Sümelan luostarin toinen vaihe ja Trabzon Hagia Sophian moskeija avattiin uudelleen

trabzon ayasofya -moskeija avattiin taas sumellan luostarin vaiheessa
Kuva: Kulttuuri- ja matkailuministeriö

Presidentti Recep Tayyip Erdogan: "Jos olisimme kansakunta, joka kohdistuisi muiden uskomusten symboleihin, kuten väitetään tai vihjataan, tämän luostarin tilalle, jota meillä oli viiden vuosisadan ajan, olisi nyt tuulet."


Presidentti Erdoğan: "Uskomme ansaitsemme kiitoksemme tämän suuren temppelin suojelemisesta, suojelemisesta ja pitämisestä hengissä."

Presidentti Erdogan: "Omistamme tämän seremonian niille, joilla ei ole varaa esi-isän suvaitsevaisuuden ja rakkauden ilmapiiriin, joka ei ole edes koskettanut tämän työn, joka on toiminut moskeijana puoli tuhat vuotta, hiuksia."

Kulttuuri- ja matkailuministeri Mehmet Nuri Ersoy: “Sumelan luostarin töiden ensimmäinen vaihe valmistui 29. toukokuuta 2019. Toisella vaiheella, joka valmistui tänään, olemme saaneet päätökseen 65 prosenttia Sumelan luostarin palauttamisesta ja varotoimenpiteistä, joita olemme toteuttaneet kivikaatumisen varalta. "

Turkin kaksi suurta kulttuuriperintöä, Sumelan luostarin palauttaminen Trabzonissa, saattoi päätökseen toisen vaiheen avaamalla Hagia Sophia -moskeija.

Presidentti Recep Tayyip Erdoğan avajaisissa, joissa hän osallistui videoneuvotteluun, "Jos olisimme kansakunta, joka kohdistuisi muiden uskomusten symboleihin, kuten väitetään tai oletetaan, tuuli olisi tämän luostarin sijasta, joka meillä oli viiden vuosisadan ajan." sanoi.

Toivoen, että Sumelan luostari ja Ortahisar Hagia Sophia -moskeija, joiden restauroinnit on saatu päätökseen, hyödyttävät Trabzonia ja maata, Erdogan on kulttuuri- ja matkailuministeri Mehmet Nuri Ersoy, joka on myötävaikuttanut ihmiskunnan palvelukseen jälleen saattaakseen nämä kaksi Anatolian kauneutta ihmiskunnan palvelukseen. onnitteli.

Erdogan ilmaisi, että kaikki näkevät kuinka työskennellä rinteillä, Erdogan totesi töiden suorittamisen kaikista vaikeuksista ja uhkaavista tekijöistä huolimatta.

Erdogan muistutti, että Sumelan luostari on yksi maan edistämisen tärkeistä symboleista, Erdogan sanoi, että tämä työ, jolla on noin 1600 vuoden historia, tuli nykypäivään esi-isän asettamisen ja täydellisen valloituksen jälkeen.

"Omisimme tämän teoksen kuten kaikki maamme arvot"

Erdoğan korosti, että on mahdollista nähdä kaikkien alueen hallitsevien sivilisaatioiden jäljet ​​Sumelan luostarissa, joka koostuu sarjasta kiviin veistettyjä rakenteita, Erdoğan jatkoi sanojaan seuraavasti:

”Tämä teos vietti loistavimpia aikojaan 19-luvulla, ja Venäjän miehityksen jälkeen se tyhjennettiin ja tyhjennettiin. Valitettavasti osa näistä kauniista teoksista vietiin Kreikkaan 1930-luvulla. Kuten maamme jokainen arvo, olemme väittäneet tämän työn. Olemme työskennelleet monien vuosien ajan tuodaksemme tämän kauniin teoksen, jota kuvataan Altınderen laakson kaulakoruksi, maailman kulttuuriperintöön. Olemme aiemmin tehneet ympäristöstä, vesijohdot ja portaat, jotka johtavat luostariin, käytettäviksi. Parannamme kallion pintaa, jolla tänään luostari avaamme, kuin osa painotettua palauttamista. Kuinka on tullut, että Turkin alueella on kaikenlaista sivilisaation perintöä, väittää, että tämä on konkreettinen esimerkki, joka täydentää tarjoamme nykyisten tutkimusmaidemme kriitikkojen huomion. Jos olisimme kansakunta, joka kohdistui muiden uskomusten symboleihin, kuten väitetään tai vihjataan, tämän luostarin nykyiseen paikkaan, joka meillä oli viisi vuosisataa, nyt tuulet toimivat. "

"Uskomme ansaitsemme kiitosta"

Erdogan huomautti, että sama tilanne pätee samanlaisiin teoksiin kaikkialla Anatolian alueella, Erdogan korosti, että ne eivät koskaan pyrkineet purkamiseen, tuhoamiseen, tuhoamiseen, vaan päinvastoin, he jatkoivat rakentamista ja herättämistä.

"Täydellinen kulttuurin kansanmurha tapahtui maantieteellisillä alueilla, joilla Ottomaanien valtakunta vietiin vuosisataa sitten." Erdogan sanoi seuraavan:

”Suurin osa Ecdat Heirloomin teoksista joko tuhottiin, poltettiin tai tuomittiin katoamaan. Kaupungissa, jonka jätimme 300 moskeijaa vuosisata sitten Balkanille, yhden moskeijan olemassaolo, joka jotenkin selvisi, on osoitus siitä, kuka seisoi. Jos historiallisessa säilyttämisessä mistä tahansa länsimaasta sanotaan Turkissa, sillä ei ole oikeutta kritisoida meitä avoimen Hagia Sofian meidän moskeijana, joka palvelee uudelleen, koska se muutettiin vuonna 1453, eikä sen pitäisi aiheuttaa epämukavuutta. Päinvastoin, uskomme ansaitsemme kiitoksemme tämän suuren temppelin suojelemisesta, säilyttämisestä ja ylläpidosta. Sama pätee Ortahisar Hagia Sofian moskeijaan, jonka avaamme tänään. Tämä työ, jolla on noin 750 vuoden historia, on saavuttanut nykypäivän, josta tulee entistä kauniimpi esi-ikäisten käsissä. Ortahisar Hagia Sophian historian aikana, vain sata vuotta sitten, lyhyen Venäjän miehityksen aikana, se muutettiin varastossa ja sitä käytettiin temppelin vastaisesti. Jo tämäkin esimerkki riittää osoittamaan, kuka kunnioittaa historiallisia esineitä ja pyhäkköjä ja kuka kohtelee niitä töykeästi ja tuhoisasti. "

Erdoğan huomautti, että he avasivat Ortahisar Hagia Sophia -moskeijan, joka palautettiin kokonaan puutarhan seinistä kattoon, muinaisen ja syleilevän sivilisaation symbolina.

"Omistamme tämän seremonian niille, jotka eivät ole pystyneet saamaan käsitystä esi-isän suvaitsevaisuuden ja rakkauden ilmapiiristä, joka ei ole edes koskettanut tämän teoksen hiuksia, joka on toiminut moskeijana puoli tuhat vuotta." Erdoğan huomautti, että Hagia Sophian moskeijan avaaminen Istanbulissa on lakmusio, joka erottaa ne, jotka kunnioittavat oikeutta ja lakia maassa ja maailmassa, ja ne, joiden mieli ja sydän ovat pimennettyjä.

"Ei väliä mitä he tekevät, tien pää on näkyvissä nyt"

Korostaen, että ne, jotka eivät voineet hyväksyä Turkin kansakunnan vuosituhannen olemassaoloa Anatoliassa, oksensivat vihan uudelleen Hagia Sofian varjolla, ja myös ne, jotka olivat vihamielisiä kansakunnan arvojen ja kulttuurin suhteen, paljastavat todelliset aikomuksensa Hagia Sofian kautta.

”On selvää, että nämä osiot kertovat Sumelan luostarista ja Ortahisar Hagia Sophian moskeijasta. Ei historialla eikä kulttuurilla ole arvoa heille. Koska he eivät voi ilmaista vihamielisyyttään Turkin kansakunnan ja islamilaisen uskonnon suhteen, he ovat asemassa tällaisiin kysymyksiin. Tällaisille epäsuorille keinoille ei kuitenkaan ole tarvetta. Kansamme tietää tarkalleen, kuka seisoo missä koko ihmiskunnassa. Olemme jo sanoneet nämä totuudet Yhdistyneiden Kansakuntien johdolla lähes 200 maailman edustajan silmissä ympäri maailmaa. Vakuutamme nimenomaisesti, että muun maailman, etenkin länsimaiden, vereen, kyyneleisiin, kipuun ja hyväksikäyttöön perustuva hyvinvointijärjestelmä on päättynyt. Vakuutamme, että näemme muutoskipu alueellamme ja maailmassa uuden ja onnellisen syntymän kantajana.

Uskomme, että epidemian jakson tapahtumat paljastavat tämän todellisuuden tavalla, jota ei voida kieltää ja palauttaa. Odotamme selvää, niin selkeää ja nuorekasta asennetta. Valitettavasti ne, jotka ovat tottuneet tekemään voittoja ampumalla jatkuvasti vyötärön alla, jatkavat tietään sisä- ja ulkopuolelta samalla hiukan. He yrittävät piilottaa vihamielisyytensä kansakunnan arvoihin loukkaavilla ihmisillä provosoimalla kansalaisiamme, mutta mitä he tekevät, tien pää tulee nyt näkyviin. ”

Erdogan kertoi, että vaikka uhrien ja sorrettujen huudot ovat nyt katettu, kukaan ei voi peittää totuutta väärillä hymyillä ja onteloilla.

Hänen mukaansa oikeudet inspiroituneina heidän sivilisaatiostaan ​​ja Turkin historiasta, totuus, oikeudenmukaisuus ja rauha taistelussa jatkuvan eteenpäin suuntautumisen puolesta, koska he ovat sitoutuneita, lähettää presidentti Erdoganin kaikissa asioissa, joihin he olivat osallisina, hän lisäsi toimineensa tässä näkökulmassa.

Kiittäen niitä, jotka auttoivat näiden teosten elvyttämisessä, Erdogan sanoi: "Haluan ilmoittaa, että ortodoksiset kansalaisemme pystyvät suorittamaan Neitsyt Marian riitin restaurointijakson aikana Sumelan luostarissa 15. elokuuta tänä vuonna." hän puhui.

"Avaamme viimeisen osan vierailusta 1. heinäkuuta 2021"

Kulttuuri- ja matkailuministeri Mehmet Nuri Ersoy muistutti, että Sumelan luostarin töiden ensimmäinen vaihe valmistui 29. toukokuuta 2019 ja jatkui seuraavasti:

”Kun toinen vaihe valmistui tänään, olemme saaneet päätökseen 65 prosenttia Sumelan luostarin palauttamisesta ja toteutetuista toimenpiteistä, etenkin kiviainesten suhteen. Jäljelle jäävät 35 prosenttia ovat alueita, joita ei ole koskaan käyty aiemmin, jatkamme siellä hidastumatta ja toivottavasti viimeistään 1. heinäkuuta 2021 mennessä viimeinen jäljellä oleva osa, eli alueet, joita ei ole koskaan käynyt, valmistuivat nopeasti alle vuodessa. olemme avoinna palvelulle, vierailulle. ”

“Yli 1100 tonnia kiviä poistettu alueelta”

Ministeri Ersoy huomautti, että tällä vaiheella luotiin noin 17 tuhannen neliömetrin kallioalueelle suoja-alue, ja korosti, että kaikki puolet peitettiin teräsverkoilla.

Korostaen, että samassa osassa tehtiin 600 neliömetriä estetyötä, Ersoy totesi, että alueelta on vedetty yli 1100 tonnia kiviä ja siten vaara on poistettu.

Kulttuuri- ja matkailuministeri Ersoy totesi, että ensimmäisessä vaiheessa käytettiin 11 miljoonaa liiraa: "Olemme suorittaneet tämän kunnostustyön 44 miljoonalla liralla kuluttamalla vielä 55 miljoonaa liiraa toiseen ja kolmanteen vaiheeseen." käytti lauseketta.

Muistuttaakseen, että Sumelan luostari sisällytettiin Unescon maailman kulttuuriperinnön väliaikaiseen luetteloon vuonna 2000, Ersoy sanoi: ”Heti kun viimeinen osa on valmis, heti seuraavana vuonna, se on aloittanut tarvittavat työt sisällytettäväksi Unescon pysyvän perinnön luetteloon ja nopeasti Pyrimme pääsemään sisään. ” hän puhui.

"Rakennus Trabzonissa, pieni heijastus Hagia Sophia -moskeija moskeijasta Istanbulissa"

Ministeri Ersoy kertoi, että Hagia Sophian moskeija avataan tänään Trabzonissa.

Ministeri Ersoy totesi, että he ovat viimeisteleneet Hagia Sophian moskeijan kunnostustyöt, jotka he olivat luvanneet viime vuonna Erdoğanin ohjeilla. Hän sanoi, että he olivat tuoneet hänet tänään avajaiseen.

Ministeri Ersoy jakoi joitain tietoja rakennuksen historiasta huomauttaen, että Trabzonissa sijaitseva rakennus oli pieni heijastus Hagia Sophia-i Kebir -moskeija-i-seriffistä Istanbulissa.

Ersoy totesi, että rakennus sai moskeijalaadun vuonna 1511 joidenkin lähteiden mukaan ja 1573 joidenkin lähteiden mukaan, ja jatkoi seuraavaa:

”Se toimii moskeijana vuoteen 1966 saakka ja on avoinna palvonnalle. Se muuttuu museoksi vuonna 1966, mutta vuonna 2013 se rakennettiin uudelleen moskeijaksi ja palveli moskeijana. Restaurointityöt ovat olleet käynnissä useita vuosia, olemme vauhdittaneet sitä ja valmistaneet sen avautumisesta kunnostetulla tavalla tänään. ”

Presidentti Erdoganin lausunnossa: "Kuten Istanbulin Hagia Sophiassa, me palautamme nopeasti julkisivut nopeasti ja saamme ne loistamaan kirkkaasti ja mitä tarvitsemme", Ersoy sanoi: "Rakas presidentti, valmistumme sen vuodessa, me kasvatamme sitä vuonna 2021. . " sanoi.

Puheiden jälkeen Erdoğanin, kulttuuri- ja matkailuministeri Mehmet Nuri Ersoyn, Trabzonin kuvernöörin İsmail Ustaoğlu, pääkaupunkiseudun pormestari Murat Zorluoğlu, kulttuuriperinnön ja museoiden pääjohtaja Gökhan Yazgı, Ankaran kulttuuri- ja matkailupäällikön Ali Ayvazoğlu, Trabzonin kulttuuri- ja matkailujohtaja, ohjeiden mukaan Mustafa Asan ja muut virkamiehet katkaisivat nauhan ja avasivat 5 vuotta suljetun Sümelan luostarin kunnostamisen jälkeen.

Trabzon Hagia Sophia -museon avajaiset pidettiin samanaikaisesti Sumelan luostarin kanssa Ahmet Misbah Demircanin, toisen vara-, kulttuuri- ja matkailuministerin ja muiden virkamiesten kanssa.

Erdogan kertoi seremoniassa toimiville virkamiehille, että avauksessa käytetyt nauha ja sakset annettiin heille päivän muistoksi.

Kulttuuri- ja matkailuministeri Mehmet Nuri Ersoy vieraili myös hallintoneuvostossa ja kaupunginjohtajana Trabzonissa, missä hän saapui avajaisiin. Ministeri Ersoy tarkasteli myös Trabzon Hagia Sofian moskeijaa ennen avaamista Sümelan luostarissa.jutella

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar