Pelitietokoneen päivittäminen: yleisiä vinkkejä (emolevy, CPU, RAM)

Yleisiä vinkkejä pelitietokoneen emolevyn CPU RAM -muistin päivittämiseen
Yleisiä vinkkejä pelitietokoneen emolevyn CPU RAM -muistin päivittämiseen

Annamme sinulle paljon päivitysvinkkejä keskittyen pakkauksiin, jotka koostuvat suorittimesta, emolevystä ja RAM-muistista. Mutta myös näytönohjaimet ovat mukana.

Jos nykyiset pelit eivät toimi moitteettomasti edes vähäisillä yksityiskohdilla Full HD:ssä virheettömästä Windowsista huolimatta, tai jos tietokoneesi ei enää tarjoa tarpeeksi FPS-nopeutta nykyisille peleille haluamallasi resoluutiolla ja asetuksilla, on aika hankkia pikaisesti uusi laitteisto. Uuden tietokoneen ostaminen voi olla paras päätös. Yleensä kuitenkin jommankumman komponentin päivittäminen riittää. Erikoisosiomme sisältää siis yleisiä vinkkejä siitä, mitä voit päivittää ja mitkä merkit kertovat sinulle tästä ja mitkä komponentit ovat hyödyllisiä – pitääkö prosessori vai pikemminkin näytönohjain vaihtaa?

Suositeltujen näytönohjainkorttien ajantasaisen yleiskatsauksen lisäksi tarjoamme myös laajan laskelman tiettyjen emolevyn RAM-yhdistelmien kustannuksista sekä tällä hetkellä suositeltavista 12 CPU:sta. Core i3:sta huippuluokan suorittimeen Ryzen 9 7950X3D:ssä on yhteensä 220 yhdistelmää 1100–72 euron välillä. Selitämme myös koko sivulla, kuinka parhaiten poistaa vanha emolevy ja asentaa uusi emolevy, mukaan lukien CPU ja RAM.

Vaihda CPU tai näytönohjain?

Useimmissa tapauksissa ei ole helppoa sanoa, onko tietokoneen heikko kohta prosessori vai näytönohjain. Mutta periaatteessa nykyaikaisten pelien vaatimukset ja pelaajat, jotka haluavat pelata Full HD:tä korkeammalla resoluutiolla, vaativat yleensä näytönohjainta.

Koska pelien kehitys viimeisen 10 vuoden aikana on ollut pääasiassa grafiikkaa, suorittimen vaatimukset ovat kasvaneet vain hitaasti, koska pelien täytyi toimia ytimessä viimeisen sukupolven konsoleissa. Jos näytönohjain on yli 3–4 vuotta vanha, eikä se ollut absoluuttinen huippuluokan näytönohjain, kun ostit sen, on hyvä mahdollisuus, että näytönohjainkortin vaihto tekee tietokoneestasi taas sopivan nykyisiin peleihin.

Kuitenkin prosessoreissa, jotka ovat yli viisi vuotta vanhoja tai joissa on alle 6 ydintä, on täysin mahdollista, että prosessori on syynä alhaisiin FPS-arvoihin. Yleissääntönä on, että CPU:ssa pitäisi nykyään olla 6 ydintä SMT:llä. SMT tarkoittaa, että CPU voi hallita kahta säiettä ydintä kohti. Kuitenkin olemassa oleva Core i2, jossa on vain 4 ydintä ja SMT, saattaa silti riittää.

Selkeitä suorittimen rajoja on vaikea määrittää – mutta ellei sinulla ole tehokkaampaa suoritinta kuin Ryzen 5 1600X tai Intel Core i5-8600, on hyvä päivittää ainakin moderniin Ryzen 5:een tai Intel Core i5:een. . Uusi näytönohjain samaan hintaan voi kuitenkin olla edullisempi tai uusi näytönohjain voi olla tarpeen suorittimen päivityksestä huolimatta.

Äärimmäisissä tapauksissa suoritin ja näytönohjain voivat olla pullonkaula juuri nyt. Tässä on esimerkki: suorittimesi on Ryzen 5 1600X, ja upouudessa moninpelissä - riippumatta siitä, mitä näytönohjainta käytät - yläraja on noin 40 FPS.

Toisaalta sinulla on näytönohjaimena Nvidia GeForce GTX 1070, ja tässä ampujassa sen luonnollinen raja on 40 FPS - tässä sinun on vaihdettava molemmat: CPU ja näytönohjain.

Mitä tulee prosessoriin, muutos tarkoittaa lähes aina alustan muutosta, varsinkin jos prosessori on todellakin selkeä heikko kohta, nimittäin: uusi emolevy ja usein uusi RAM.

On vain muutamia poikkeuksia, esimerkiksi jos sinulla on jo Socket 1200 -suoritin, mutta vain kaksiytimisen Celeronin muodossa tai jos nykyinen Socket 1200 Core i3 on liian heikko tarpeisiisi. Samoin vanhalla AMD:n AM4-kantaisella AM5000-suorittimella emolevy voi käyttää hinta-suorituskykyistä XNUMX-sarjan Ryzeniä. Näissä tapauksissa tarvitset vain uuden suorittimen, mutta et uutta emolevyä ja RAM-muistia.

Günceleme: 17/03/2023 21:21

Samanlaisia ​​mainoksia