Turkmenistanissa pidettiin kansainvälistä rautatiekuljetuksia käsittelevä kokous

Turkmenistanissa pidettiin kansainvälistä rautatiekuljetuksia käsittelevä kokous
Turkmenistanissa pidettiin kansainvälistä rautatiekuljetuksia käsittelevä kokous

34. kokous pidettiin Turkmenistanissa kansainvälisen rautateiden kauttakulkutariffisopimuksen puitteissa.

Turkmenistanin ulkoministeriön lausunnon mukaan pääkaupungissa Ashgabatissa pidettyyn kokoukseen osallistuivat edustajat Azerbaidžanista, Valko-Venäjältä, Georgiasta, Kazakstanista, Latviasta, Moldovasta, Tšekin tasavallasta, Tadžikistanista ja Venäjältä sekä rautatieyhteistyön järjestökomitea.

Turkmenistanissa ensimmäistä kertaa pidetyssä kokouksessa käsiteltiin rautateiden transitorahtiliikenteen kilpailukyvyn varmistamiseen liittyviä kysymyksiä.

Korostaen kokouksen pitämisen tärkeyttä Turkmenistanissa, joka on yksi Rautatieyhteistyöjärjestön keskeisistä jäsenmaista ja jolla on tärkeä strateginen asema kuljetuksissa Euroopasta Aasiaan, korostettiin sen myötävaikuttavan kuljetusten lisäämiseen ja monipuolistamiseen. volyymi pohjois-etelä- ja itä-länsi-liikennekäytävillä.

Lisäksi osallistujat totesivat, että yhteistyö lupaavalla alalla, kuten rautatieliikenteessä ja logistiikassa, on olennainen tekijä myönteisissä integraatioprosesseissa maailmantalouden globalisoitumisen ja yleensä kestävän kehityksen kontekstissa.

Rautatieyhteistyöjärjestön jäsenenä vuonna 1994 Turkmenistan liittyi kansainväliseen rautateiden kauttakulkutariffeja koskevaan sopimukseen toukokuussa 2022 noudattaen strategiaa, joka perustuu rautateiden infrastruktuurin harmoniseen kehittämiseen kansallisella tasolla ja johdonmukaisen liikennepolitiikan toteuttamiseen. alueellisella tasolla.

Günceleme: 25/05/2023 09:25

Samanlaisia ​​mainoksia