Haydarpaşan rautatieaseman historia, rakennustarina ja Haydar Baban hauta

haydarpasa-aseman historiallinen rakennustarina ja Haydar Baba Turbesi
haydarpasa-aseman historiallinen rakennustarina ja Haydar Baba Turbesi

Haydarpaşan rautatieasema rakennettiin 1906 II: een. Se aloitettiin Abdulhamidin hallituskaudella ja valmistui 1908: llä. Asema, jonka rakensi saksalainen yritys, rakennettiin vuonna III. Se on nimetty Haydar Pashan mukaan, joka on yksi Selimin pashasista. Rakentamisen tarkoitusta pidettiin Istanbulin Bagdadin rautatien lähtökohtana. Ottomaanien valtakunnan viimeisenä aikana Hicazin rautatiepalvelut aloitettiin. VR: n Turkin tasavalta ei pääaseman. Sillä on myös tärkeä paikka kaupunkiliikenteessä lähiliikenteen lennoilla.

Haydarpaşan rautatieaseman historia

Haydarpaşa-aseman rakentaminen, 30 toukokuu 1906 vuosi II. Abdulhamid-kausi alkoi. Aseman rakentaminen aloitettiin 1906, 19 valmistui elokuussa 1908 ja avattiin palveluun. Haydarpaşan rautatieasema, jonka on rakentanut saksalainen yritys Anadolu Bağdat, sijaitsee tiloissa, joissa purkataan ja lastataan kaupallisia tavaroita, jotka ovat Anatoliasta tulevissa tai Anatoliaan menevissä vaunuissa.

Helmuth Cuno ja Otto Ritterin valmistelema hanke tuli voimaan, ja hankkeen toteuttamisessa käytettiin italialaisia ​​ja saksalaisia ​​kivimestarit. Suuri osa asemalta vaurioitui 1917: n suuren tulipalon vuoksi. Tämän vaurion jälkeen se on palautettu nykyiseen muotoonsa. 1979: ssä kuuman ilman vaikutus vaurioitti lyijyvärjättyä lasia räjähdyksen vuoksi, jonka aiheutti säiliöalusta törmääessä Haydarpaşan rannikon kanssa. 28 Marraskuussa 2010 Haydarpaşa-aseman katolla tapahtuneen suuren tulipalon vuoksi aseman katto romahti ja rakennuksen neljäs kerros tuli käyttökelvottomaksi.

Haydarpaşan rautatieaseman arkkitehtuuri

Asema, jolla suurin osa ihmisistä matkustaa Istanbuliin ja tavata upea maisema, on oikeastaan ​​klassinen esimerkki saksalaisesta arkkitehtuurista. Rakennuksen lintuperspektiivistä toinen jalka on pitkä ja toinen jalka on lyhyt U-muoto. Rakennuksen sisällä, näissä lyhyissä ja pitkissä jaloissa, on huoneita, joissa on suuret ja korkeat katot.

U-muotoisten käytävien molemmat haarat, joissa huoneet sijaitsevat, sijaitsevat maanpuolella. Sisätila on sisäpiha. Rakennus on rakennettu tuhatta 21 puupalkaa, joista jokainen on 100 metriä pitkä. Nämä paalut ajettiin varhaisen 1900-vuoden tekniikan, höyryvasaran, avulla. Rakennuksen päärakenne nousee näille paaluille asetetun paaluverkon yläpuolelle.

Aseman rakennus on erittäin vankka ja vaurioiden todennäköisyys on vaikea jopa vakavassa maanjäristyksessä. Rakennuksen katto on valmistettu puusta ja 'jyrkkä katto', tyyli, jota käytetään usein klassisessa saksalaisessa arkkitehtuurissa.

Tulipalot ja räjähdykset Haydarpaşan asemalla

Ehkä yksi merkittävimmistä, mutta valitettavasti huonoista muistoista Haydarpaşan rautatieaseman historiassa on 6 syyskuun sabotaasi, jonka brittiläinen vakooja järjesti 1917: ssä. Yhdistyneen kuningaskunnan vakoojien sabotoinnin seurauksena ampumatarvikkeita lastattaessa vaunuihin, jotka odottavat Gardaa nosturilla; ampumatarvikkeet räjähti rakennuksessa varastoiduissa junissa, jotka odottivat asemalla ja saapuvat asemalle, ja alkoi ennennäkemätön tuli. Sadat junien sotilaat ovat kärsineet suuria vaurioita tästä räjähdyksestä ja tulipaloista. Sanotaan jopa, että Kadıköyn ja Selimiyen talojen ikkunat ovat rikkoutuneet räjähdyksen väkivallan vuoksi.

15 marraskuu 1979: ssä romanialainen polttoainetankkeri 'Independanta' räjähti aivan aseman vieressä ja rakennuksen ikkunat ja historiallinen lasimaalaukset rikkoutuivat.

Historiallisen Haydarpaşa-rautatieaseman katolla 28.11.2010: n vesillä 15.30: n aikana puhunut tulipalo oli tuhonnut aseman katolla olevan tulen kokonaan. 1 valvottiin muutamassa tunnissa, ja sen jälkeen sammutettiin kokonaan tulipalo katon peruskorjauksen syyksi.

Tämä diaesitys vaatii JavaScriptin.

Haydarpaşan rautatieasema

30 toukokuu Kaksi saksalaista arkkitehtia jätti tämän upean rakennuksen, joka alettiin rakentaa 1906: ssä. Haydarpaşan rautatieaseman rakentaminen saatiin päätökseen 500: ssä kahden vuoden työn tuloksena, joka tapahtui suunnilleen samanaikaisesti Italian kivirakennuksen ponnistelujen kanssa. Tämän upean rakennuksen vaaleanpunaiset graniittikivet, jotka avattiin toukokuussa 1908 toukokuussa 1908, tuotiin Herekestä. Se on nimetty Haydar Pashan mukaan, joka osallistui Selimiye-kasarmin rakentamiseen. Sultan III. Selim piti asianmukaisena kutsua Haydar Pashaa eleksi Haydar Pashalle, joka teki enemmän kuin pystyi rakentaessaan nimensä varrella olevia kasarmeja. Myöhemmin, kun rautatieverkkoa laajennettiin ja siirryttiin Anatolian sisätiloihin, aseman merkitys on lisääntynyt. Haydarpaşa-asema on hajautettu yhteensä 19 tuhanteen 3 neliömetriin. Tunnetuimmat täältä lähtevät ilmaisevat ovat; East Express, Fatih Express, Capital Express, Kurtalan Express.

Haydarpaşan rautatieaseman sisä- ja ulkoarkkitehtuuri

Haydarpaşan rautatieasemalla on ainutlaatuinen arkkitehtuuri, jonka tuntevat moniin turkkilaisiin elokuviin osallistuneet ihmiset, jotka olivat todistamassa paljon johtopäätöksiä ja paljon erotteluita ja katsoivat täältä upeita näkymiä Istanbuliin. Rakennuksessa on esimerkkejä klassisesta saksalaisesta arkkitehtuurista, ja lintuperspektiivistä toinen jalka on lyhyt ja toinen pitkä. Siksi rakennuksessa on suuret ja korkeat katot. Tämä kuva selittää joitain Haydarpaşan loistoa. Aikaisemmin käsintehtyjä kirjontoja ja taideteoksia koristi nämä katot, mutta myöhemmin ne rapattiin. Nyt voimme nähdä nämä käsinkirjontateokset vain yhdessä huoneessa. rakennukset; Se on rakennettu tuhanteen 21 puupaloon, joista jokainen on 100 metriä pitkä. Rakennuksen pohjakerroksessa ja mezzanine-kerroksissa käytettiin Lefke-Osmaneli -kivijulkisivupinnoitetta. Aseman ikkunat on rakennettu puusta ja suorakaiteen muotoisia, ja ikkunoiden välissä on suorakaiteen muotoisia koristepylväitä. Rakennuksen merelle päin olevilla sivuilla on pyöreät tornit, jotka kapenevat pohjasta katolle siten, että rakennuksen molemmat päät ovat samat.

Haydarpaşan rautatieaseman kunnostustyöt

6 Haydarpaşan rautatieasemalla Syyskuun 1917 ja 15 marraskuun 1979 korjasi republikaanien hallitus, joka käsitteli rautateiden toimintaa kahden hirvittävän räjähdyksen ja tulipalon jälkeen, sillä edellytyksellä, että säilytetään vanha valtio ja otetaan viimeisin muoto tekemällä erilaisia ​​järjestelyjä. Aseman avaamisen jälkeen 1908 on nähnyt sateen, tulvien ja rapistuvien jalkakäytävien johtuen höyrylaitteiden, koristeiden ja taideteosten aiheuttamasta työstä rakennuksen ulkopuolella. 1976 on kunnostettu merkittävästi rakennuksen vaurioiden estämiseksi. Nykyään kunnostustyöt jatkuvat.

Mausoleumi Haydarpasa-rautatieasemalla

Mausoleumi Haydarpasa-rautatieasemalla
Mausoleumi Haydarpaşan rautatieasemalla

Haydar Baban mausoleumi on mausoleumi, jossa mysteeri on piilotettu Haydarpaşan rautatieaseman kiskojen väliin. Haudasta on keskusteltu vuosien ajan siitä asemasta, josta asema on saanut nimensä. Haudalla on erittäin mielenkiintoinen tarina ja se on perinteinen tilanne. Kuuntele tarina Haydar Baban haudasta. Pian sen jälkeen kun asema on otettu käyttöön, 100 haluaa ohittaa junaradan, jossa rautatieaseman liikkeen päällikkö sijaitsee, ja aloittaa työskentely ryhmän kanssa. Tarinoiden mukaan; Haydar Pasha, joka antoi aseman nimen valvojan unelmalle, saapuu yöhön. Kohdassa Älä häiritse minua, diy hän kertoi esimiehelleen. Liikkeenvalvoja jatkaa työskentelyä insinöörien kanssa tästä unesta riippumatta. Haydar Pasha puristaa unessaan kurkkuaan ja sanoo saman uudelleen. Liikenteenvalvoja, johon tämä kammottava unelma vaikuttaa, lopettaa työn. Myöhemmin rakennettava rautatie kulkee haudan yli. Siksi Haydar Baba -hautaan käydään vielä tänään jakamalla rautatie kahteen osaan. Mielenkiintoisena ja kauniina yksityiskohtana sanotaan, että kaikki mekaanikot ja junahenkilökunta pysähtyvät vielä tänään ja rukoilevat matkansa puolesta turvallisesti.

Tämä diaesitys vaatii JavaScriptin.

Nykyinen rautatiehuutokalenteri

Sal 12

Hankintailmoitus: Tietoteknisten järjestelmien toimittaminen ja ylläpito

Marraskuu 12 @ 14: 30 - 15: 30
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Sal 12

Tarjouspyyntö: Sivas Bostankaya -junamatkustajien kuljetus bussilla

Marraskuu 12 @ 14: 30 - 15: 30
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
tsaari 13

Ostotarjous: Rakennustyöt

Marraskuu 13 @ 09: 30 - 10: 30
järjestäjät: TCDD
+444 8 233 XNUMX
Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

1 Trackback / Pingback

  1. Haydarpaşan rautatieaseman historia, rakennustarina ja Haydar Baban hauta - rautatiejärjestelmä

Yorumlar