Yavuz Sultan Selim -siltalle myönnetty passitakuu ei kestänyt enää

Yavuz Sultan ei pitänyt Selim-sillan takuuta.
Yavuz Sultan ei pitänyt Selim-sillan takuuta.

Vuoden 2019 jälkipuoliskolla määrä, jonka operaattori IC İçtaş İnşaat - Astaldi -konsortio maksaa ICA: lle, oli suurelta osin määritetty, koska Yavuz Sultan Selim -sillasta suunnattujen ajoneuvojen lukumäärä ei ohittanut. Kuukauden viimeisellä viikolla maksetaan noin 1.6 miljardia TL (pieniä muutoksia voi tapahtua). ICA: lle maksettiin miljardi 1 miljoonaa TL ensimmäisellä vuosipuoliskolla.


Koska ennustettu ajoneuvojen lukumäärä ei kulkenut Yavuz Sultan Selim -sillan läpi vuoden 2019 jälkipuoliskolla, operaattorin IC İçtaş İnşaat-Astaldi -konsortion takauksen perusteella ICA: lle maksettava määrä määritettiin suurelta osin.

Habertürkistä saatujen Olcay Aydilekin uutisten mukaan; Konsortioon maksetaan kuukauden viimeisellä viikolla noin 1.6 miljardia dollaria. ICA: lle maksettiin ensimmäisellä vuosipuoliskolla 1 miljardi 450 miljoonaa TL. Yksityinen sektori rakensi Yavuz Sultan Selim -pohjaisen moottoritien, Osmangazi-sillan ja Gebze-Orhangazi-Izmir-moottoritien, Euraasian tunnelin BOT-mallilla. Näissä hankkeissa ajoneuvojen siirtymäkustannukset määritettiin ulkomaan valuutassa. Valtio on taannut tietyn määrän ajoneuvojen siirtymistä näihin hankkeisiin. Jos ajoneuvon muutokset ovat alle takuurajan, valtio maksaa erotuksen.

MAKSUJAIKA

IC İçtaş İnşaat-Astaldi -konsortio ICA ylläpitää Yavuz Sultan Selim -siltaa ja Northern Ring -moottoritietä. ICA haki liikenneministeriöön dollarin kurssin nousun jälkeen elokuussa 2018. Valuuttakurssin epävakauden vuoksi hän pyysi muutosta takuuseen suoritettavien maksujen laskentamenetelmään. Hän vaati, että tammikuun ensimmäisen vuosipuoliskon vaihtokurssi ja toisen vuosipuoliskon dollarin kurssi perustuvat. Pyyntöä pidettiin ”tarkoituksenmukaisena”. Aiemmin perustana oli asianomaisen vuoden tammikuun dollarikurssi ja takuumaksu suoritettiin heti seuraavan vuoden huhtikuussa.Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar