Ensimmäinen vaihe tunnelissa tulvariskien poistamiseksi Istanbulissa

Ensimmäinen askel toteutettiin tulvariskin poistamiseksi Istanbulista
Ensimmäinen askel toteutettiin tulvariskin poistamiseksi Istanbulista

BBB: n presidentti Ekrem İmamoğlu osallistui Ayvalıderen sadevesitunnelin TBM (Tunnel Boring Machine) laskeutumisseremoniaan pelastaakseen tulvariskialueet 4-piirien 11 eri kohdissa. Imamoğlu totesi, että tällaiset teokset on kirjoitettu ja piirretty yksilölliseksi kekseliäisyydeksi populismissa tappioissa olevissa väestöissä, ja sanoi: dan Tässä suhteessa kaikki, mitä minä ja ystäväni allekirjoitamme eilisestä tänään ja tänään, kuuluu Istanbulin kansalle. En koskaan halua ja haluavan, että muistetaan yksin. Haluan, että kaikki kollegat, kaikki liikemiehet ja kaikki Istanbul tutkivat, ymmärtävät ja palvelevat sitä. Jos teemme niin, jos onnistumme, meistä tulee todella isänmaallisia

Tulvariski Istanbulissa

Istanbulin metropolialueen kunnan (IMM) presidentti Ekrem Imamoglu, Ayvalıdere sadevesitunneli TBM (tunnelikone) osallistui alempaan seremoniaan. Imamoglun mukana olivat IMM: n varasihteeri Sengul Altan Arslan, Murat Yazici ja Murat Kalkanli sekä ISKI: n pääjohtaja Raif Mermutlu. Mermutlu piti ensimmäisen puheen seremoniassa, 1 Saksassa, vuosikohtaisen teknisen tiedon projektin tuottamasta koneesta. Mermutlu ilmoittaa, että kone on sylinterimäinen 4-mittarin halkaisijalla, 7,5-metrin pituudella, ”Koneen porausosissa, jotka painavat 190 tonnia, on 25-timanttilistat. Se löytää reitin, kun lasermittausjärjestelmä on sisällä. 500 ajaa KW-sähkömoottorilla ja 300-mittari menee kuukaudessa. Tämä edistyminen kasvaa tai vähenee maan kovuuden mukaan. Kone, 50-60 metriä maan alla, estääkseen asuntovaurioiden, yleensä seuraa tiereittejä, güz hän sanoi.

MERMUTLU: "PROJEKTI TÄYTETÄÄN 18KUUKSET"

Mermutlu totesi, että he odottavat tunnelin valmistuvan 18 kuukausina ja että projektin kustannukset ovat 80 miljoonaa TL. Mermetlu-, Eyüpsultan- ja Esenler-kaupunginosat rakennetaan tunnelin väliin, 4 tuhatta 674 metriä pitkä, 4 metriä jakavat jaetun tiedon. Mermutlu mainitsi myös edut, joita tunneli tuottaa Istanbuliin: ”Ayvalıderen ja Haliçin väliseksi yhteystunneliksi rakennettavan projektin valmistuttua Vatan Street, Aksaray Underpass, Fatih District raitiovaunualusta, jota tulvat tulvat voimakkaiden sateiden aikana. , Aksarayn metroasema, Yenikapı-metroasema, Namık Kemal -katu ja TCDD: n alikulkutie; Linja-autoasema-Hal-yhteyden tie Bayrampaşan alueella, Terazidere Mero -pysäkki; Esenlerin alueella ja sen ympäristössä sijaitsevassa Merter E-5 -metroasemassa ja Zeytinburnu-raitiovaunupysäkissä Zeytinburnu-alueella ei tule tulvia.

IMAMOGLU: "KÄYTÖNTÖÖNPANOT ovat instituutin kustannuksia"

Puhuessaan pysyvän instituutin Mermutlu Imamoglun jälkeen poliitikot painottivat tätä väliaikaisena. Iyi Hyvät teokset, jotka instituutiot tuottavat, ovat hyviä, jos ovatkin hyviä, hep sanoi. Tämä on aina vakuutuksesi kaupungin, maan puolesta. Jatkamme tässä yhteydessä oikean prosessin ja oikean infrastruktuurin määritelmää, joka on valmistettu aikaisemmasta nykypäivään. Joten lopetamme työn. Tulevaisuudessa olemme ihmisiä, jotka allekirjoittavat muut arvot ja uskovat sitten muille ihmisille. Tämä todistaa valtion ja instituutioiden voiman ja jatkuvuuden. Sitten olet aina vahva vakuutus yhteiskunnassa. Ihmiset tuntevat olonsa turvalliseksi myös yhteisössä. Haluamme, että nämä ja muut hyödylliset teokset eivät koskaan ja koskaan politisoitu, eivät koskaan tule koskaan puolueen tai puolueinstituutin omaisuudeksi tai omaisuudeksi. "

IMAMOGLU: ”TÄYTYYT TUOTTAA Koneita DE

Imamoğlu totesi, että tällaiset teokset on kirjoitettu ja piirretty erittäin henkilökohtaiseksi ja yksilölliseksi kekseliäisyydeksi populismissa antautuneissa väestöissä, ja sanoi: dan Tässä suhteessa kaikki, mitä minä ja ystäväni allekirjoitamme eilisestä tänään ja tänään, kuuluu Istanbulin kansalle. En koskaan halua ja haluavan, että muistetaan yksin. Tämä on tapa nähdä elämääni ja periaatteeni. Haluan, että kaikki kollegat, kaikki liikemiehet ja kaikki Istanbul tutkivat, ymmärtävät ja palvelevat sitä. Jos hän tekee tämän, jos onnistumme, meistä kaikista tulee isänmaallisia. İm İmamoğlu kertoi, että kone on saksalaisen yrityksen tuottama, ja sanoi: paylaş Jakamalla heidän tekniikansa kanssamme, olemme olleet iloisia siitä, että tuotannosta on tullut niin hyvä palvelu. Kiitän myös heitä. Toivomme, älkäämme ymmärrä väärin - olkaamme maa, joka voi tehdä kauniimpia koneita kuten tämä ja niin edelleen. Korostetaan myös sitä. Mutta nyt maailmalla ei ole rajoja. Yritämme tietenkin saada paras, halvin, mutta samalla haluamme tuottaa sen ”.

TBM MELEN TEA -PROJEKTIN RAKENNUSPROJEKTI NIMI TEKNISEN

Imamoglu, TBM, Melen-joki Istanbulissa, projekti alkoi toimittaa Sarayburnu-rakennustyömaalle, 27 syyskuun 2007'de-insinööri, joka kuoli onnettomuuden seurauksena, koska he antoivat nimen insinööri Gülseren Yurttaş sanoi. Imamoglu sanoi, vermek Nimen antaminen tälle laitteelle ei lievitä kipua; mutta muistamme hänen nimensä .. İmamoğlu piti TBM: n lasku-seremonian yhdessä myöhäisen Jurttaşin pojan Yağmur Budakin ja hänen sisarensa Hatice Yurttaşin kanssa. Seremonian jälkeen Budak kiitti İmamoğlua ja ilmaisi tunteensa syleilemällä häntä. Imamoglu, kaikki tunnelin rakentamiseen osallistuvat työntekijät soittamalla hänelle, otti heidän kanssaan kollektiivisia valokuvia. Seremonian jälkeen osallistujat vietiin turvalliselle etäisyydelle ja 190-tonninen TBM laskettiin nosturin avulla kaivauksen lähtökohtaan. CPC: n siirtäminen kaivannon lähtöpisteeseen kesti 12 minuuttia.

Tietoja Levent Elmastaş
RayHaber toimittaja

Ole ensimmäinen, joka kommentoi

Yorumlar

Tämä sivusto käyttää Akismetiä roskapostin vähentämiseksi. Lue, miten kommenttitietosi käsitellään.