Missä maakunnissa suu- ja sorkkatautia esiintyy Turkissa?

Maa- ja metsätalousministeriö tiedottaa toimenpiteistä mappitaudin varalta
Suu- ja sorkkatauti

Koko maassa leviävän suu- ja sorkkataudin vuoksi toteutettuja toimenpiteitä laajennetaan. Zonguldakissa 215 kylää asetettiin karanteeniin eläinten suu- ja sorkkataudin vuoksi. Mutta missä maakunnissa ja piireissä suu- ja sorkkatautia havaittiin?

Suu- ja sorkkatautia havaittiin eläimillä, kuten lehmillä, lampailla ja vuohilla navetoissa ja navetoissa Ereğlin, Alaplın, Kozlun, Gökçebeyn alueilla ja Zonguldakin keskuskylissä. Varotoimenpiteenä Devrekin piiri sisällytettiin kattavuuteen ja yhteensä 215 kylää asetettiin karanteeniin. Maa- ja metsätalousosaston tiimit aloittivat rokotustutkimukset alueilla, joilla tautia havaitaan.

Itä-Anatolian kotieläinmarkkinat, Euroopan suurimmat eläinmarkkinat Erzurumissa, suljettiin SAT-2-tyypin suu- ja sorkkatautiviruksen vuoksi.

Maa- ja metsätalousministeriön alaisuudessa toimivan Turkin suu- ja sorkkatautiinstituutin apulaisjohtaja Ertan Ağtürk kertoi valmistavansa keskimäärin 2 miljoonaa 500 annosta rokotetta viikossa ja saavansa rokotustyöt päätökseen 20. huhtikuuta mennessä.

Mikä on suu- ja sorkkatauti?

Suu- ja sorkkatauti on jopa sorkkaeläinten virustauti. Se tunnetaan yleisesti lautasena tai dabakina. Se on virustauti, jota esiintyy kaikissa sorkkaeläimissä, niin kotieläiminä kuin luonnonvaraisissakin eläimissä, ja se aiheuttaa kuoleman heikkoja ja nuoria eläimiä kroonisissa sairauksissa sekä yleensä lihan, maidon ja työvoiman menetystä. Se on yksi niistä taudeista, jotka Turkin maatalous- ja metsätalousministeriön on ilmoitettava. Vaikka taudin kuolleisuus on alhainen, sen sairastavuus on korkea. Tämä tarkoittaa: Vaikka se ei ole tappava, se leviää nopeasti laumassa tai alueella. Vaikka sitä pidetään zoonoosina, ihmiseen tarttuminen on erittäin harvinaista.

Günceleme: 16/03/2023 10:22

Samanlaisia ​​mainoksia