Matkustaja BOT hankkeet valtiontakauksia Tappiot olivat rekisteröijän 65 miljoonaa dollaria

Matkustaja BOT hankkeet valtiontakauksia Tappiot olivat rekisteröijän 65 miljoonaa dollaria
matkustajien takuut YID-hankkeissa ovat aiheuttaneet kansalaisille menetyksen miljoonasta dollarista

Matkustajatakuut 65 miljoonan dollarin julkisesti menettämiin BOT-hankkeisiin; Valtion lentokenttien pääosaston pääjohtaja (DHMI) ilmoitti, että rakennus, käyttö ja siirto -hankkeisiin myönnetyt matkustajatakaukset ovat 65 miljoonaa dollaria.

Build-Operate-Transfer -projektien aiheuttamat 65 miljoonan dollarin matkustajatappiot ovat vaurioituneet julkisesti. Valtion lentokenttien pääosaston pääosasto, 3. Lentokenttähuutokaupassa tapahtui julkisia tappioita 4 miljardia 590 miljoonaa euroa, ja tämä määrä siirrettiin epäoikeudenmukaisesti tuottajayrityksille, jotka eivät vastanneet.

yleismaailmallinenUutisten mukaan; ”CHP: n väitteiden vastaisesti valtion taloudellisten yritysten raporteista vuosiksi 2011-2016 valtion osavaltioiden lentokenttien hallinnon pääosasto (DHMİ) lähetti vastaustekstin komissiolle. On todettu, että 65 miljoonaa dollaria on julkinen menetys matkustajien takuista, jotka on annettu rakennus-käytä-siirrä -hankkeiden vuoksi. Vastauksessa ”443 miljoonaa maksua on suoritettu hallinnollemme tähän mennessä organisaatiomme tähän mennessä toteuttamissa rakennuttamisen ja siirtämisen hankkeissa annettujen matkustajien takuiden vuoksi ja 65 miljoonan maksun suorittaminen yksityiselle sektorille alatakuiden toteutumisen vuoksi kullanıl.

PITKÄAIKAINEN JAKELU JULKINEN VELA

DHMİn pääosaston vastauksena X 42 on hankkeen ensimmäinen vaihe, joka kestää kuukausia. vaiheinvestoinnit 1 miljardia 4 miljoonaa euroa ja tämä rahoitus; Pankkia rahoittaa 800-pankki Ziraat Bankin johdolla, joista kolme on valtion ja kolme muuta yksityistä pankkia. Hankkeelle myönnettävälle lainalle ei ole annettu valtiontakuita. Lisäksi tässä hankkeessa ei ole sitoutunut valtionkassaan. Velka oletetaan; Jos hallinto takavarikoi laitoksen maksutta. Laitoksen käytön yhteydessä lentokentän kaikki tulot siirtyvät kuitenkin hallitukselle, jolloin kansalaisilla ei ole velkataakkaa. "

CHP: n 3. itiraz Jos urakoitsijalle annetaan organisaation tulotakuu, se tarkoittaa, että kaikki hankkeen riskit ovat myös kansalaisten vastuulla. DHMİ: n antama tulotakuu ja julkisilta pankeilta saadut lainat ovat tosiasiassa julkisen velan jakauma keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Toisin sanoen meillä on edessään suuri määrä velkataakkaa, jota ei ole näkyvissä valtion taseissa.

EI VASTAA JULKISIA TAPPIA

CHP-ryhmän varapuheenjohtaja Özgür Özel totesi, että yanıt TCA: n raporteissa näkyviin vakaviin ongelmiin ei vastattu vastauksena vastalauseihimme. Hallinto yrittää selvästi pettää kansalaisia ​​vastauksillaan. 3. kuten lentokentän tarjouksen, sillä tarjous, joka koostuu vakavaa yleistä haittaa vastaava 5 prosenttia Turkin budjetin 4 miljardia 590 miljoonaa euroa julkisissa vahinko on tapahtunut ja tästä summasta maker ja ajatuksia herättäviä vaikenemista koskien osaksi kohtuuttomina yrityksille. 2 miljardia 90 miljoonaa euroa ilman toimitusaikaa, 2.5 miljardia euroa julkisiin tappioihin, jotka johtuvat lentokentän korkeuden muutoksista ja tarjouseritelmistä kiitotien sijaintipaikoilla. On selvää, että artikkelissa mainittu suorituskyvyn sekoittamisen suorittaminen suorituksen suorittamiseksi on belirtilen. Näistä havainnoista huolimatta se, että TCA ei jättänyt rikosvalitusta, on rikos TCA: n presidentin ja virkamiesten virkavirheestä ”. Özel, “Republikaanien kansanpuolue 236. lentokenttä- ja rakenna-käytä-siirrä -hankkeita. Erityisesti viime aikoina julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöksi ilmaistuissa hankkeissa hallitsevan puolueen pyrkimykset hoitaa joitain sen ohjaamia yrityksiä julkisen sektorin vahingoittamiseksi ovat ilmeisiä.

"4.5 MILJOONNA EUROA on siirretty yhtiöiden alle"

CHP: n varapuheenjohtaja Aykut Erdoğdu, 3. väitetyt sääntöjenvastaisuudet lentokentällä. Erdoğdu sanoi: vuotta 2 ei toimiteta ajoissa. Yapılarak 90 miljardia euroa, lentokentän ja kiitotien sijaintipaikan korkeutta muutettiin tarjouspyyntöjen vastaisesti. Tästä aiheutui yhteensä 2.5 miljardin 4 miljoonan euron tappio (590 miljardia TL), mukaan lukien 32 miljardia euroa, ja tämän summan epäoikeudenmukainen siirto tuottajayrityksille. "

ATATURKIN lentokenttä on tulossa huonoon malliin

Özel, ”DHMI: n pääosasto vastauksista, joiden on ymmärrettävä olevan valta, 3. Kun lentokenttä avataan tunnin kiitotien kapasiteetin 5 laskeutumiselle, 5: n lähtö nimitetään Istanbulin Atatürkin lentoasemaksi muihin matkustajatoimintoihin kuin matkustajaliikenteeseen, todennäköisesti vuokraamaan PPP-hankkeen. Ilmaisu, että tätä arvioitiin lähetetyssä vastauksessa, lisää tätä mahdollisuutta. On selvää, että hallitus ei luopu julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuden toteuttamisesta, mikä asettaa valtavan taakan kansalaisille ja etenkin julkisille sairaaloille ja valtateille, ja jatkaa omien pro-yhtiöidensä hoitamista.

KIT KOMISSION KOKOUS TÄNÄÄN

CHP-ryhmä ryhmän varapuheenjohtajan Ozgur Ozelin puolesta vetoomuksesta, SOE-komissio, jotkut 2011-2016: n väliset yhtiöt keskustelemaan tänään (tiistai, marraskuu 6) olevista raporteista tapaamaan. CHP-ryhmän varapuheenjohtaja Özgür Özel 2011-2016 -vuosien SEE-raportit 6-7 KIT -komissiossa käytyjen keskustelujen vastaväitteistä pidetään marraskuussa. Mukaan valtion lentokentät Management pääosasto, pääosasto Tea Enterprises, Atatürk metsätila osasto, Turkki Radio ja televisio Corporation, Mass Housing Administration ja Turkin valtion rautateiden hallinnon tehty raportti pääosaston väitteistä keskustellaan.

Nykyinen rautatiehuutokalenteri

Mon 11

Ostotarjous: Yksityinen turvallisuuspalvelu

Marraskuu 11 @ 15: 00 - 16: 00
järjestäjät: urakoitsija
+ 90 222 224 00 00
Sal 12

Hankintailmoitus: Tietoteknisten järjestelmien toimittaminen ja ylläpito

Marraskuu 12 @ 14: 30 - 15: 30
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Sal 12

Tarjouspyyntö: Sivas Bostankaya -junamatkustajien kuljetus bussilla

Marraskuu 12 @ 14: 30 - 15: 30
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar