Turkki käynnistää tiedediplomatian Valkoisella mantereella

Turkki käynnistää tiedediplomatian Valkoisella mantereella
Turkki käynnistää tiedediplomatian Valkoisella mantereella

Turkki aloitti tiedediplomatian Valkoisella mantereella. Turkkilaiset tutkijat, jotka toteuttavat 7 hanketta Horseshoe Islandilla osana 18. kansallista Etelämanner-tiederetkikuntaa, vierailivat mantereen 8 eri maan tieteellisillä tukikohdilla, jotka sisältävät tärkeitä vihjeitä maan menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Chilen, Venäjän, Brasilian, Puolan, Argentiinan, Uruguayn, Bulgarian ja Ecuadorin tiedeasemilla kollegansa tapannut turkkilainen tieteellinen delegaatio toisaalta arvioi yhteisen tieteellisen työn mahdollisuuksia ja vahvisti tavoitetta tehdä Turkista. pysyvästi mantereella.

MAAILMAN MUSTA LAATIKKO

Puheenjohtajavaltion alaisuudessa, teollisuus- ja teknologiaministeriön alaisuudessa ja TÜBİTAK MAM Polar Research Instituten (KARE) koordinoimana toteutettu seitsemäs kansallinen Etelämanner-tutkimusretkikunta saatiin onnistuneesti päätökseen. Retkikunnan delegaatio palasi Turkkiin uusilla tieteellisillä tiedoilla, jotka tulkitsevat Valkoisen mantereen uudet koodit matkallaan tutkimaan Maan mustaa laatikkoa.

Osa tutkimusmatkan tuloksena saadusta tiedosta palaa akateemiseen julkaisuun pitkän aikavälin mittauksin ja esimerkein vuosien varrella. Jotkut tutkimukset, kuten mikromuovitutkimus, julkaistaan ​​kansainvälisenä akateemisena julkaisuna vuoden sisällä.

Turkki käynnistää tiedediplomatian Valkoisella mantereella

VALTUUSKUNNASSA MYÖS LÄÄKÄRIT

Retkikuntaryhmä työskenteli 68 projektissa, joiden pääteema oli "Ilmastonmuutos ja ihmisen vaikutusten aiheuttamat erot napa-alueilla" Horseshoe Islandilla, jossa väliaikainen Turkin tiedeleiri sijaitsee 18 astetta eteläistä leveyttä. Valtuuskunnassa; Lääkärit kahdelta eri toimialalta osallistuivat myös maatieteiden, biotieteiden, fysiikan ja yhteiskuntatieteiden hankkeisiin. Tutkimusmatkalle osallistuneet lääkärit antoivat lääketieteellistä tukea tutkimustyöryhmälle niin kentällä kuin laivallakin tutkimusprojektien toteuttamisessa.

ON LÄHES 100 TIETEEN PERUSTA

Turkkilaiset tutkijat, jotka ottivat monia näytteitä ja tekivät mittauksia, kuten merivesinäytteitä, eläviä näytteitä, mikroeläviä näytteitä, tekivät tärkeitä vierailuja tiedediplomatian kannalta.

Maailman kylmimmällä, tuulisimmalla ja kuivimmalla mantereella on lähes 30 tieteellistä tutkimuspistettä 100 maasta. Expeditionary delegaatio; Escudero (Chile), Bellingshausen (Venäjä), Comandante Ferraz (Brasilia), Arctowski (Puola), Carlini (Argentiina), Artigas (Uruguay), St. Hän vieraili Kliment Ohridskin (Bulgaria) ja Maldonadon (Ecuador) asemilla. Gülcan Akoğuz, Turkin tasavallan suurlähettiläs Santiagossa, seurasi tiimiä heidän tukikohtavierailullaan Argentiinassa, Brasiliassa, Puolassa ja Chilessä.

14 TUTKIJAA 22 TUHAN KILOMETRIN MATKALLA

Turkkilaiset tutkijat saavuttivat 14 tuhannen kilometrin matkalla Istanbulista 80 metrin Chilen vaelluksen. bayraklı Hän meni Betanzos-tutkimusaluksella Horseshoe Islandille, jossa sijaitsee väliaikainen turkkilainen tiedeleiri. 34 päivää kestäneen tutkimusmatkan aikana palveli 13 turkkilaista tutkijaa 19 eri laitoksesta, 2 ecuadorilaista ja 1 kolumbialainen tutkija. 21 laivan henkilökuntaa seurasi miehistöä retkillä.

Turkki käynnistää tiedediplomatian Valkoisella mantereella

48 tunnin lento

Ryhmään osallistui tutkijoita TUBITAKista, merivoimien osastosta, karttojen pääosastosta, meteorologian pääosastosta, tutkimuslaitoksista ja yliopistoista. Retken aikana tehtiin 48 tuntia ja 33 tuhatta kilometriä lentokoneita, 2 tuhatta 500 kilometriä risteilyä ja 200 tuntia veneilyä.

MEIDÄN LIPPUMME LEILUU

Seitsemännen kansallisen Etelämantereen tiederetkikunnan koordinaattori Prof. DR. Burcu Özsoy huomautti, että Turkissa tapahtui suuri maanjäristys retkikunnan aikana, ja sanoi: "Katastrofi todella satutti meitä. Tällä surulla Etelämantereelle mennyt tiimimme sai tieteelliset opinnot innostuneena päätökseen yrittäessään kuroa kiinni kaupunkejamme. Tämä on tietysti meille erittäin tärkeää. Tämä tarkoittaa tiedediplomatiaa. Se tarkoittaa Turkin tasavallan lippua Etelämantereella. sanoi.

KONSULTOIMIMAA

Prof. huomauttaa, että tieteellisen tiedon kerääminen Etelämantereella on erittäin arvokasta. DR. Özsoy sanoi: "Meillä on seismiset laitteet Etelämantereella, meillä on meteorologialaitteita, meillä on GNSS-laitteita. Tällä laitteella voimme mitata aaltoja, vuorovesi- ja jäätiköitä. Sieltä saatavat tiedot antavat suuren panoksen kirjallisuuteen." hän sanoi. Özsoy totesi, että näiden tutkimusten ansiosta he haluavat tulla konsulttimaaksi Etelämannersopimusjärjestelmässä.

Syövän ja ALZHEIMERIN HOITO

Tiederetkikunnan johtaja kapteeni Özgün Oktar kertoi työskentelevänsä projektin parissa, jonka tavoitteena on hoitaa sairauksia, kuten syöpää ja Alzheimerin tautia, makrolidien avulla tänä vuonna, ja sanoi: "Lisäksi tutkimme ihmisen aiheuttamien mikromuovien vaikutusten esiintymistä eri ympäristöissä. " sanoi.

SUOJAMME ENDEEMISTÄ LAJEJA

Oktar totesi, että he työskentelevät Yhdistyneen kuningaskunnan ja Belgian kanssa Horseshoe Islandin järvien suojelussa, ja sanoi: "Jälleen tutkimuksia näiden järvien pohjan kartoittamisesta, fyysisten parametrien määrittämisestä ja nykytilanteen ymmärtämisestä. ovat kiihtyneet tästä vuodesta. Seuraamalla näitä järviä joka vuosi ja varmistamalla, että ne ovat suojelun alaisia, varmistamme, että niissä esiintyvät endeemiset lajit säilyvät tulevaisuudessa." hän sanoi.

Pelottavat UUTISET

Korostaen, että he ovat alkaneet havaita muutoksia Antarktiksella oleskelunsa aikana, Oktar sanoi: "Jotkut näistä ovat tietysti saaren jäätiköiden sulaminen ja väheneminen, ja toisaalta levien ja muiden eläviä olentoja Lystadin lahdella, jossa leirimme sijaitsee, yhdessä näiden jäätiköiden mereen kuljettamien ravinteiden kanssa. Meille nämä ovat tietysti pelottavia uutisia." sanoi.

SE VARMISTAA, ETTÄ MEILLÄ ON ÄÄNI

TÜBİTAK MAM Polaaritutkimusinstituutin apulaisjohtaja Assoc. DR. Hasan Hakan Yavaşoğlu selitti, että alalla tutkitaan monia hankkeita maatieteen, fysiikan ja biotieteiden aloilla: "Näiden tutkimusten lopussa tuotettavat laadukkaat tieteelliset tulokset ovat elementtejä, jotka todistavat, että maalla on sananvaltaa tällä alueella." hän sanoi.

Günceleme: 18/03/2023 13:17

Samanlaisia ​​mainoksia