Audi Sport suoritti Dakar-testit

Audi Sport suoritti Dakar-testit
Audi Sport suoritti Dakar-testit

Audi Sport Team valmisteli analyyttisen testin jousitukselle ja renkaille vuoden 2023 Dakar-rallin jälkeen. Vaikka Audi RS Q e-tron saavutti tammikuussa pidetyssä 15 päivän kilpailussa ennätykselliset 14 palkintokoroketta, joukkue teki arvion useiden kilpailun aikana esiintyneiden ongelmien vuoksi.

Audi Sport Team viimeisteli analyysinsä selvittääkseen syyt, miksi haluttua tulosta ei saavutettu tammikuussa 2023 Dakar-rallin onnistuneesta taistelusta huolimatta.

Vaikka innovatiivinen sähkökäyttökonsepti toimi moitteettomasti, rengasvauriot johtivat siihen, että kaikki kolme joukkuetta eivät saavuttaneet haluttuja tuloksia vuoden tärkeimmässä kilpailussa. Tammikuussa tehdyn analyysityönsä lisäksi tiimi sai toukokuussa päätökseen myös testauksen Saudi-Arabiassa.

Michl: Meidän on löydettävä ratkaisuja

Audi Motorsportin presidentti Rolf Michl totesi, että heidän kilpailua edeltävänä tavoitteenaan on johtajuus, "teknologiallamme, tiimillämme, lentäjillämme ja perämiehillämme on tämä potentiaali. Vaihetuloksemme todistavat tämän. Siksi oli vielä turhauttavampaa, että tammikuun kisan aikana kokemamme rengasvauriot ja muut ongelmat veivät meidät takaisin. Nyt meidän on löydettävä ratkaisu. Systemaattisesti suunniteltu testauksemme oli seuraava tärkeä askel tällä tiellä teoreettisen analyysin jälkeen. sanoi.

Kilpailuolosuhteet luotu uudelleen

Audi Sport Team ja kolme kuljettajaa Mattias Ekström, Carlos Sainz ja Stéphane Peterhansel tekivät toukokuussa Saudi-Arabiassa testejä, joissa vertailtiin Dakar-rallin virallisen rengastoimittajan BF Goodrichin kahden eri rengastyypin suorituskykyä. Yrittäessään luoda uudelleen tammikuussa koetut vaurioolosuhteet vastatoimien kehittämiseksi tiimi käytti erilaisia ​​raitoja: noin 13 kilometriä soraa ja hiekkaa sisältävällä sprinttiradalla insinöörit tutkivat suorituskykyominaisuuksia. Noin 110 kilometrin matkalla kiviisellä radalla painopiste oli kestävyydessä ja vauriokuvioissa. Lisäksi työ iskunvaimentimien parissa oli asialistalla, sillä alustan piti käyttäytyä luotettavasti epätasaisella alustalla sekä johdonmukaisesti ja tehokkaasti. Alustassa olevat kuormitus- ja kiihtyvyysanturit tukivat tätä analyysiä.

Sven Quandt, Q Motorsportin tiimijohtaja, sanoi, että testiorganisaatio oli erittäin haastava. Tämä antoi meille mahdollisuuden analysoida olosuhteet, jotka aiheuttivat päänsärkyä tammikuussa. Läheisesti tähän liittyen muutimme myös jousitusasetuksia. Emme ole vielä löytäneet XNUMX-prosenttista ratkaisua, mutta tämä testi oli erittäin arvokas ja olemme oikealla tiellä." hän sanoi. Toivuttuaan tammikuun kolarista Carlos Sainz osallistui testeihin kartanlukijansa Lucas Cruzin kanssa. Cruz auttoi myös Stéphane Peterhanselia. Kuten muistaa, myös Peterhanselin kartanlukija Edouard Boulanger joutui onnettomuuteen tammikuussa. Hän ei osallistunut testeihin, koska testirata oli fyysisesti erittäin vaativa. Testeihin osallistui myös joukkueen kolmatta ajoneuvoa käyttänyt Mattias Ekströmin ja Emil Bergkvistin kaksikko.

Huolimatta Saudi-Arabian 42 asteen lämpötilasta ja jatkuvista kovista tuulista, testit suorittanut Audi Sport jätti myös RS Q e-tronin ja reFuelin tukeman vähäpäästöisen energianmuuntimen testin. Yhteensä 2.568 2024 kilometriä suoritetut testit olivat tärkeitä teknisen tiedon saamisen, päätöksenteon ja insinöörien ja lentäjien ajotyylin määrittämisen sekä innovatiivisen konseptin luotettavuuden vahvistamisen kannalta. Kaikki saadut tiedot analysoidaan kattavasti ja ohjaavat Audin ja Q Motorsportin valmistautumista vuoden XNUMX Dakar-ralliin ja organisaation seuraavaan vaiheeseen.

📩 03/06/2023 14:29