Ensimmäinen maailmassa! Anti-virus 'Safe Bus' on izmirialaisten palveluksessa

Yksi 52 uudesta linja-autosta, jotka Izmir Metropolitan Municipality on lisännyt ESHOT-pääosaston laivastoon, erottuu terveysturvajärjestelmillään. Turvallinen ajoneuvo, jota käytettiin ensimmäistä kertaa maailmassa Izmirissä, mittaa matkustajan lämpötilaa ja puhdistaa ilman ja sisäpinnat viruksista ja bakteereista.


İzmirin pääkaupunkiseudun ESHOT-pääosasto lisäsi viime viikolla 52 uutta linja-autoa, jotka Otokar tuotti. Saanut valtion hankintatoimistolta (DMO) 49 miljoonalla TL; Yhteensä 10 linja-autoa ja 17 linja-autoa, joista 27 on nivellettyjä ja 25 sooloa, aloitti liikenteen eri puolilla kaupunkia. Yksi näistä ajoneuvoista on nivelbussi, joka kulkee linjalla Konak - Otogar 302. Kiinnittämällä huomiota erityislaitteillaan kansanterveyden suojelemiseksi, bussissa on neljä tärkeää turvajärjestelmää viruksia ja bakteereja vastaan. Turvajärjestelmä, joka mittaa matkustajien tulipalon oven edetessä, varoittaa myös niitä, jotka haluavat nousta lennolle ilman naamaria. Siellä on myös erityinen kuljettajan hytti, jossa on lasinen väliseinä matkustajien ja kuljettajan kosketuksen estämiseksi linja-autoissa. Ajoneuvon liikkuessa fotokatalyysi-ilmanvaihtojärjestelmä tappaa ilmassa haitallisia organismeja, kuten viruksia, bakteereja ja sieniä. Lopuksi automaattinen desinfiointiainesuihkejärjestelmä, joka aktivoituu jokaisen linja-auton matkan jälkeen, puhdistaa istuimet, kahvat ja sisäpinnat.

Soyer: Ensisijaisena tavoitteemme on hygienia

Izmirin pääkaupunkiseudun kaupunginjohtaja Tunç Soyer totesi, että pandemiakauden aikana hygienia ja terveysturvallisuus lisääntyivät merkittävästi julkisessa liikenteessä. ”Tämän herkkyyden vuoksi puhdistamme kaikki julkisen liikenteen ajoneuvomme säännöllisesti ja huolellisesti. "Steriloimme desinfiointituotteilla." Soyer kiinnitti huomiota siihen, että yritykset kehittävät uusia tekniikoita ja tuotteita muuttuvien olosuhteiden myötä ilmenevien vaatimusten mukaisesti, Soyer sanoi: ”Yksi heistä, tämä erityinen itsepuhdistuva linja-auto, otettiin käyttöön Izmirissä ensimmäistä kertaa. Tavoitteenamme on lisätä tällaisten ajoneuvojen määrää, jos testitulokset ovat positiivisia ”.

Nelijärjestelmä ensin maailmassa

Otokarin toimitusjohtaja Serdar Görgüç kertoi, että linja-auto, jonka terveysturvajärjestelmät minimoi taudin leviämisen riskin julkisen liikenteen aikana, on valmistettu ottaen huomioon pandemian aiheuttamat erityisolosuhteet. Görgüç kertoi: “Koronavirusepidemian alkamisesta lähtien insinöörimme ovat työskennelleet erityisesti julkisen liikenteen terveysturvallisuuden hyväksi. Ensimmäistä kertaa maailmassa julkiseen liikenteeseen käytetyssä bussissa otettiin käyttöön neljä yksityistä terveysturvajärjestelmää. Turvallinen bussimme otettiin käyttöön Izmirin kansalaisten käyttöön testaustarkoituksia varten ”, hän sanoi.

Kuinka järjestelmät toimivat?

1- Kuumeenmittaus- ja varoitusjärjestelmä
Käytetään elektronisia järjestelmiä, jotka mittaavat matkustajien kuumeen automaattisesti ja varoittavat kuljettajaa kovasta kuumeesta, kun matkustaja nousee etuoven kautta. Lisäksi kuljettajaa varoitetaan ajaessaan ilman naamaria.

2 - fotokatalyysijärjestelmä ilmastointiyksiköissä
Nämä järjestelmät, jotka kykenevät tappamaan viruksia 60 minuutin kuluessa ajoneuvon liikkuessa, desinfioivat jatkuvasti linja-autoilman ilmaa.

Fotokatalyysi: Prosessi hajottaa orgaaniset molekyylit, kuten virukset ja bakteerit, jotka voidaan kuljettaa ilmasta hydroksyylien kanssa, ja muuntaa ne vaarattomiksi vesihöyryiksi ja hiilidioksidiksi. Sitä käytetään laajalti desinfiointiin monilla aloilla, etenkin sairaaloissa.

3 - automaattinen desinfiointiaineiden ruiskutusjärjestelmä
Matkan jälkeen järjestelmä aktivoituu, kun ajoneuvo on tyhjä. Virukset ja bakteerit steriloidaan väylän kaikille sisäpinnoille suihkuttamalla korkeapaineista jauhettua desinfiointiainetta koko ajoneuvoon integroiduilla suuttimilla.

4- Suljettu ohjaamo
Korkeilla ikkunoilla erotetun kuljettajatilan ansiosta kuljettajan ja matkustajien suora kosketus on estetty. Viruksen ja bakteerien leviämisen mahdollisuus on minimoitu.

Tämä diaesitys vaatii JavaScriptin.jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar