Corona-viruksenesto 2,3 miljardiin dollariin kiinalaista sotilasta YSS-sillalla

koronaviruseste miljardin dollarin vanhimmille yss-sillassa
koronaviruseste miljardin dollarin vanhimmille yss-sillassa

Corona virus puhkeaminen Kiinassa johtuen lopettamista väliset lennot Turkin Yavuz Sultan Selim silta otetaan Kiinalaispankit suunnitellun jälleenrahoitus $ 2,3 miljardiin euroon on aiheuttanut lykkäämisestä lainan. Kiinalaiset pankkiirit ja yrityksen virkamiehet eivät voi tavata kasvokkain matkustusrajoitusten takia puhkeamisen leviämisen estämiseksi.


Maailmaa järkyttänyt koronaviruksen epidemia aiheutti myös viivästymisen 2,3 miljoonan dollarin jälleenrahoituslainalla, jonka aiottiin ostaa kiinalaisilta pankeilta Yavuz Sultan Selim -siltaan Bosforissa.

Jälleenrahoituksella yritetään sulkea aikaisemmin käytetty laina toisella pankkilainalla, jonka korkoja pidetään edullisempina.

Uutisten mukaan Bloomberg perustuu aiheeseen läheisiin lähteisiin, turkkilaisen kumppanin IC Investment Holdingin ja 51 prosentin osuuden omistavan kiinalaisen kauppiasryhmän (China China Merchants Group) ja Kiinan pankkien välisiin neuvotteluihin.

Ehdotettiin, että neuvottelut, joiden oli määrä päättyä huhtikuussa, voitaisiin keskeyttää huhtikuun jälkeen.

LENTO KIELLETTY

Todettiin, että kiinalaisten pankkiirien kanssa Yavuz Sultan Selimille perustetut konsortion virkamiesten väliset neuvottelut lykättiin koronaviruksen aiheuttamien kahden maan välisten matkarajoitusten vuoksi ja että tapaaminen oli mahdollista vain verkossa.

IC Investment Holding ja sen italialainen kumppani Astaldi saivat 2013 vuoden lainan vuonna 9 Yavuz Sultan Selim -sillan rakentamiseen. Konsortio neuvottelee seitsemän vuoden jälleenrahoituslainan kiinalaisten pankkien, ICBC: n ja Bank of China: n johtamien pankkien kanssa.

Kiinan keskuspankki ja IC Yatırım jättivät kysymykseen aiheeseen vastaamattomia.

Kiinalainen China Merchants -konserni osti 688,5 prosentin enemmistön siltaa operoivasta yrityksestä 51 miljoonan dollarin kaupalla. Kiinalainen yritys osti 33 prosenttia italialaisesta Astaldista ja 18 prosenttia IC Investmentistä.

Vuonna 2016 markkinoille tuodun Yavuz Sultan Selim -sillan avulla valtiovarainministeriö oli taannut valuuttalipun.

Vuonna 2019 paljastettiin, että valtiovarainministeriön oli maksettava 3 miljardia dollaria. (SPOKESMAN)


Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar