Alstom varustaa SNCB:n laivaston 120 veturia seuraavan sukupolven ETCS-teknologialla

Alstom SNCB varustaa veturinsa laivastossaan seuraavan sukupolven ETCS-teknologialla
Alstom varustaa SNCB:n laivaston 120 veturia seuraavan sukupolven ETCS-teknologialla

Alstom, maailman johtava kestävän ja älykkään liikkuvuuden valmistaja, on voittanut sopimuksen uusimman sukupolven ETCS*-tason 120 merkinantojärjestelmän (Basic 18) suunnittelusta, toimituksesta ja huollosta SNCB:n 2 HLE3-veturiin kaupallisessa palvelussa. Belgia, Luxemburg, Ranska ja Saksa. ETCS-järjestelmää täydennetään kansallisilla toiminnoilla, jotka mahdollistavat junien liikkumisen Belgiassa (TBL1+) ja Ranskassa (KVB).

Alun perin rajat ylittävää rautatieliikennettä harmonisoimaan luotu ETCS Level 2 lisää junien nopeutta, täsmällisyyttä ja kapasiteettia täysin turvallisesti. Tason 2 (Basic 3) edistyksellisimmässä versiossa on optimoidut jarrutuskäyrät maksimaalisen toimintakyvyn ja matkustajan mukavuuden parantamiseksi. Tämä versio parantaa myös matkamittarin suorituskykyä, jolloin kuljettajat voivat valita sopivan nopeuden tiukasti SIL50129:n mukaisesti, joka on EN 4 -standardin korkein turvallisuustaso.

Alstom Groupin Charleroissa sijaitseva signaalilaitos on maailmanlaajuinen osaamiskeskus, joka tulee vastaamaan erilaisten merkinantojärjestelmien suunnittelusta ja ajoneuvojen laitteiden toimituksesta. Se tarjoaa myös huollon 10 vuoden ajan, mukaan lukien varaosat ja korjaukset. Hanke alkaa lokakuussa 2022 ja kestää 3 vuotta.

Alstom Beneluxin toimitusjohtaja Bernard Belvaux sanoo: "Alstomilla on ilo jatkaa yhteistyötään SNCB:n kanssa ja tukea heitä vaunujensa digitalisoinnissa."

Tämän sopimuksen allekirjoittaminen vahvistaa Alstomin johtavaa asemaa rautateiden opastinjärjestelmien markkinoilla. Euroopassa yli 60 % Euroopassa valmistetulla ETCS:llä varustetuista junista on valinnut Alstomin järjestelmän. Alstom varustaa suuren osan SNCB:n kalustosta Belgiassa ja osallistuu aktiivisesti Infrabelin rautatieinfrastruktuurin modernisointiin.

Tämä uusimman sukupolven Level 2 -junan ohjaus- ja ohjausjärjestelmä on otettu menestyksekkäästi käyttöön sähkövetureissa, joita operoi Norjassa Alstom ja Tšekin tasavallassa Ceske Drahy. Sitä käytetään tällä hetkellä Deutsche Bahnin suurnopeusjunissa eri puolilla Saksaa ja kilpailijoiden S-Bahn-lähijunissa Alstomin ja Stuttgartin alueella sekä erilaisissa projekteissa Espanjassa, Englannissa, Intiassa ja Australiassa.

ETCS: European Train Control System

Samanlaisia ​​mainoksia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar