Kaksi asemaa yhdistyivät İzmir Narlıdere -metroon

izmir narlidere -metro tapasi kaksi asemaa
izmir narlidere -metro tapasi kaksi asemaa

Kaksi asemaa yhdistyivät İzmir Narlıdere -metroon; Kaksi ensimmäistä asemaa yhdistettiin 7,2-metrolinjaan Fahrettin Altayn ja Narlıderen välillä, jota rakentaa İzmirin pääkaupunkikunta.

İzmir Metropolitan Municipality jatkaa kesäkuussa perustetun Narlıdere-metrorakennuksen rakentamista. Fahrettin Altay-Narlıdere Izmir -kaupunkiseudun kunta työskentelee seitsemällä asemalla samanaikaisesti, Balçova-aseman ja nykyajan aseman välissä. 2018-metrin etäisyys tunnelin avauskoneen (TBM) yli yhdisti kaksi asemaa.

İzmirin metropolialueen kunnan työntekijät ja metrorakennukset pitivät ilolla TBM: n viimeistä työtä, jota kutsutaan myös ”Giant Mole birleştir tunnelissa, joka yhdistää kaksi asemaa. Niiden joukossa, jotka katselivat tunnelin poistumista Izmirin pääkaupunkiseudun TBMM: n pääsihteeriltä. Läsnä olivat myös Buğra Gökçe, apulaispääsihteeri Eser Atak ja esikaupunkien ja rautatiejärjestelmän investointien päällikkö Mehmet Ergenekon.

Töiden valmistuttua Bornova EVKA-3 -metroasemalta matkustaja voi mennä suoraan Narlıdereen. İzmirin rautatiejärjestelmän pituus nousee 179 kilometriin 186,5: stä.

Jättiläinen mooli yhdisti kaksi asemaa

Fahrettin Altay-Narlıdere -metrohankkeessa, jossa työskentelee noin 900-ihmistä, tähän mennessä on avattu yli 4 kilometriä tunneleita. İzmirin metropolialueen kunta avasi 3 tuhannen 150-metritunnelin käyttämällä klassista menetelmää yöntem New Austrian Method NAT (NATM). 1,5 3 tuhat 150 metriä tunneli avattiin vuosittain NATM, 1,5 metriä edistyi 860 kuukaudessa TBM. Toinen linjalle rakennettu TBM aloitti kaivannon ja kulki 105-metriä. Siten avatun tunnelin kokonaispituus saavutti tuhatta 4 metriä. İzmir Metropolitan Municipality rahoittaa metrohanketta omilla varoillaan ilman valtion taloudellista tukea.

Keskeytymätöntä kuljetusta Bornovasta Narlıdereen

Metro toimii nopeasti ja etenee häiritsemättä pääsihteeri Dr. Bugra Gokce, ”Tämä luku osoittaa, että olemme menossa melko nopeasti. Joten tämä tarkoittaa tunnelointiaikojen lyhentämistä. CPC johtaa meidät tavoitteeseen paljon nopeammin. 2020: n lopussa aiomme lopettaa tunnelin kaivamisen. Sitten teemme muut työmme ja 2022, jos tapahtuu väärinkäyttö, pyrimme tarjoamaan metroliikenteemme Izmirin kansalaisille. Tällä tavalla voit mennä metrolla suoraan Bornovasta Narlıdereen. ”

Izmir valmistautuu tulevaisuuteen

Gökçe totesi, että julkiseen liikenteeseen sijoittamisen tärkeys on julkinen. Julkisen liikenteen ensisijainen tavoite on rautatiejärjestelmä, muuta vaihtoehtoa ei ole. Rautatiejärjestelmää tekevät kaupungit valmistautuvat tulevaisuuteen, kuntamme jatkaa Izmirin valmistelua tulevaisuutta varten. Presidentti Tunç Soyerin uusi tavoite on Buca Metro ja valmistaudumme häneen. 2020: ssä pyrimme luomaan perustan Buca Metrolle, tarjousvalmistelut jatkuvat tähän suuntaan. Toisaalta valmistelut Çiğli-raitiovaunulle jatkuvat suurella vauhdilla. Jälleen kerran 2020: ssä pyrimme aloittamaan teokset Çiğli Raitiovaunulle ”.

Izmirin rautatiejärjestelmien kartta

Tämä diaesitys vaatii JavaScriptin.

Nykyiset rautatiehuutokaupat

Sal 10

Persianlahden liikenne

Alue 9 @ 08: 00 - Alue 11 @ 17: 00

Rautatieuutisia

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar