Turkin ensimmäinen kotimaan sähköinen pääradan veturi E5000 laskeutui kiskoille

Turkin ensimmäinen kotimaan sähköinen pääradan veturi laskeutui E-raiteille
Turkin ensimmäinen kotimaan sähköinen pääradan veturi E5000 laskeutui kiskoille

Turkin ensimmäinen kotimainen ja kansallinen sähköinen päälinjaveturi E5000 laskeutui kiskoille presidentti Recep Tayyip Erdoğanin käskystä Eskişehirin massaavajaisissa. Teollisuus- ja teknologiaministeriön lausunnon mukaan suora yhteys TURASAŞ (Turkin Rail System Vehicles) -tehtaalle muodostettiin presidentti Erdoğanin järjestämässä kollektiivisessa avajaisissa Eskişehirissä. Presidentti Erdoğan ilmaisi, että E5000:n ja sen osajärjestelmien suunnittelu, valmistus ja kokoonpano on saatu päätökseen ja testaus ja sertifiointi on alkanut, "Valmistamme 10 veturia, joita tarvitsemme 500 vuoden kuluttua." sanoi. Kun presidentti Erdoğan laittoi E5000:n kiskoille suoralla yhteydellä, hän antoi veturin nimeksi "Eskişehir 5000".

Investointi rautatiejärjestelmiin

Teollisuus- ja teknologiaministeri Mustafa Varank ja energia- ja luonnonvaraministeri Fatih Dönmez yhdessä Eskişehirin kuvernöörin Erol Ayyıldızin kanssa tekivät tarkastuksia TÜRASAŞ Eskişehirin tehtaalla. Ennen virallista seremoniaa ministerit suorittivat kotimaisen E5000-veturin viimeisen kokeen ennen kuin se laskeutui raiteille.

Veturista viranomaisilta tiedon saanut ministeri Varank totesi, että rautatiejärjestelmät ovat taloudellisesti erottuva alue kaikkialla maailmassa ja että Turkki investoi myös tälle alueelle, "Investoimme enemmän raidejärjestelmiin, erityisesti hiilidioksidipäästötöntä liikennettä koskevien politiikkojen kiihtyessä." hän sanoi.

Suunniteltu alusta alkaen

Ministeri Varank totesi, että tämä veturi on tuotettu TÜBİTAK UTE:n ja TURASAŞn eli liikenne- ja infrastruktuuriministeriön sekä teollisuus- ja teknologiaministeriön synergialla ja sanoi: ”Tällä hankkeella suunnitellaan sähköinen kaukoveturi alusta alkaen. ensimmäistä kertaa Turkissa. Junien ohjausjärjestelmiä ja ohjelmistoja kehitetään paikallisesti ja valtakunnallisesti. Lisäksi se saa voimansa sähkömoottorista, jonka teho on 5 megawattia. Näemme, että näin suuri moottori valmistetaan kiskojärjestelmiin ensimmäistä kertaa Turkissa. käytti hänen lausuntojaan.

"Me teimme sen"

Ministeri Varank sanoi: "Me teimme sen, insinöörimme, teknikot, laitoksemme, yhtiömme tekivät sen. Türkiyellä on kyky tehdä mitä tahansa, kun se uskoo, näytimme sen Toggissa. Näimme sen TCG Anadolussa, näytimme sen İMECE:ssä. Nyt näyttelemme myös E5000-sähköveturia. Jatkamme Turkin 100-vuotisjuhlan rakentamista yhdessä kansakuntamme kanssa. Se tulee olemaan Turkin vuosisadan tärkeä arvomerkki." hän sanoi.

Ulkomaalainen riippuvuus teknologiassa

Energia- ja luonnonvaraministeri Fatih Dönmez totesi, että sähköveturi on kehitetty suurella vaivalla ja ylivoimaisella menestyksellä ja sanoi: ”Pystymme nyt valmistamaan ulkomailta ostamamme tuotteet omilla kotimaisilla kansallisilla resursseillamme. Tämä on erittäin ilahduttavaa. Olemme aina korostaneet energiariippuvuutta ulkomailta. Olemme todenneet, että teemme parhaamme itsenäisyyden eteen, mutta on muita aloja, joista olemme riippuvaisia. Varsinkin teknologisissa tuotteissa." sanoi.

Ministeri Dönmez selitti, että he ovat viime aikoina tehneet suuria ponnisteluja katkaistakseen ulkomaisen riippuvuuden teknologiasta ja sanoi: "Haluan kiittää kaikkia ystäviäni, jotka osallistuivat." hän sanoi.

