Onko 29. toukokuuta koulujen loma? Onko koulua 29. toukokuuta?

Vappukoulujen loma vai vappukoulu?
Onko koulun loma 29. toukokuuta vai onko koulua 29. toukokuuta?

Opetusministeri Mahmut Özer antoi koulutusohjelmaa koskevat lausunnot TRT Haberin suorassa lähetyksessä. Özer totesi, että 28. toukokuuta pidetyn presidentinvaalien toisen kierroksen jälkeen koulutus keskeytyy yhdeksi päiväksi 2. toukokuuta.

Ministeri Özer muistutti lausunnossaan, että koulutuksen päättymispäivä on 16. kesäkuuta järjestelmän toimivuudesta kesäkouluissa antamissaan tiedoissa, että maanjäristysalueen koulutuksen normalisoimiseksi on panostettu paljon.

Ministeri Özer huomautti, että elämä ei normalisoitu hätätapauksissa ilman koulutuksen normalisoimista. Ministeri Özer sanoi, että tällä lähestymistavalla, jonka tunnuslause on "koulutus kaikkialla ja kaikissa olosuhteissa", he ovat ottaneet sen keskuksekseen lasten pelastamisessa. maanjäristysalueelta traumaattisesta ympäristöstä ja tuoda heidät yhteen opettajiensa kanssa.

Özer totesi, että prosessi on edennyt menestyksekkäästi, ja jatkoi: ”Alussa omaksuimme lähestymistavan pelastaaksemme lapsemme traumoilta ja vahvistaaksemme heidän psykologista kestävyyttään psykoedukaatiolla opetussuunnitelmapohjaisen koulutuksen sijaan. Teimme erityistä työtä LGS:ään ja YKS:ään valmistautuvien lasten hyväksi. Kohdassa, jossa on noin 3 500 tuki- ja koulutuskurssia, avasimme tukikurssin LGS- ja YKS-valmisteluille. Nyt meillä on projekti kesäkouluista eri puolilla Turkkia. Meillä on myös ohjelmaa maanjäristysvyöhykkeellä asuville lapsillemme ja veljillemme. Pidämme alueella asuville kuukauden mittaisen meikkikoulutuksen 1.-1. välisenä aikana. Olemme tavoittaneet psykososiaalista tukea noin 2 miljoonalle opiskelijalle ja vanhemmalle. Annoimme kaikenlaista tukea maanjäristysvyöhykkeelle ja maanjäristyksen ulkopuolisiin maakuntiin siirtyneiden perheiden lapsille. Tässä kuukauden koulutuksessa valmistelimme kaiken oppimistappioista hoitokoulutuksessa. Mitä kursseja ohjelma avaa? Mitä materiaaleja lähetetään. Ne kaikki julkaistaan ​​pian. Valmistelumme ovat valmiit. Emme vain lopeta tähän, vaan myös lukuvuoden 2022-2023 alkaessa teemme yhden kuukauden meikkiohjelman koulutuksen jatkuessa. Toisin sanoen teemme tällä alueella opiskelijoillemme 2 kuukauden meikkikoulutusohjelman. Samaan aikaan avasimme viime vuonna kesäkursseja neljällä alalla. Se koskee tiedettä, taidetta, matematiikkaa ja vierasta kieltä, englantia. Tänä vuonna se jatkuu. Olemme tuoneet opiskelijoille mahdollisuuden hyötyä näistä kursseista riippumatta siitä, minne he menevät Turkissa, eivät välttämättä opiskelupaikassa. Teimme samoin opettajille. Kun opettajamme lähtevät kesällä kotikaupungilleen, heidät voidaan määrätä myös kouluttajiksi tai opettajiksi kesäkursseille siellä. Jatkamme tätä perinnettä. Tuemme maanjäristysvyöhykettä lisäkursseilla ja meikkikoulutuksella."

Puhuessaan noin 250 tuhannen maanjäristyksen vuoksi muihin maakuntiin siirtyneen opiskelijan tilanteesta ministeri Özer totesi, että opiskelijoiden paluu kotikaupungeilleen oli erittäin nopeaa ja että tähän päivään mennessä 82 tuhatta 560 opiskelijaa on palannut. Özer selitti, että maanjäristyksestä eniten kärsineisiin provinsseihin palataan, hän sanoi: "Noin 26 tuhatta opiskelijaa, joista 417 tuhatta 15 Kahramanmaraşissa, 493 tuhatta 12 Hatayssa, 65 tuhatta 10 Malatyassa ja 669 tuhatta 83 Adıyamanissa, yhteensä muiden provinssien kanssa, ovat palanneet. takaisin." sanoi.

Özer huomautti, että OECD:n raportissa on tietoa, että Turkki nostaa koulunkäyntiastetta ja samalla parantaa laatua, ja Özer sanoi, että koulunkäynnissä oli vakavia ongelmia 2000-luvulla ja että noina vuosina koulunkäyntiaste oli alle 50 prosenttia kaikilla koulutustasoilla. , peruskoulua lukuun ottamatta.

Özer sanoi: "Mitä tämä tarkoittaa? Toisin sanoen puolet koulutusikäisistä millään tasolla ei voinut tavata ja käydä koulua. 5-vuotiaiden koulunkäyntiaste oli 11 prosenttia. 5 lapsesta, joiden piti mennä esikouluun 100-vuotiaana, 89 ei voinut käydä koulua. Sama tilanne oli lukiossa: 44 prosenttia lukiolaisista kävi koulua, kun taas 56 prosenttia oli poissa koulusta. Viimeisen 20 vuoden aikana on tehty fyysisiä investointeja tämän parantamiseksi ja koulutuksen demokratisoimiseksi on edetty poistamalla kerroinhakemus huivikieltojen kautta yhden kanavan kautta. Luotiin koulutusjärjestelmä, joka on herkempi sosiaalisiin vaatimuksiin. Mutta samaan aikaan koulutuksen sosiaalipolitiikkaa, kuten ilmaisia ​​kirjoja, kuljetettavaa koulutusta, ilmaista ruokaa, stipendejä ja ehdollista koulutusta, toteutettiin vahvistamaan mahdollisuuksien tasa-arvoa koulutuksessa. hän sanoi.

Niinpä ministeri Özer totesi, että 5-vuotiaiden ilmoittautumisaste nousi 11 prosentista 99.9 prosenttiin lyhyessä ajassa ja lisäsi: "Koulutusaste peruskoulussa 99.54 prosenttia, lukion 99.17 prosenttia ja lukion ilmoittautumisaste, 44 prosenttia, on nyt noussut 99.12 prosenttiin. Toisin sanoen ensimmäistä kertaa tasavallan historiassa ilmoittautumisprosentti kaikilla koulutustasoilla nousi 99 prosenttiin tai enemmän. Nyt näemme tämän raportissa. Raportissa, vaikka tämä koulunkäynti eli koulutukseen pääsy lisääntyy, odotetaan seuraavaa: laatua voi vähän hukata. Koska lisäät määrää, myös opiskelijoiden määrä opettajaa kohti kasvaa, joten laatu heikkenee, suorituskyvyssä voi olla todellista laskua. Täällä Turkki tämän kasvun saavuttaessa on myös parantanut koulutuksen laatuindikaattoreita erittäin hyvin, ja se kiinnittää huomiota tässä OECD:n raportissa. jakoi tietonsa.

Ministeri Özer totesi, että Turkin 5–14-vuotiaiden ikäryhmän ilmoittautumisaste ylittää OECD:n keskiarvon, ja sanoi: ”Vaikka Turkki saavuttaa tämän kasvun, voit normaalisti odottaa oppilaiden määrän opettajaa kohti kasvavan. Päinvastoin, Turkki on jatkuvasti vähentänyt oppilaiden määrää opettajaa kohti laajentamalla järjestelmää jatkuvasti uusilla opettajilla. Tämä korostetaan erittäin selvästi mietinnössä. Joten mitä hän tekee tehdessään tätä? Kun se vähentää oppilaiden määrää opettajaa kohti, tungosta luokkahuoneet katoavat. Luodaan ympäristöjä, joissa opettaja voi olla vuorovaikutuksessa oppilaan kanssa paljon mukavammalla tavalla. Mietinnössä on jotain paljon mielenkiintoisempaa; Lukion oppilaiden määrä opettajaa kohti on saavuttanut paljon paremman pisteen kuin jopa OECD. Tämä mainitaan ensimmäistä kertaa kyseisessä raportissa. Toisin sanoen tässä vaiheessa sekä kansainvälisessä opiskelijoiden saavutustutkimuksessa että oppilaiden lukumäärässä opettajaa kohti Turkki pystyy nyt kilpailemaan OECD-maiden kanssa murtamalla vanhat olettamukset ja kuoret. Tämä on yksi tärkeimmistä välineistä, joka vahvistaa Turkin kättä siirtymisessä Turkin vuosisadalle."

Lausunnoissaan Özer viittasi myös tyttöjen koulunkäyntiin korostaen, että 2000-luvulla tyttöjen koulunkäyntiaste toisen asteen koulutuksessa oli 39 prosenttia, koulutuksen muutosten jälkeen se nousi yli 99 prosenttiin ja ylitti. korkeakoulujen poikien. "Tällä hetkellä rekisteröimättömiä oppivelvollisuusluokan perus-, lukio- ja lukioopiskelijoita on 94 tuhatta 984 eli 95 tuhatta." Ministeri Özer totesi, että spekulaatiot rekisteröimättömistä opiskelijoista eivät vastaa totuutta ja että nämä tiedot sisältyvät kansallisiin ja kansainvälisiin raportteihin.

Günceleme: 22/05/2023 12:47

Samanlaisia ​​mainoksia