Kiina avaa maailman syvimmän keinotekoisen reiän

Kiina avaa maailman syvimmän keinotekoisen reiän
Kiina avaa maailman syvimmän keinotekoisen reiän

Avaruuden jälkeen Kiina on nyt tutkinut maailman syvyyksiä. Tätä varten hän alkoi kaivaa maahan 10 tuhannen metrin eli 10 kilometrin kuopan. Jättiläinen 82 metriä pitkä porakone on aloittanut työt Taklamakanin autiomaassa Xinjiangin uiguurien autonomisella alueella Luoteis-Kiinassa. Tämä jättiläinen teräsporaustyökalu saavuttaa 1.5–65 miljoonaa vuotta vanhat kivet alle 145 vuodessa.

Hao Fang, yksi kyseisen projektin tieteellisistä johtajista, selittää, että ensisijaisena tarkoituksena on tunnistaa mineraalivarat ja arvioida luonnonkatastrofiriskit. Tämän syvälle maahan kaivaminen antaa arvokasta tietoa planeettamme geologisesta kehityksestä ja siten ymmärryksen muutoksista, joita tällä alueella ja jopa Kiinassa on tapahtunut.

Tämä poraus on osa strategiaa maan syvyyksien tutkimiseksi, jonka Xi Jinping ilmoitti ensimmäisenä tiedeyhteisölle vuonna 2021 pitämässään puheessa. Kiinan hallitsijat haluavat tunnistaa maassaan käytettävissä olevat kaivos- ja energiavarat, jotka voidaan varata käyttöön, mukaan lukien hiilivedyt, kuten öljy ja kaasu.

Toistaiseksi tämä on vain Kiinan prosessin alkua. Porattava reikä tulee olemaan maan syvin keinokuoppa. Mutta globaalissa mittakaavassa SG-12 Venäjällä, jonka syvyys on 262 3 metriä, on syvin ihmisen koskaan poraama reikä. Niin paljon, että 10 994 metriä korkea Mariana-hauta, valtameren syvin kaivanto, on syvempi. Ihmiskunta on kuitenkin nyt hyvin, hyvin kaukana Maan keskustasta, joka on 6 378 kilometriä syvä.

📩 03/06/2023 13:57