Oikeat ravitsemusehdotukset terveelle eidille

Oikeat ravitsemussuositukset terveelliselle lomalle
Oikeat ravitsemussuositukset terveelliselle lomalle

Lähi-idän yliopistosairaalan ravitsemusterapeutti Banu Özbingül Arslansoyu listasi oikeat ravitsemussuositukset terveelliselle lomalle: Kypsennä lihaa vihannesten kanssa, vältä korkeaa kuumuutta grillissä, kuluta lihaa lepäämällä ja marinoimalla!

Vaikka on välttämätöntä, että rutiiniruokavalio muuttuu suuressa määrin lomien aikana, näiden muutosten liioitteleminen voi keskeyttää lomamukavuutesi. Uhrien juhlissa, joissa makeiden ja lihan kulutus kasvaa, on kiinnitettävä enemmän huomiota. Lähi-idän yliopistosairaalan ravitsemusterapeutti Banu Özbingül Arslansoyu neuvoi diabeetikkopotilaita olemaan syömättä liikaa sokerin kulutusta antamalla asianmukaisia ​​ravitsemusneuvoja Eid al-Adhan aikana; Hän muistutti hypertensiota, sydän- ja verisuonitauteja ja vastaavia kroonisia sairauksia sairastaville ihmisille, että heidän tulisi kuluttaa lihaa hallitusti. Ravitsemusterapeutti Banu Özbingül ArslansoyuHän teki myös ehdotuksia terveellisestä lomasta.

Kypsennä liha vihannesten kanssa

Ravitsemusterapeutti Banu Özbingül Arslansoyu, joka sanoi, että punainen liha on runsaasti tyydyttynyttä rasvaa ja kolesterolia sisältävä ruoka, sanoi, että vaikka sen öljyinen osa erotettaisiin lihasta, punaisen lihan keskimääräinen rasvapitoisuus on 20 prosenttia. Dietologi Özbingül Arslansoyu, joka sanoi, että kroonisia sairauksia sairastavien tulisi mieluummin käyttää vähärasvaisia ​​tai vähärasvaisia ​​lihoja, muistutti, että lihaa tulisi käyttää keitettynä tai grillattuna: "Lihaa tulisi keittää tai grillata, paistamista tulisi välttää. Lihalla valmistetut ateriat on kypsennettävä omalla rasvallaan, rasvaa ei saa lisätä. Liha ei sisällä E- ja C-vitamiineja. Tästä syystä liha on kypsennettävä yhdessä vihannesten kanssa. Tämä menetelmä tarjoaa sekä ravitsemuksellisen monimuotoisuuden että lisää eräiden mineraalien imeytymistä elimistöön. "

Kiinnitä huomiota grillin kuumuuteen!

Ravitsemusterapeutti Banu Özbingül Arslansoyu, joka sanoi, että grilli on ensimmäinen asia, joka tulee mieleemme lomallamme maassamme, totesi, että grillattuun lihaan käytetty menetelmä on enimmäkseen väärä. Ravitsemusterapeutti Banu Özbingül Arslansoyu, jonka mukaan väärät keittomenetelmät aiheuttavat lihassa syöpää aiheuttavia aineita, totesi, että lihan kypsyttämisen ja polttamisen seurauksena korkeissa lämpötiloissa syntyy syöpää aiheuttavia aineita, joita kutsutaan heterosyklisiksi, amiineiksi ja polysyklisiksi aromaattisiksi hiilivedyiksi (PAH). Özbingül Arslansoyu totesi, että nämä aineet johtuvat savun kosketuksesta lihan kanssa lihasta tuleen tippuvien öljyjen vuoksi.

Lihan marinointi mausteilla ja yrtteillä vähentää syöpää aiheuttavien aineiden muodostumista Dietologi Banu Özbingül Arslansoyu, joka sanoi, että korkea tulipalo aiheuttaa lihassa syöpää aiheuttavien aineiden vapautumista ja B-ryhmän vitamiinien menetystä, varoitti, ettei grilliä saa tehdä korkeassa tulipalossa, ja sanoi, että niiden välillä tulisi olla vähintään 15 senttimetrin etäisyys. hiilen hiillos ja liha ja että lihaa ei pidä keittää liekillä polttamalla. Ravitsemusterapeutti Banu Özbingül Arslansoyu sanoi: "Lihan marinoiminen joillakin mausteilla ja yrtteillä ennen kypsentämistä vähentää syöpää aiheuttavien aineiden muodostumista. Marinoi lihasi. Puhdista grilli ja grillit erittäin hyvin jokaisen käytön jälkeen, estä syöpää aiheuttavien aineiden siirtyminen seuraavaan ateriaan. Vältä rasvaista lihaa tuleen tippuvan öljyn vapauttamien syöpää aiheuttavien aineiden muodostumisen vähentämiseksi. "

Anna lihan levätä ennen kulutusta  

Dietologi Banu Özbingül Arslansoyu, joka sanoi, että sairauksia esiintyy suuren määrän eläinten teurastamisen vuoksi, erityisesti uhraamisen juhlissa, sekä tarvittavien valvonta- ja hygieniasääntöjen noudattamatta jättämisestä ennen teurastusta ja sen jälkeen, sanoi, että teurastuksen jälkeen uhrieläin, kuoleman kovuus, jota kutsutaan nimellä "rigor mortis", tapahtuu ja jos liha kulutetaan tällä kovuudella odottamatta, se voi kadota vatsaan. totesi, että se aiheuttaa ongelmia, kuten turvotusta ja ruoansulatushäiriöitä. Ravitsemusterapeutti Banu Özbingül Arslansoyu jatkoi seuraavasti: "Tämän estämiseksi lihaa on pidettävä viileässä paikassa (5-6 ° C) 14-16 tuntia heti leikkaamisen jälkeen ja sitten jääkaapissa 18-19 tuntia. Siksi liha tulisi kuluttaa, kun sitä on pidetty yhteensä 24 tuntia. Lihaa ei saa koskaan käyttää raakana tai kypsennettynä, se on leikattava pieniksi paloiksi, ei suuriksi paloiksi, vaan varastoitava pakastepussissa, jääkaapissa tai pakastimessa. Tällä tavalla valmistettua lihaa voidaan säilyttää jääkaapissa 3 päivää ja pakastimessa 3 kuukautta. Huomaa, että tämä aika on vielä lyhyempi, jos se on tarkoitus varastoida jauhettuna naudanlihana. Kun liha on jäätynyt, se on sulatettava jääkaapissa, sulatettu liha on kypsennettävä välittömästi, sitä ei pidä jäädyttää uudelleen.

Ravitsemussuositukset Eid-päivälle

 • Aloita päivä kevyellä aamiaisella
 • Syö vähän ja usein
 • Pidä mieluummin maitomaisia ​​ja hedelmäisiä jälkiruokia sherbet-jälkiruokien sijaan.
 • Täytä neljännes lautasestasi lihalla, neljäsosa jyvillä ja loput kasvisruokilla ja salaatilla.
 • Juoda runsaasti vettä
 • Älä mene juhliin tyhjään vatsaan
 • Lisää fyysistä aktiivisuutta
Armin

sohbet

  Ole ensimmäinen, joka kommentoi

  Yorumlar