettuaan ensimmäisen suuren menestyksensä moottoriurheilussa vuonna 1907, kun prinssi Scipione Borghese voitti Peking-Pariisi-kilpailun Pirellin renkailla, Pirelli on edelleen Turkin rallin MM-sarjan ajoneuvojen ensimmäisten joukossa. Varsinkin Yeşil Bursa Rallyssa Pirelli RA- ja RW-renkaat, jotka erottuvat erinomaisella käsiteltävyydellä ja ketteryydellä asfalttipinnoilla vaikeissa sääolosuhteissa, tulivat useimpien tässä vaiheessa kymmenen parhaan joukkoon päässeiden pilottien valintaan.

Kilpailun aloitusseremoniassa, 19. toukokuuta, Atatürkin muistojuhlaa, nuoriso- ja urheilupäivää vietettiin suurella innolla, ja siihen osallistui 148 urheilijaa. Seremonian jälkeen, johon osallistuivat teollisuus- ja teknologiaministeri Mustafa Varank ja Bursan pääkaupunkiseudun kaupunginjohtaja Alinur Aktaş, joukkueet kilpailivat 465 erikoiskokeessa 10 kilometriä pitkällä asfalttiradalla kahden päivän ajan.

Vaikka Burak Çukurova-Burak Akçay BC Vision Motorsportista voitti kilpailun yleisluokituksen, joukkue voitti myös luokan 2 ensimmäisen sijan. GP Garage My Teamin Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı sijoittui toiseksi ja Pirellin renkailla haastavista sääolosuhteista huolimatta kilpaillut Castrol Ford Team Turkin Ali Türkkan-Burak Erdener saavutti yleisluokituksen kolmannen sekä ensimmäisen. sija luokassa 3.

Renkaiden valinta ratkaisi lisäpisteitä tuoneen Power Stagen voiton, joka ajettiin kilpailun viimeisenä vaiheena. Ali Türkkan, joka aloitti Pirellin äskettäin kehittämällä RA7+ -siirtymärenkaalla sateessa, joka osoitti vaikutuksensa viime hetkellä, teki eron märällä maalla ja voitti Power Stage -kokeen ylivoimaisella vetokyvyllä.

Toisena päivänä rallissa, jossa sateinen sää pakotti joukkueet ajoittain, "Brands" voitti Castrol Ford Team Turkey ja "Teams" voitti BC Vision Motorsport.

Isä ja poika -tiimi Ömer Gür-Levent Gür voitti klassisille ralliautoille avoimen historiallisen luokituksen ja luokan 1 ensimmäisen sijan, kun taas Tan-Selda Çağlayan pariskunta tuli toiseksi ja Yılmaz Köprücü-Utku Güloğlu kolmanneksi. Selda Çağlayan voitti Historic-luokan naispuolisen perämiehen ensimmäisen palkinnon. Ja Sunman – Mehmet Akif Yalçın -tiimi, joka voitti Fiesta Rally Cupin, suosi myös RA- ja RW-renkaita koko kilpailun ajan.

TOSFED Rally Cup -luokituksessa BC Vision Motorsportin Melih Cevdet Yıldırım-Bora Arabacı sijoittui ensimmäiseksi yleisluokituksessa ja kategoriassa 2, kun taas Kaan Kara-Taner Kara kategoriassa 1 ja Fatih Selim Göçer-Ali Tuğrul luokassa 3, Kaya luokassa 4 ja Kaya. Çetinkaya-Tolga Tezeken olivat joukkueet, jotka päättivät cupin ensimmäisenä. Ensimmäistä kertaa tyttärensä Zeynep Tümerkanin kanssa rallin aloittaneesta Çiğdem Tümerkanista tuli ensimmäiset naislentäjät, kun taas Sinan Yardimicin kanssa ensimmäisen starttinsa ottanut Cansu Açar oli nimi, joka saavutti ykkössijan naispuolisten perämiesten joukossa.

Petrol Ofisi Maxima 2023 Turkin rallin mestaruuskilpailut jatkuvat Eskişehir-rallilla, joka järjestetään 10.-11. kesäkuuta.