Risteilymatkailulla on leijonan osuus Turkin talouden kasvusta

Risteilymatkailulla on leijonan osuus Turkin talouden kasvusta
Risteilymatkailulla on leijonan osuus Turkin talouden kasvusta

Turkin tilastolaitos (TUIK) ilmoitti Turkin talouden kasvuluvusta tämän vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä. TUIK-tietojen mukaan Turkin talous kasvoi 4 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Turkin talous kasvoi 2022 prosenttia vuoden 0,3 viimeiseen neljännekseen verrattuna.

Kun tarkastellaan toimintoja, jotka muodostavat BKT:n; Vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä ketjutettuna volyymiindeksinä verrattuna edelliseen vuoteen; palvelut 12,4 prosenttia, ammatillinen, hallinto- ja tukipalvelutoiminta 12,0 prosenttia, rahoitus- ja vakuutustoiminta 11,2 prosenttia, tiedotus- ja viestintätoiminta 8,1 prosenttia, muu palvelutoiminta 7,8 prosenttia, rakentaminen 5,1 prosenttia julkishallinto, koulutus, terveys- ja sosiaalitoiminta kasvoivat 3,6 prosenttia ja kiinteistötoiminta kasvoi 1,4 prosenttia. Maataloussektori väheni 3,8 prosenttia ja teollisuus 0,7 prosenttia. Kausi- ja kalenteritasoitettu BKT-ketjutettu volyymiindeksi nousi 0,3 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna. Kalenteritasoitettu BKT-ketjutettu volyymiindeksi nousi 2023 prosenttia vuoden 3,8 ensimmäisellä neljänneksellä verrattuna edellisen vuoden vastaavaan neljännekseen.

Kapteeni Emrah Yılmaz Çavuşoğlu, Camelot Maritimen perustaja ja hallituksen puheenjohtaja. Camelot Maritime on ensimmäinen yritys, joka operoi ulkomaisessa omistuksessa olevaa risteilyalusta Turkissa, arvioi Turkin kasvua ensimmäisellä neljänneksellä ja antoi seuraavat tiedot:

”Maallamme on yleinen matkailupotentiaali. Olemme muinaisilla mailla, jotka ovat olleet sivilisaatioiden kehto. Muinainen Anatolia, joka on ollut maailman kulttuurien pääkaupunki, tarjoaa meille kaikille anteliaisuuttaan maanalaisilla ja pinnallisilla resursseilla. Tässä on erittäin tärkeää, mitä teemme tai emme voi tehdä. Maatamme ympäröivät meret kolmelta suunnalta. Ja kuitenkin, loppujen lopuksi meitä kutsutaan maaksi, joka "näkee merelle maasta". Meidän pitäisi mieluummin olla meressä, jopa meren pohjassa. Meidän pitäisi mieluummin arvostaa meriämme ja investoida meriimme. Meidän täytyy herättää nukkuva jättiläinen. Meidän on arvioitava matkailupotentiaalimme oikein. Olemme Mediterranean Bowlin tärkein maa. Meillä on myös erittäin rikas ja erityinen meri, kuten Mustameri. Meillä on erittäin erikoisia rannikkokaupunkeja ja satamia Istanbulista Bodrumiin, Kuşadasısta Samsuniin, Bartınista Sinopiin. Jos toimimme yhteistyössä ja yhteistyössä yksityisen sektorin ja julkisen välillä, voimme kaksinkertaistaa nykyisen matkailupotentiaalimme. Vuonna 3 Turkkiin saapui 2021 78 matkustajaa 45 risteilyaluksella. Vuonna 362 risteilyalusten määrä kasvoi 2022-kertaiseksi ja oli 12. Matkustajamäärä kasvoi samana aikana 991-kertaiseksi ylittäen miljoonan 22 tuhannen rajan. Uskomme, että risteilymatkailu saavuttaa huippunsa vuonna 1. Kannustimme Turkin paikallishallintoa risteilymatkailuun. Tarjoamme Camelot Maritimen risteilyaluksella Astoria Grandella palveluja, jotka ylittävät maailman standardit. Maamme matkailualan toimijoiden tulee toimia yhdessä yleisön, erityisesti kuntien, kanssa ja tehdä maastamme risteilymatkailun ykkönen.

📩 03/06/2023 13:43