Bitcoinin hinnat nousevat yli 27.000 XNUMX dollaria pankkikriisin ja Fedin korkonäkymien keskellä

Bitcoin

Bitcoin, maailman suurin kryptovaluutta markkina-arvoltaan, nousi 10 % viikolla 17. maaliskuuta ja 36,06. maaliskuuta välisenä aikana ja käytti kauppaa US$ 19 00:ssä perjantaina klo 26.795 Hongkongissa. Ether nousi 26,67 % 1.750 XNUMX dollariin samana ajanjaksona.

Osakemarkkinoilla oli kuitenkin myrskyisä (aliarvioitu) viikko, kun pelättiin, että Yhdysvaltain pankkijärjestelmään on ilmaantunut halkeamia.

Se alkoi edellisellä viikolla, kun Silvergate Bank joutui vapaaehtoiseen selvitystilaan pankin selvitystilaan ja sen osakkeet putosivat. Sääntelyviranomaiset sulkivat sitten nopeasti Silicon Valley Bankin (SVB) ja Signature Bankin, kaksi suurta teknologia- ja kryptoteollisuuden lainanantajaa välttääkseen paniikkia ja systeemisen konkurssin riskiä.

Se oli tarpeeksi vakavaa, että Yhdysvaltain valtiovarainministeri Janet Yellen otti yhteyttä Valkoiseen taloon viikonloppuna 11. maaliskuuta pyytääkseen presidentti Joe Bidenin hyväksyntää yrityskauppojen aloittamiseen. Valtiovarainministeriö antoi sitten yhteisen julkilausuman muiden raskassarjalaisten, Federal Reserven ja Federal Deposit Insurance Corporationin, kanssa, taaten, että ne antavat vauhtia Yhdysvaltain pankeille.

Biden toisti saman viestin koko viikon ajan, kun kauppiaat laskivat muiden Yhdysvaltain aluepankkien osakkeita. Kun maailmanlaajuinen investointipankki Credit Suisse alkoi horjua ja Sveitsin keskuspankilta tuli 54 miljardin dollarin pelastusköysi, painopiste siirtyi Eurooppaan. Yhdysvaltojen puolella 11 rahoituslaitosta joutui puuttumaan 30 miljardin dollarin sijoittamiseen First Republic Bankiin sen osakekurssin putoamisen jälkeen.

Väärä tarkennus?

Huolimatta pankkialalla leviävistä murheista, Bitcoin pysyi sitkeänä ja putosi vain hetkeksi 10 19.654 dollariin maaliskuun 20.000. päivänä, nousi takaisin XNUMX XNUMX dollariin seuraavana päivänä ja nousi sitten koko viikon ajan.

"Bitcoin, Ethereum ja muut kryptoverkot eivät ole ohittaneet lyöntiä", tviittasi Cathie Wood, sijoitushallintajätti Ark Investin perustaja ja toimitusjohtaja. .

Viimeaikaisten kryptoalustojen sääntelyrajoitusten keskellä Wood ei ilmeisesti voinut auttaa viemään tätä asiaa kotiin:

"Sääntelyviranomaisten olisi pitänyt keskittyä perinteisen pankkijärjestelmän keskitettyihin ja läpinäkymättömiin epäonnistumispisteisiin sen sijaan, että se olisi estänyt hajautettuja, läpinäkyviä, tarkastettavia ja hyvin toimivia rahoitusalustoja ilman keskeisiä epäonnistumispisteitä."

James WoDFG, kryptosijoitusyhtiön perustaja ja toimitusjohtaja, jakaa Woodin ajatukset.

"Markkinoiden luottamus perinteiseen rahoitukseen on heikentynyt, mikä on johtanut varojen siirtymiseen kryptomarkkinoille", Wo kirjoitti LinkedIn-vastauksessa. Bitcoin "on osoittanut ylivoimaista riskinsietokykyä ja inflaatiokestävyyttä vaihtoehtoisena hyödykkeenä, ja valtavirta tunnistaa sen paremmin", hän sanoi.

