Balçovan köysiratatilat osallistuivat myös Sponge City -projektiin

Balçovan köysiratatilat osallistuivat myös Sponge City -projektiin
Balçovan köysiratatilat osallistuivat myös Sponge City -projektiin

Sponge City Izmir -hanke, jonka Izmir Metropolitan Municipality toteuttaa kuivuuden torjumiseksi, on myös toteutettu Balçovan köysiratalaitoksissa. Työn valmistuttua vettä säästyy 20 kotitalouden vuotuisen vedenkulutuksen verran.

Izmirin kaupunginkaupungin kaupunginjohtaja Tunç SoyerSponge City Izmir -hanke, joka toteutettiin visiolla "Toinen vesihuolto on mahdollista", leviää ympäri kaupunkia. Hankkeella, joka on ensimmäinen Turkissa, on tarkoitus varastoida kaupungin kaduille ja kaduille putoava sadevesi maan alle. Hanke, joka mahdollistaa katoille putoavan sadeveden keräämisen, puhdistamisen ja uudelleenkäytön korjaamalla, käynnistyi myös Balçovan köysiradalla.

Sadevettä kerätään 300 neliömetrin alueelle

Projekti toteutetaan laitoksen katolla, jonka projektioala on 300 neliömetriä. Kattoa ympäröivistä vesikouruista poistunut sadevesi yhdistettiin 120 kuutiometrin palovesisäiliöön. Sovelluksen myötä katolta poistuva vesi käytetään laitoksen tarpeiden mukaisesti. Näin ollen vesijohtoveden käyttö vähenee. Vettä säästyy noin 191,7 kuutiometriä vuodessa.

Näyteprojekti

İZULAŞ Balçovan köysiradan käyttöpäällikkö Anıl Saygın Aydoğdu totesi, että he pystyvät keräämään noin 20 prosenttia köysiradassa käytetystä vedestä sadevedestä: "Ajattelimme, että meillä oli myös osansa maassa virtaavan veden hidastamisessa. tasapuolisesti presidenttimme näkemyksen mukaisesti kuivuuden torjumisesta. Olemme saaneet työmme päätökseen yläasemalla, työmme jatkuu ala-asemalla. Täytämme metsäpaloissa käytetyn säiliön vesisäiliön sateesta kerätyllä vedellä. Teimme kollektiivista työtä henkilöstömme kanssa yhteisellä mielellä, vaivalla ja vaivalla. Olemme suorittaneet tehtävän, joka kosketti heidän elämäänsä. Täällä työskentelevä henkilökuntamme toteuttaa tämän projektin omilla katoillaan ja kylätaloissa. Tavoitteenamme on jättää parempi maailma tuleville sukupolville. Mielestämme olemme luoneet esimerkillisen projektin.

Säästämme huomattavan määrän vettä

Aydoğdu ilmoitti, että he ovat tehneet 56 prosentista kattopinta-alasta sopivan sadeveden talteenottoon, ja totesi säästävänsä vettä yhtä paljon kuin 10 kotitaloutta kuluttaisi kuukaudessa. Aydoğdu sanoi, että kun hanke valmistuu, he säästävät vettä yhtä paljon kuin 20 kotitalouden vuotuinen vedenkulutus.

Se sekä estää tulvia että säästää vettä.

Izmirin pääkaupunkiseudun kunnan johdolla Sponge City Izmir -projekti käynnistettiin laajentamalla sadeveden talteenottoponnisteluja, jotka muovasivat visio Izmirin kuivuuden torjumisesta. 5 5 sadepuutarhakampanja jatkuu İzmirissä, ja 10 5 sadevesisäiliötä jaetaan 70 XNUMX rakennukseen ottamalla käyttöön sadeveden keräämisen kannustinjärjestelmä. Hankkeella suunnitellaan, että İzmir rakennetaan sienikaupungiksi viidessä vuodessa ja että sadeveden virtaus kaupunkialueella vähenee XNUMX % viiden vuoden sisällä. Bademler Village, Karaburun Sarpincik Village, Izmir Private Turkish College, Izmir Institute of Technology, Buca Elegantpark Site, Karşıyaka Hankkeessa olivat mukana Kardelenler Kindergarten, Izmirin pääkaupunkiseudun Bornova ja Gaziemirin palokunta.

Sillä on myös maaseutujalka.

Sponge City Izmir -projektin maaseutuosa aloitettiin "Küçük Menderes Plain Rainwater Harvestilla". Hankkeen myötä Küçük Menderesin altaaseen perustettiin syöttökaivoja, imeytyssäiliöitä ja lampia, ja sadeveden talteenotto aloitettiin. Sadeveden talteenotolla pyritään varastoimaan tasangolle putoava sadevesi haihtumatta maan alle. Hankkeella pyritään saavuttamaan merkittäviä pohjaveden korkeuden nousuja. Sen odotetaan säästävän miljoonia liroja vähentämällä maanviljelijöiden ja tuottajien energiakustannuksia. Tätä hakemusta harkitseville viljelijöille annetaan 2 XNUMX säiliötä ja suodatinyksikköä ilmaiseksi.

Hakemukset ovat käynnissä

Izmirin asukkaat, jotka haluavat hyötyä sadevesisäiliöstä ja sadepuutarhojen kannustinjärjestelmästä, voivat hakea hakemuksen osoitteessa "sungerkent.izmir.bel.tr".

Günceleme: 12/05/2023 09:50

Samanlaisia ​​mainoksia