Ensimmäinen silta-aloite ja Istanbulin sillat Istanbulin historiassa

ensimmäinen siltayritys ja istanbulin silta istanbulissa
ensimmäinen siltayritys ja istanbulin silta istanbulissa

First Bridge Initiative ja Istanbulin sillat Istanbulissa; Istanbulin historian ensimmäinen siltayritys oli Persian kuningas Darius I. Ottomaanien aikana II. Beyazıtin yrityksen epäonnistumisen jälkeen II. Mahmud rakensi puisillan Unkapanın ja Azapkapın välille vuonna 1836 Kultaiseen sarveen. Tätä siltaa kutsuttiin Hayratiye-sillaksi.

Eminonu-Karakoy-sillat


Toinen silta Hayratiyen jälkeen on Abdülmecidin vuonna 1845 rakentama silta. Tämä Kultaisen sarven silta on ensimmäinen tietullisilta, joka on rakennettu Galatan ja Eminönün välille. Tietulli oli 5 kolikkoa jalankulkijoille ja 20 kolikkoa kuorma-autoille.

Kolmas Kultaisen sarven silta rakennettiin vuonna 1863 Abdulazizin hallituskaudella. Vuonna 1875 sulttaani, jolla oli uusi rautarakenteeseen rakennettu silta, kuoli ennen kuin hän pystyi avaamaan sen. II. Abdülhamidin hallituskaudella avattu uusi silta oli myös sidottu ja tämä silta purettiin vuonna 37, kun hän oli työskennellyt 24 vuotta Eminönyssä ja 1936 vuotta Unkapanıssa.

Neljäs silta avattiin Sultan Reşatin hallituskaudella 27. huhtikuuta 1912. Saksalainen yritys rakensi sillan, joka on 466 metriä pitkä ja 25 metriä leveä, 250.000 XNUMX kulta-liiraa varten. Sillan alla oli kauppoja ja laitureita.

Viides silta on tämän päivän rautasilta. Tuolloin pääministeri Süleyman Demirel avasi sen 17. kesäkuuta 1992 Reşatin sillan palamisen jälkeen.

Unkapanı-sillat

Hayratiye työskenteli vuoteen 1836, kun ensimmäinen Mahmudiye-niminen silta avattiin vuonna 1875. Vuonna 1875 Abdulazizin silta avattiin. Tätä siltaa käytettiin vuoteen 1912 asti. Kolmas silta oli vanha Galata-silta, joka romahti vuonna 1936. Vuonna 1940 rakennettiin tämän päivän rauta Unkapanı-silta. Tätä neljää siltaa kutsutaan myös Atatürkin sillaksi.

Ayvansaray-Halıcıoğlu -silta

Kultaisen sarven sillaksi kutsuttu silta rakennettiin vuonna 1974 Abdulazizin ajan oikeudenkäynnin jälkeen. Se on turkkilaisen, japanilaisen ja saksalaisen yhteistyön tuote. Se on 995 m pitkä, 32 m leveä ja 22 m korkea. Tätä siltaa laajennettiin 1980- ja 1990-luvuilla.

Bosporinsillat

15. heinäkuuta Marttyyrien silta on Ortaköyn ja Beylerbeyin välillä. Se valmistui vuosina 1970-73. Se on 1380 m pitkä. Fatih Sultan Mehmet -silta on toinen Bosporinsilta. Se on Kavacıkin ja Sarıyerin välillä. Se on rakennettu vuosina 1985-88. Yavuz Sultan Selimin silta - kolmas silta valmistui vuosina 2013-2016 ja on pisin mantereita yhdistävä silta.


sohbet

Feza.Net

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Liittyvät artikkelit ja mainokset