Bitcoin nousi myöhemmin yli $ 26.000 6. Se teki jälkensä tiistaina Yhdysvaltain kuluttajahintaindeksin (CPI) julkistamisen jälkeen, joka osoitti vuotuisen inflaatiovauhdin putoavan XNUMX prosenttiin helmikuussa.

Bloomberg Intelligencen johtava markkinarakenteen analyytikko Jamie Douglas Coutts kuitenkin sanoi, että Bitcoinin ralli johtui todella Yhdysvaltain pankkialan maanjäristyksestä, ei kuluttajahintaindeksistä.

"Bitcoin on noussut voimakkaasti viime perjantaista lähtien, jolloin kävi selväksi, että Yhdysvaltain pankkijärjestelmä on vaikeuksissa. Tositarina, 25 % nousua sen jälkeen. CPI-paineen nousu 26.000 25.000 dollariin on melua, sillä luku putosi odotusten mukaisesti ja putosi nopeasti alle XNUMX XNUMX dollariin – taso, joka on mielestäni erittäin tärkeä teknisestä näkökulmasta”, Coutts kirjoitti Forkastille.

suojaus

Yksi perustajista Slava Demchuk, AMLBotKripto-rahanpesun torjuntaohjelmistojen kehittäjä, katsoi Bitcoinin rallin syyksi sijoittajien suojauksiin.

"[Bitcoinin ralli] ei johdu digitaalisten omaisuuserien, kuten Bitcoinin tai Ethereumin, ei-säilytysmahdollisuuksien laajasta tunnustamisesta, vaan pikemminkin keinosta suojautua perinteisiä rahoitusjärjestelmiä vastaan", Demchuk kirjoitti.

Bonnie Cheung, Web3-viestintäprotokollia kehittävän ohjelmistoyrityksen Lab Postin strategiajohtaja, sanoi, että globaalit hallituksen toimet auttavat Bitcoinia saavuttamaan uusia korkeuksia.

”Sveitsin hallituksen nopea tuki Credit Suissen tukemiseksi on varmasti antanut markkinoille oliivinoksan, josta pitää kiinni tulevina viikkoina. Tämä yhdessä Yhdysvaltain hallituksen toimien kanssa on nyt luonut ennakkotapauksen", Cheung sanoi.

"Odotus on, että hallitukset eivät epäröi tehdä ratsiaa, jos lähiviikkojen aikana tapahtuu suuri pankkikriisi. Tämä ruokkii entisestään nousevaa tunnetta ja asettaa narratiivin, joka pakottaa Bitcoinin testaamaan uusia huippuja", Cheung kirjoitti.

Maailmanlaajuinen kryptomarkkinoiden arvo saavutti 19 biljoonaa Yhdysvaltain dollaria Hongkongissa perjantaina kello 00, mikä on 923 % enemmän kuin viikko sitten 23 miljardia dollaria.CoinMarketCapdata. Bitcoinin 1,14 miljardin dollarin markkina-arvo muodostaa 520 % markkinoista, kun taas Etherin 45,2 miljardin dollarin osuus on 215 %.

Parhaat voittajat: CFX, STX yli 100 % lisäys

CFX, Kiinan ainoan julkisen lohkoketjun, Conflux Networkin, hyödyllisyystunnus, oli tällä viikolla CoinMarketCapissa listattu 100 parhaan kryptovaluutan joukossa markkina-arvolla mitattuna. CFX nousi 105,99 % viikon aikana 0,317 dollariin.

Token alkoi saada vauhtia sen jälkeen, kun Conflux ilmoitti, että KuCoin Ventures sijoitti 10 miljoonaa dollaria protokollaan. Conflux esitteli myös CNHC:n, CNH:n vakaan kolikon rajat ylittäviin maksuihin.

STX, Bitcoinin älykkään sopimuskerroksen Stacksin alkuperäinen merkki, nousi 100,13 prosenttia 1,09 dollariin, mikä teki siitä viikon toiseksi suurimman tulonsaajan.

Token on saanut lisääntynyttä huomiota sen tulevan hard fork Stacks 2.1 -version julkaisun jälkeen, joka julkistettiin 20. maaliskuuta. Päivityksen tavoitteena on luoda vahvempi yhteys Stacksin ja Bitcoinin välille tarjoamalla hajautettuja kaivospooleja, parannettuja siltoja ja mahdollistamalla yhteensopivuuden Stacks-kohtaisten omaisuuserien, järjestyslukujen ja Bitcoin-lompakoiden välillä.

Ensi viikolla: Bitcoin saavuttaa 28.000 XNUMX dollaria?

"Tällä hetkellä systeemiriski on etusijalla sijoittajien mielissä", Coutts kirjoitti. "Vaikka tämä pankkikriisi näyttää alkaneen Yhdysvalloissa, Deutschen ja Credit Suissen tilanne Euroopassa on ollut hitaasti etenevä junaonnettomuus vuosia", hän sanoi.

”Lyhyt aikakausi ei ole vahvuuteni, mutta jos pääsemme viikoittain yli 25.000 2022 dollariin, joudun säätämään mallijärjestelmääni nousevaksi, koska tämä on merkki siitä, että olemme saavuttaneet pohjan ja uuden härkäsyklin, joka alkoi vuoden XNUMX puolivälissä. jatkuu, Coutts lisäsi.

DFG:n Wo sanoi, että USA:n makrotalouden trendit, tulevat koronnosoitukset ja globaalit pankkiongelmat ovat jatkossakin perinteisten ja kryptomarkkinoiden päätekijöitä tulevina viikkoina.

Kadan Stadelmannkomodo, blockchain-infrastruktuurin kehittämisyrityksen tekninen johtaja, sanoi, että Yhdysvaltain hauras taloudellinen ympäristö on tällä hetkellä Bitcoinin hintojen päätekijä.

"Fed aloitti usean biljoonan dollarin määrällisen keventämisohjelman, joka pienensi pankkien vähimmäisvarantoja 26 prosentista 2020 prosenttiin 10. maaliskuuta 0, mikä asettaa meidät nykyiseen taisteluun inflaatiota vastaan, joka pakottaa ihmiset etsimään vaihtoehtoisia tapoja. varallisuuden säilyttämiseksi. Bitcoinista on tullut tärkeä vaihtoehto", Stadelmann kirjoitti.

"Bitcoin ei näe vastarintaa 30.000 9.000 dollarin tasolle asti. "Jos systeemisesti tärkeä pankki, kuten Credit Suisse, kaatuu, se voi pudottaa markkinat jopa 13.000 XNUMX-XNUMX XNUMX dollariin."

”Kun markkinat romahtivat vuonna 2020, Bitcoin oli ensimmäisten hyödykkeiden joukossa, jotka toipuivat. "Bitcoin on edelleen melko kaukana kaikkien aikojen huipuistaan ​​ja voi nopeasti tuplata takaisin entisille huipuilleen, varsinkin jos Fed kääntää kurssin ja aloittaa uuden määrällisen keventämisohjelman", Stadelmann sanoi.

Mayank Shekhar, Play-to-win, Tek World Nationin perustaja ja teknologiajohtaja, odottaa, että Bitcoinia pidetään yhä enemmän arvon säilyttäjänä ja että sen odotetaan käyvän 21 22–24.000 27.000 dollaria XNUMX. maaliskuuta pidetyssä Fedin korkokokouksessa. ja ensi viikolla XNUMX. kerrottiin.

Aziz Kenjaev, hajautetun kryptopörssin GammaX Exchangen kumppanuusjohtaja, odottaa kryptomarkkinoiden jäähtyvän ennen Fedin korkopäätöstä.

"Fedin odotetaan nostavan korkoja 25 peruspistettä, mikä tahansa tämän ennusteen yläpuolella oleva luku vaikuttaa vahvasti laskevaan ilmapiiriin Yhdysvaltain dollariin ja vahvana nousuun Bitcoinin suhteen. Tässä yhteydessä odotan Bitcoinin saavuttavan 28.100 XNUMX dollaria ensi viikolla.

 

Günceleme: 18/03/2023 11:18

Samanlaisia ​​mainoksia