"Suunnittelu on 100 prosenttia meidän"

TUBITAK Presidentti Prof. DR. Hasan Mandal totesi, että tällaisia ​​teknologioita on mahdollista saada toimitustavan ja teknologian siirron avulla, "Mutta kriittisin tässä on suunnittelu. Suunnittelu on 100-prosenttisesti meidän. Samoin sähköjärjestelmän, joka on sen tärkein komponentti, on kehittänyt TÜBİTAK RUTE. hän sanoi.

"Pystyy ylittämään rajoja"

Prof. Prof. Mandal sanoi:

”Tämä on yksi kehittämämme teknologian tärkeimmistä saavutuksista. Toisin sanoen matka, joka alkaa täältä, voi jatkua Eurooppaan. Se on siis aika arvokas. Toisin sanoen tämän tekniikan tunnustaminen ja sertifiointi on saatu paitsi tämän maan omilla kotimaan reiteillä myös ulkomaalaisten vastavuoroisen tunnustamisen kannalta."

100 vuotta kaipuu

TÜRASAŞ General Manager Mustafa Metin Yazar korosti, että 100 vuotta kestänyt kaipaus on päättynyt ja sanoi: "Olemme valmistaneet ensimmäisen kansallisen sähköjunan. Olemme saavuttaneet nämä päivät TÜBİTAKin erityisillä ponnisteluilla. Meillä on vielä muutama tärkeä projekti edessä. Tärkeintä tällä hetkellä on suurnopeusjuna. Pyrimme saamaan prototyypin juuri tällä tavalla 29. lokakuuta mennessä. sanoi.

TÜBİTAK RUTE ja TÜRESAŞ ovat kehittäneet

Eskişehir 5000, jonka on suunnitellut TUBITAK Rail Transport Technologies Institute (RUTE), analysointi ja osajärjestelmän tuotanto valmis, kehitettiin Turkin tasavallan valtionrautateiden (TCDD) tarpeiden mukaisesti.

Tehokkain sähkömoottori

Eskişehir 5000:ssa on ensimmäinen kotimaisesti suunniteltu ajoneuvorunko, ensimmäinen teli ja ensimmäinen junan ohjaus- ja hallintajärjestelmä pääradan vetureille. Lisäksi Eskişehir 5000:ssa on tehokkain sähkömoottori, joka on suunniteltu paikallisesti kiskoajoneuvojen sovelluksiin. Veturin ominaisuuksiin kuuluvat paikallisesti kiskokulkuneuvojen sovelluksiin suunniteltu suuritehoinen vetomuunnin, vetomuuntaja ja apuvoimayksikkö.

Pystyy kuljettamaan rahtia ja matkustajia

5 megawatin (MW) veturi kiinnittää huomiota Euroopan unionin yhteentoimivuuden teknisen spesifikaation (TSI) sertifikaatilla. Pystyy kuljettamaan rahtia ja matkustajia. Eskişehir 5000 erottuu joukostaan ​​uuden sukupolven sähköveturina, jonka nopeus on 140 km/h.

Oven avaaminen vientiä varten

Eskişehir 5000:n kriittisten osakomponenttien, kuten junien ohjaus- ja hallintajärjestelmän, vetojärjestelmän, vetomuuntajan, vetomoottorin, vetomuuntimen, luistonestoyksikön ja apuvoimayksikön sekä pääradan veturien kotimainen kehittäminen avaa myös oven vientiin . Kaikki E5000:lle kehitetyt pääkomponentit ovat tärkeitä, koska niissä on kriittistä teknologiaa, joka voidaan viedä erillisinä tuotteina. Nämä tuotteet, TCDD Transportation Inc. Sitä käytetään myös olemassa olevissa vetureissa sekä varaosien että modernisoinnin puitteissa.

Osuus 4 miljardia euroa

Turkki pystyy valmistamaan 10 tarvitsemaansa veturia 500 vuodessa, ja veturi toteutetaan yhteistyössä TÜBİTAK RUTEN ja TÜRASAŞn kanssa. Tällä tavoin vähintään 2 miljardia euroa edesauttaa vaihtotaseen alijäämän pienentämistä. Lisäksi turkkilaisten insinöörien suunnitteleman veturin myötä kriittisten järjestelmien huolto- ja korjausajat lyhenevät huomattavasti. Ylläpito- ja korjauskustannukset pienenevät huomattavasti luodun ekosysteemin myötä.

Günceleme: 19/04/2023 10:28

Samanlaisia ​​mainoksia