Globaalit markkinat ja osakkeet laskevat, kulta nousee pankkihuolet jatkuvat

Globaalit markkinat ja osakkeet laskevat, kulta nousee pankkihuolet jatkuvat
Globaalit markkinat ja osakkeet laskevat, kulta nousee pankkihuolet jatkuvat

Kullan hinta nousi 2020 dollariin unssilta, kun se teki suurimman viikon mittaisen rallinsa sitten maaliskuun 2000. Kullan nousua eivät pystyneet estämään USA:sta alkaneet pankki konkurssit ja toimenpiteet pankkiosakkeiden ja globaalien osakkeiden laskun estämiseksi. Sijoittajien mielipide pysyi hauraalla perjantaina huolimatta massiivisista kaatuvien pankkien pelastustoimista.

Yhdysvaltain valtionlainojen tuotot jatkoivat laskuaan ja öljyn hinta laski 15 kuukauden alimmilleen.

Tietojen mukaan Yhdysvaltojen kuluttajien mieliala laski maaliskuussa ensimmäistä kertaa neljään kuukauteen.

Kriisissä, joka alkoi yhdysvaltalaisen Silicon Valley Bankin konkurssista viime perjantaina, sijoittajat menettivät luottamuksen Yhdysvaltain aluepankkeihin ja Credit Suisseen Euroopassa.

Riskinhalu heikkeni perjantaina toipumisen merkkejä torstaina. Credit Suissen toimitusjohtaja sanoi perjantaina, että pankki tekee lujasti töitä estääkseen asiakkaiden poistumisen, mutta se voi viedä aikaa. Credit Suissen osakkeiden lasku jatkui.

Analyytikot sanovat, että huolet mahdollisesta pankkikriisistä eivät ole läheskään ohi, sillä joukko suuria pankkeja sijoittaa torstaina 30 miljardin dollarin talletuksia keskikokoiseen yhdysvaltalaiseen First Republic Bankiin.

MSCI maailman osakeindeksi, joka seuraa osakkeita 49 maassa, laski 0,55 prosenttia.

Euroopan osakemarkkinat pyyhkäisivät varhaiset nousunsa ja yleiseurooppalainen STOXX 600 laski 1,3 %, mikä on voimakkain viikkopudotus viiteen kuukauteen. Pankki-, vakuutus- ja rahoituspalveluosakkeet painostivat sitä.

EKP:n valvojat kertoivat Reutersille, että lähde, joka tuntee tällä viikolla pidetyn väliaikaisen valvontaneuvoston kokouksen, ei odottanut markkinoiden myllerryksen saastuttavan euroalueen pankkeja.

Dow Jones Industrial Average putosi 384.57 pistettä eli 1.19 % 31.861.98 500 pisteeseen, S&P 43.64 .SPX 1.10 pistettä eli 3.916.64 % 86.76 0.74 pisteeseen ja Nasdaq Composite .IXIC laski 11.630.51 %, XNUMX %, XNUMX XNUMX .

Viimeisen kahden viikon aikana S&P Banking -indeksi ja KBW Regional Banking -indeksi ovat kokeneet suurimmat kahden viikon laskunsa sitten maaliskuun 4,6, vastaavasti 5,4 % ja 2020 %.

Vertailukelpoisten 10 vuoden Treasuries-lainojen tuotto laski 3.583 prosenttiin, kun se aiemmin oli 3.423 prosenttia. Kahden vuoden tuotto putosi 4.13 prosenttiin edellisestä 3.8354 prosentista, mikä johtui kauppiaiden odotuksista korkeammista Fed-rahastokoroista.

Saksan 10-vuotisen valtionlainan tuotto laski istunnon lopussa 2.069 prosenttiin, mikä on alimmillaan sitten helmikuun alun.

EKP nosti korkoja torstaina 50 peruspisteellä ja pysyi uskollisena inflaation hidastamiseen, vaikka jotkut sijoittajat ovat vaatineet koronnostosyklin keskeyttämistä, kunnes pankkimyllerrys hellittää.

Markkinat hinnoittelevat 50 peruspisteen nousun, mikä on alle 25 peruspisteen nousu-odotuksen Yhdysvaltain keskuspankin ensi viikon kokouksessa.

Fedin torstain tiedot osoittivat, että pankit ovat viime päivinä etsineet ennätysmäärää hätälikviditeettiä, mikä on auttanut kumoamaan keskuspankin kuukausia kestäneet ponnistelut taseen koon pienentämiseksi.

"Fedille on mahdollisesti hyödyllistä olla erittäin ennakoiva likviditeettihanan avaamisen suhteen, ja se on vakauttanut asioita ainakin lyhyellä aikavälillä", sanoi Guillaume Paillat, Aviva Investorsin usean omaisuuden salkunhoitaja.

"Mahdollisesti vakaampi ympäristö, koska mielestämme olemme ylittäneet kriisipisteen ja asioiden pitäisi normalisoitua hieman."

Michiganin yliopiston yleisen kuluttajan mielipideindeksin alustava lukema oli 67, kun se edelliskuussa oli 63.4. Reutersin tekemät ekonomistit arvioivat alustavaksi lukemaksi 67.0. Kotitaloudet odottivat kuitenkin inflaation hidastuvan seuraavien 12 kuukauden aikana ja sen jälkeen.

"Kun talous hidastuu ja inflaatio pysyy vastatuulena, kuluttajat osoittavat merkkejä vetäytymisestä paineen alla", sanoi Jeffrey Roach, LPL Financialin pääekonomisti. "Inflaatio-odotukset ovat laskemassa, mikä antaa Fedille joustavuutta tulevalle koronnostopolulle", hän sanoi. Charlotte, Pohjois-Carolina.

Teollisuuden kamppailu jatkui korkeiden lainakustannusten painon alla.

Kullan spot-hinta nousi 3.01 % 1.976.84 2,6 dollariin unssilta saavuttuaan korkeimmalle tasolle sitten huhtikuun. Yhdysvaltain kultafutuurit nousivat 1.973,50 % XNUMX XNUMX dollariin.

Bitcoin nousi myös turvasatamaostosten määrässä ja saavutti yhdeksän kuukauden huippunsa.

Euro nousi kuukaudessa 0,79 % 0,5 1,066 dollariin, 103,9 % nousuun päivän aikana, kun taas dollariindeksi, joka seuraa dollaria muiden tärkeimpien kauppakumppanien valuuttakoriin nähden, laski XNUMX:ään.

Riskien välttämisen tunne vaikutti myös öljyn hintaan. Istuntojen alimmillaan molemmat vertailuindeksit laskivat yli 3 dollaria. Maailmanlaajuinen vertailuindeksi Brent-raakaöljy laski lähes 12 % viikon aikana, mikä on suurin viikkopudotus sitten joulukuun. Yhdysvaltain futuurit laskivat 13 % perjantain sulkemisen jälkeen, mikä on suurin pudotus sitten viime huhtikuun.

Günceleme: 18/03/2023 10:58

Samanlaisia ​​mainoksia