Istanbulin maanjäristyksen työpaja alkoi

Istanbulin maanjäristys alkoi calistayista
Istanbulin maanjäristys alkoi calistayista

Istanbulin pääkaupunkiseudun pormestari Ekrem İmamoğlun avauspuhe aloitettiin avauspuhelulla. Istanbulin maanjäristysriskiin otetaan huomioon kaikki taulukon osat. Rakennusten maanjäristyskestävyys ja katastrofikoulutukset ovat etusijalla paikallisten ja ulkomaisten asiantuntijoiden yhteisenä mielipiteenä.

Istanbulin metropolialueen kunnan (IMM) järjestämän Istanbulin Deep Istanbulin maanjäristyskonferenssin ensimmäinen puhuja, jossa kansalliset ja kansainväliset sidosryhmät kokoontuvat. Tohtori Marco Bohnhoff.

IMM: n presidentti Ekrem İmamoğlu -puheenvuoron jälkeen Bohnhoff kertoi Istanbulissa tapahtuneen maanjäristyksen voimakkuudesta esityksellään nimeltä Pohjois-Anatolian vian seismotektoninen tila ja sen merkitys maanjäristyksen vaaralle ”.

LUKITUT Viat MARMARAssa

Bohnhoff kertoi, että Pohjois-Anatolian vikajohdossa on ollut lukittuja vikoja Marmara-osastossa 1766: n jälkeen ja että lähitulevaisuudessa voi tapahtua 7,4-kokoinen maanjäristys. Bonhoff jatkoi puhettaan seuraavasti:

Ere Tietojemme mukaan Marmarassa odotetaan maanjäristystä 7,4: iin saakka, eikä sen yläpuolella ennusteta maanjäristystä. Jopa suuruusluokan 7,4 maanjäristys on kuitenkin vakava sosioekonominen vaara Istanbulille ja sen ympäristölle. Tätä riskiä on hallittava. ”

24 Bonhoff totesi puheessaan, että syyskuussa 5,8-kokoinen maanjäristys on juuttunut etu Keski-Marmaraan.

Poika Viimeinen maanjäristys on luonut odotuksen suuremmasta maanjäristyksestä. Seismiset liikkeet ovat kuitenkin nyt hidastuneet. Alueen seismiset liikkeet lisääntyivät ennen 4,7- ja 5,8-voimakkuuden maanjäristyksiä. Varhaisvaroitusjärjestelmät aktivoituvat, jos voimme seurata toimintaa tarkemmin. ”

TSUNAMI-SUOJELU MISTERI

Marco Bonhoffin jälkeen, Pierre Henry piti esityksen. Puheessaan K Marine Earth Sciences -tutkimus Henrikin Istanbulin maanjäristyksen analysointiin Henry totesi, että maatieteet helpottivat Istanbulin maanjäristystutkimuksia, ja sanoi:

Dik Kehitimme havaintotaloja Istanbulissa 1999-maanjäristyksen jälkeen ja olemme edenneet pitkälle töissä. Tutkimuksissamme olemme nähneet, että Marmara-vika on lukittu merenpohjaan. ”

Säilyttäen Marmara-maanjäristyksen jälkeen mahdollisesti koettavan tsunamin mysteerin, Henry sanoi, että vian alku- ja loppukohdat koskevat erilaisia ​​skenaarioita. Hänen mukaansa Marmaran tsunamiriski ei kuitenkaan ole liian korkea, sillä Henrik toteaa varhaisvaroitusjärjestelmistä, että tsunamiriski on mahdollista ennakoida etukäteen, hän sanoi.

KADIOĞLU: İZ VOimme VÄHENTÄÄ VAHINGOJA, EI VAARA ”

Yksi työpajan puhujista oli prof. Tohtori Mikdat Kadıoğlu huomautti puheenvuorossaan ”Mikrohätätilanne Mik.”, Mikdat Kadıoğlu huomautti, että suuronnettomuuden sattuessa myös poliisin, ambulanssin ja palokunnan työntekijät, joiden odotamme auttavan, ovat myös katastrofissa.

Kadıoğlu sanoi: ”Meidän on siirryttävä katastrofien hallintaan yhteisön perustassa. Osaamiskoulutusta on tarjottava tietoisuuden lisäämisen ulkopuolella. Katastrofin sattuessa olisi otettava käyttöön yhteisöllinen tilanne, koska kaikki ovat katastrofissa. Ensimmäinen 72-kello onnettomuudessa on tärkeä. Täällä teemme ensiapua itse.

Kadıoğlu totesi, että katastrofiin on varauduttava pahimman skenaarion mukaan, ”Katastrofin hallinnan tarkoituksena on vähentää riskejä, ei etsiä ja pelastaa. 34 on tarkoitus vähentää tuhannen vaurioituneen rakennuksen mahdollisuutta 34: iin. Jos riski vähenee, interventio onnistuu. Ilman riskinhallintaa kriisinhallinnalla ei ole paljon järkeä. Emme voi poistaa maanjäristysten vaaraa, mutta voimme vähentää vaurioita. ”

Kokoontumisalueet, koulut, osoittaen, että Kadıoğlu-moskeija korosti näiden rakennusten ehjänä pitämisen tärkeyttä.

Työpajan ensimmäinen päivä, johon kuuluu edustajia eri tieteenaloista, ammattiryhmistä ja toimialoilta, jatkuu rinnakkaisistunnoilla. Työpajan toisena päivänä järjestetään pyöreän pöydän keskusteluja ongelmien ja ratkaisuehdotusten käsittelemiseksi.

TYÖPAJA-OHJELMA:

2 JOULUKUU 2019

RINNAISET ISTUNNOT 1. OSA

SESSIO - 1.1: Katastrofiriskin hallinta

Moderaattori: Tohtori Fouad Bendimerad (maanjäristys ja Megasehir-aloite)

Puhujat: - Prof.Dr. Tohtori Tri Haluk Eyidoğan - Shoji Hasegawa (JICA) Lehtori. Jäsen Meltem Şenol Balaban (Lähi-idän tekninen yliopisto) - Erdem Ergin (UNDP)

ISTUNTO - 2.1: Hätätilanteiden hallinta

Moderaattori: Prof. Tohtori Mikdat Kadıoğlu (İstanbulin tekninen yliopisto)

Puheenvuorot: - Zafer Baybaba (Istanbulin maakunnan turvallisuusosasto) - Abdurrahman Yildirim (KIZILAY) - Murat Yazici (Istanbulin pääkaupunkikunta) - Ali Nasuh Mahruki (AKUT-säätiön presidentti) - Assoc. Tohtori Gülşen Aytaç (İstanbulin tekninen yliopisto)

SESSIO - 3.1: ISTANBULINEN PINNASVAARA

Moderaattori: Prof. Tohtori Marco Bohnhoff (GFZ)

Puhujat: - Prof.Dr. Tohtori Mustafa Me (Turkki maanjäristys Foundation) - Professori Tohtori Haluk Özener (Boğaziçin yliopisto) Tohtori Professori Dr. Ziyadin Çakır (İstanbulin tekninen yliopisto) Tohtori Näytä käyttäjän Okan koko profiili Tohtori Professori Dr. Semih Ergintav (Boğaziçin yliopisto) Tohtori Sinan Özeren (Istanbulin tekninen yliopisto)

Istunto - 4.1: Katastrofiriskin rahoitus

Moderaattori: Pelin Kihtir Öztürk (Kohteiden yritysalusta) Puhujat - TÜSİAD - Oktay isoisä (MUSIAD) - Nart Levent (Istanbul jaosto of Industry) - Yuichiro Takada (JICA Turkki) - Kestävä SME

SESSIO - 5.1: KESTÄVÄT RAKENNUKSET

On moderatã¶: Professori Tohtori Atiye TuÄrul (Istanbulin yliopisto CerrahpaÅŸa)

Puhujat: - Prof. Tohtori Prof. Dr. Polat Gölkan (Cakayan yliopisto) Tohtori Professori tri Atiye TuÄ (hallitus (Äänestanbulin yliopisto - CerrahpaÅŸa) - Tohtori Güray Arslan (Yildizin teknillinen yliopisto) - Ferdi ErdoÄan (Ä ° MSAD) - Sinan Türkkan (maanjäristysten täytäntöönpanoyhdistys)

ISTUNTO - 6.1: Ekosysteemit, luonnonvarat ja ilmastonmuutoksen mukauttaminen

On moderatã¶: Professori Tohtori Azime TEZER (Istanbulin tekninen yliopisto)

Puhujat: - Dursun Yıldız (vesipolitiikkayhdistys) - Engin I? - Lean (EDBÄ ° K) - Ender Peker (Çankayan yliopisto, Istanbulin politiikkakeskus) - Aslı Gemci (WWF Tierkiye) - Bahtiyar Kurt (UNDP) - Doa. Tohtori Harun Aydän (Hacettepen yliopisto)

RINNAISET ISTUNNOT 2. OSA

SESSIO - 1.2: Katastrofiriskiviestintä

On moderatã¶: Dr. Mehmet ÇAKILCIOÄ LU (Istanbulin Buyuksehirin kunta)

Puhujat: - Prof. Tohtori Nuray Karancý (Lähi-idän tekninen yliopisto) - R kuukautta. Jäsen Canay DoŸulu (TED-yliopisto) - R kuukautta. Jäsen Güzde Güzizer (TOBB: n taloustieteen ja tekniikan yliopisto) - Doç. Tohtori Professori Dr. Gülümüm Tanürcan (Bosporin yliopisto) - Dr. R kuukautta. Jäsen Nazan Cömert Baechler (Marmaran yliopisto)

SESSIO - 2.2: MAASORJUNNAN JÄLKEEN: HEALING

Moderaattori: Gürkan AKGÃœN (Istanbulin pääkaupunkikunta)

Puhujat: - Selim KaasmazoÄŸlu (Kansallisen koulutuksen maakunnan pääjohtaja Stanbul) - Remzi Albayrak (Stanbulin pääkaupunkikunta) - Giray Moral Maakunnan johtaja) - Doç. Tohtori Ezgi Orhan (Çukurayan yliopisto)

ISTUNTO - 3.2: VAARA ISTANBULIN JÄTTEYS

On moderatã¶: Dr. Cecilia Nievas (GFZ)

Puhujat: - Prof. Tohtori Eser Çakti (Bosporin yliopisto) - Prof. Tohtori Haluk SucuoÄŸlu (Lähi-idän tekninen yliopisto) Tohtori Alper Ä l lki (Ä ° stanbul Technical University) - Do Do. Tohtori Dr. Nevra Ertörk (Yildizin tekninen yliopisto, ICOMOS) R kuukautta. Jäsen Ozgün Konca (Bosporin yliopisto)

SESSIO - 4.2: Katastrofi RÄK SK SIIRTO

On moderatã¶: Professori Mustafa ERDÄ ° K (Turkin maanjäristyssäätiö)

Puheenvuorot: â € Äsmet GüngÃrr (luonnonmullistusvakuutuslaitos) - Mehmet Akif EroÄolu (Turkin vakuutusyhdistys) - Serpil à ztürk (luonnonmullistusvakuutuslaitos) igort professori Tohtori Sinan Akkar (Bosporin yliopisto) - Gunes Karakoyunlu (Milli-Re)

SESSIO - 5.2: KESTÄVÄ URBANISAATIO

Moderaattori: - Dr. Ä ah brahim Orhan Demir (Istanbulin pääkaupunkikunta) Puhujat: â € “Doç. Tohtori Ufuk Hancilar (BoÄaziäi-yliopisto) - Nusret Alkan (Ä ° GDAÅ) - METRO A.Ş. - M. Kemal Demirkol (GTE) - SKÄ ° KÄ ° PTAÅ

SESSIO - 5.3: KESTÄVÄ Tilasuunnittelu

On moderatã¶: Professori Tohtori Nuran Zeren Gülersoy (Istanbulin tekninen yliopisto) Puhujat: - Prof.Dr. Tohtori Nihal Ekin Erkan (Marmaran yliopisto) Tohtori Handan TürkoÄŸlu (Istanbulin tekninen yliopisto) - Doç. Tohtori Professori Dr. Seda Kundak (Äan stanbulin teknillinen yliopisto) Professori Dr. Zeynep Deniz Yaman Galantini (Istanbulin tekninen yliopisto) Tohtori Lisää ammattilaisia nimeltään murat balamir

3 JOULUKUU 2019

Kierrostaulun istunnot

(ONGELMAT, RATKAISUT JA PROJEKTIOT)

TEEMA - 1: Katastrofiriskin hallinta ja viestintä

TEEMA - 2: Hätätilanteiden hallinta ja verkottaminen

TEEMA - 3: RISKI YRITTÄMINEN

TEEMA - 4: Katastrofiriskin rahoitus ja viestintä

TEEMA - 5: KESTÄVÄ Tilasuunnittelu ja kehitys

TEMA-6: Ekosysteemit, luonnolliset resurssit ja ilmastomuutoksen mukauttaminen

PÄÄTÖS - JA ARVIOINTISESSI

Nykyiset rautatiehuutokaupat

Mon 09

Persianlahden liikenne

Alue 9 @ 08: 00 - Alue 11 @ 17: 00

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar