Anatolian Leopard ilmestyi uudelleen

Anatolian Leopard ilmestyi uudelleen
Anatolian Leopard ilmestyi uudelleen

Maa- ja metsätalousministeriö, luonnonsuojelu- ja kansallispuistojen pääosasto (DKMP) ilmoitti, että uhanalainen Anatolian leopardi on kuvattu uudelleen. DKMP:n Twitter-tilillä tehdyssä lausunnossa todettiin, että uhanalainen Anatolian leopardi, joka heijastui kameran ansakuvissa ensimmäistä kertaa Turkissa vuoden 1974 jälkeen, oli jälleen esillä.

Kamerassa heijastuva kuva Anatolian leopardista jaettiin muistiinpanon kanssa: "Legenda on esitetty uudelleen kaikessa loistossaan tässä muinaisessa maassa" ja sanoi:

"Seuraamme hänen jälkiään, seuraamme hänen merkkejä ja suojelemme sitä, jotta tämä muinainen maa on hänen kotinsa ikuisesti. Maailman luonnon- ja luonnonvarojen suojeluliiton (IUCN) tietojen mukaan maamme harvinaisin villieläinlaji, anatolianleopardi, joka kuuluu herkkiin "uhanalaisimpiin" -luokkaan, kuvattiin ensimmäistä kertaa 25. elokuuta 2019 pääosastomme asettamilla kameraloukuilla. Pääosastomme toteuttaa huolellisesti tämän vuoden 1974 jälkeen kuolleen sukupuuttoon kuolleen Anatolian erikoisimman ja harvinaisimman lajin tutkimus-, seuranta- ja suojelutoimet. Anatolianleopardilla, joka on suurin leopardialalaji kaikista leopardialalajeista, on tärkeä arvo paitsi biologisen monimuotoisuuden, myös Anatolian historian ja kulttuurin kannalta.

Löydösten mukaan todettiin myös, että Anatolian leopardi vaeltelee yli 25 kilometriä päivässä.

 

📩 03/06/2023 13:53